Skocz do zawartości

Wiza I Co Dalej... ?

PawelCA

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Witam bardzo serdecznie. Niektórym moje pytanie może wydać się głupie, ale szukam i nie mogę znaleźć odpowiedzi. Otóż, w przyszłym roku mam zamiar ubiegać się o wizę. Dajmy na to, że zostaje wylosowany, rozmowa z konsulem przebiega pomyślnie i zostaje przyznana Mi wiza emigrancka. I teraz mam pytanie: Czy po przyznaniu mi wizy konieczne jest wyemigrowanie do USA, czy mogę " trzymać " wizę na tzw " czarną godzinę ". Chodzi mi o to, że aktualnie mam pracę, ale na 3 lata. Jeśli umowa nie zostanie mi przedłużona, chciałbym wyjechać. Wiza ma być tak jak by wyjściem awaryjnym.

Napisano

Musisz wyjechać w ciagu 6 miesięcy, później przepada. Nie ma żadnego trzymania wizy na czarną godzinę - one są dla ludzi zdecydowanych na emigrację.

Napisano

GC ktora pozniej dostaniesz tak samo nie jest na tzw czarna godzine

Bo przy lataniu co roku na pare dni-tyg aby utrzymac ja ,mozesz miec klopoty i stracic GC.Bo jestes dluzej po za USA .

Napisano

Witam bardzo serdecznie. Niektórym moje pytanie może wydać się głupie, ale szukam i nie mogę znaleźć odpowiedzi. Otóż, w przyszłym roku mam zamiar ubiegać się o wizę. Dajmy na to, że zostaje wylosowany, rozmowa z konsulem przebiega pomyślnie i zostaje przyznana Mi wiza emigrancka. I teraz mam pytanie: Czy po przyznaniu mi wizy konieczne jest wyemigrowanie do USA, czy mogę " trzymać " wizę na tzw " czarną godzinę ". Chodzi mi o to, że aktualnie mam pracę, ale na 3 lata. Jeśli umowa nie zostanie mi przedłużona, chciałbym wyjechać. Wiza ma być tak jak by wyjściem awaryjnym.

Z tegorocznego aplikowania bedziesz wiedzial czy tak czy nie w maju. Rozmowy zaczynaja sie na jesieni 2014, dodac do tego pol roku to mamy jakis marzec, kwiecien 2015 ->wtedy musisz wyjechac....wiec sie nie bój....do tego czasu moze u Ciebie sie wszystko zmienic 18x i tzw czarna godzina nie bedzie potrzebna :)

Jesli chodzi Ci o przyszloroczne aplikowanie to masz marzec kwiecien 2016....

Napisano

Ale móc pojechać na ile? W odwiedziny? Na rok?

Teoretycznie wyjechać z USA możesz już na drugi dzień od wjazdu. Pieczątka w paszporcie zastąpi Ci plastikową zieloną kartę przez rok (ale to nie znaczy, że możesz sobie na rok wyjechać, bo zielona karta służy do rezydowania w USA).

Potem, żeby wjechać do Stanów potrzebna Ci będzie faktyczna zielona karta.

Napisano

Pawel tutaj juz pare razy bylo pisane,na pieczatce mozesz wrocic do USA np za pare tyg,miesiecy

a jak bedzie z GC jak wyjedziesz szybko ,gdzie bedzie czekac,u kogo,ktos Ci ja przesle?

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...