PawelCA Napisano 26 Października 2013 Zgłoś Napisano 26 Października 2013 Witam bardzo serdecznie. Niektórym moje pytanie może wydać się głupie, ale szukam i nie mogę znaleźć odpowiedzi. Otóż, w przyszłym roku mam zamiar ubiegać się o wizę. Dajmy na to, że zostaje wylosowany, rozmowa z konsulem przebiega pomyślnie i zostaje przyznana Mi wiza emigrancka. I teraz mam pytanie: Czy po przyznaniu mi wizy konieczne jest wyemigrowanie do USA, czy mogę " trzymać " wizę na tzw " czarną godzinę ". Chodzi mi o to, że aktualnie mam pracę, ale na 3 lata. Jeśli umowa nie zostanie mi przedłużona, chciałbym wyjechać. Wiza ma być tak jak by wyjściem awaryjnym.
kzielu Napisano 26 Października 2013 Zgłoś Napisano 26 Października 2013 Musisz wyjechać w ciagu 6 miesięcy, później przepada. Nie ma żadnego trzymania wizy na czarną godzinę - one są dla ludzi zdecydowanych na emigrację.
sly6 Napisano 26 Października 2013 Zgłoś Napisano 26 Października 2013 GC ktora pozniej dostaniesz tak samo nie jest na tzw czarna godzine Bo przy lataniu co roku na pare dni-tyg aby utrzymac ja ,mozesz miec klopoty i stracic GC.Bo jestes dluzej po za USA .
PawelCA Napisano 26 Października 2013 Autor Zgłoś Napisano 26 Października 2013 Dzięki za szybką odpowiedź. Czyli wszystko jasne. Pozdrawiam
ilya_ Napisano 27 Października 2013 Zgłoś Napisano 27 Października 2013 Witam bardzo serdecznie. Niektórym moje pytanie może wydać się głupie, ale szukam i nie mogę znaleźć odpowiedzi. Otóż, w przyszłym roku mam zamiar ubiegać się o wizę. Dajmy na to, że zostaje wylosowany, rozmowa z konsulem przebiega pomyślnie i zostaje przyznana Mi wiza emigrancka. I teraz mam pytanie: Czy po przyznaniu mi wizy konieczne jest wyemigrowanie do USA, czy mogę " trzymać " wizę na tzw " czarną godzinę ". Chodzi mi o to, że aktualnie mam pracę, ale na 3 lata. Jeśli umowa nie zostanie mi przedłużona, chciałbym wyjechać. Wiza ma być tak jak by wyjściem awaryjnym. Z tegorocznego aplikowania bedziesz wiedzial czy tak czy nie w maju. Rozmowy zaczynaja sie na jesieni 2014, dodac do tego pol roku to mamy jakis marzec, kwiecien 2015 ->wtedy musisz wyjechac....wiec sie nie bój....do tego czasu moze u Ciebie sie wszystko zmienic 18x i tzw czarna godzina nie bedzie potrzebna Jesli chodzi Ci o przyszloroczne aplikowanie to masz marzec kwiecien 2016....
PawelCA Napisano 31 Października 2013 Autor Zgłoś Napisano 31 Października 2013 Ile min muszę być w Stanach żeby potem móc pojechać do Polski ? Są jakieś konkretne wymagania ?
Joanna30 Napisano 31 Października 2013 Zgłoś Napisano 31 Października 2013 Ale móc pojechać na ile? W odwiedziny? Na rok? Teoretycznie wyjechać z USA możesz już na drugi dzień od wjazdu. Pieczątka w paszporcie zastąpi Ci plastikową zieloną kartę przez rok (ale to nie znaczy, że możesz sobie na rok wyjechać, bo zielona karta służy do rezydowania w USA). Potem, żeby wjechać do Stanów potrzebna Ci będzie faktyczna zielona karta.
sly6 Napisano 31 Października 2013 Zgłoś Napisano 31 Października 2013 Pawel tutaj juz pare razy bylo pisane,na pieczatce mozesz wrocic do USA np za pare tyg,miesiecy a jak bedzie z GC jak wyjedziesz szybko ,gdzie bedzie czekac,u kogo,ktos Ci ja przesle?
PawelCA Napisano 31 Października 2013 Autor Zgłoś Napisano 31 Października 2013 Będziem się martwić potem, jak już wiza będzie przyznana. Dzieki za odpowiedzi. Pozdrawiam
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.