sly6 Napisano 25 Września 2013 Zgłoś Napisano 25 Września 2013 To jak chcesz zlozyc papiery na sponsorowanie majac nadal GC ? Najpierw zrzeknij sie GC,tego samego dnia mozesz isc po wize,mozesz na kolejny dzien isc a potem mozesz cos dzialac z GC .
gduska Napisano 25 Września 2013 Autor Zgłoś Napisano 25 Września 2013 No ja podchodze do tego tak, ze GC juz jest nie wazna wiec jej nie mam.No i zalezy nam na czasie, czym szybciej tesciowa zlozy papiery tym lepiej, niech sklada a ja w trakcie zrzekne sie GC i postaramy sie o wize...
gduska Napisano 25 Września 2013 Autor Zgłoś Napisano 25 Września 2013 A jak to jest z zrzeczeniem sie tylko GC?Umawiam sie na wizyte normalnie i jade z danym wnioskiem? Zostawiam wniosek i GC?
sly6 Napisano 25 Września 2013 Zgłoś Napisano 25 Września 2013 Mozesz miec nie wazna GC ale nadal jestes w systemie ze masz GC ,mozesz sie starac o takie cos http://polish.poland.usembassy.gov/poland-pl/returning_residents.html a jak masz zlozyc to jesli chodzi o Polske to robisz tutaj takie cos polish.poland.usembassy.gov/poland-pl/permanent_resident.html masz tez tematy na forum o tym,
gduska Napisano 25 Września 2013 Autor Zgłoś Napisano 25 Września 2013 Dziekuje, czytalam to juz wczesniej.Jestem poza USA 6 lat wiec raczej nie mam jak 'odnowic' mojej GC, nie mam argumentow wiarygodnych Jestem teraz w Dublinie i tu chce sie zrzec GC, tylko nie wiem czy trzeba sie umawiac nawizyte czy tak jak w Wawie poprostu podejsc i zostawic wniosek wraz z GC... nie moge znalesc takiej informacji na stronie Ambasady w Dublinie. Jesli bez umawiania mozna to podjechalabym tam juz jutro tylko zastanawiam sie czy jest sens tak w ciemno, czy mnie wpuszcza.
gduska Napisano 25 Września 2013 Autor Zgłoś Napisano 25 Września 2013 Niestety nie ma opcji sie do nich dodzwonic, na maila nie odpisuja Eh, dziekuje za odpowiedzi.Na irlandzkim paszporcie mozna pracowac?
sly6 Napisano 25 Września 2013 Zgłoś Napisano 25 Września 2013 Jak sie ma pozwolenie na prace to tak a taka to praca nielegalna Nie wiem skad taki pomysl,ale widac czym sie moze skonczyc ruch bezwizowy dla Polakow jak wejdzie,wprowadzeniem wiz ponownie Ty mozesz wleciec na tym paszporcie jako turystka i tyle nadal sa wizy na prace jak masz taki paszport a co do dzwonienia to ,zaden nie bedzie dzialac? http://dublin.usembassy.gov/contact.html cos jeszcze do tego http://www.irishcentral.com/story/advice/green_card/how-to-give-up-your-green-card---surrendering-your-status-141174553.html
kzielu Napisano 25 Września 2013 Zgłoś Napisano 25 Września 2013 Niestety nie ma opcji sie do nich dodzwonic, na maila nie odpisuja Eh, dziekuje za odpowiedzi. Na irlandzkim paszporcie mozna pracowac? Sam paszport nie daje nic , skadkolwiek by nie był.
jkb Napisano 26 Września 2013 Zgłoś Napisano 26 Września 2013 Sam paszport nie daje nic , skadkolwiek by nie był.No chyba, ze z USA
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.