Heninger Napisano 3 Listopada 2013 Autor Zgłoś Napisano 3 Listopada 2013 czyli po ukonczeniu studiów w PL bez znalezienia pracodawcy za oceanem nie mam co marzyć o życiu w usa. Mogę tylko ew. starać się w loterii wizowej o zieloną kartę, albo pozwiedzać na turystycznej
Heninger Napisano 3 Listopada 2013 Autor Zgłoś Napisano 3 Listopada 2013 to raczej nie wchodzi w grę ^^^ ;/ kuzynka w te wakacje wyjechała na studenckiej wizie do usa (dostała ją na 4 lata bodajże) czy taką wizę da się później przedłużyć ?
KaeR Napisano 3 Listopada 2013 Zgłoś Napisano 3 Listopada 2013 Raz, o jeden semestr, w uzasadnionych przypadkach.
ToFFiK Napisano 3 Listopada 2013 Zgłoś Napisano 3 Listopada 2013 Do wczoraj mogłeś się zgłaszać na DV2015, aktualnie możesz czekać na DV2016 (jesli będzie)
Heninger Napisano 3 Listopada 2013 Autor Zgłoś Napisano 3 Listopada 2013 wiem zwlekałem zbyt długo i nie wypełniłem ostatecznie. Loterie wizowe odbywają się co roku ?
ToFFiK Napisano 3 Listopada 2013 Zgłoś Napisano 3 Listopada 2013 Ogólnie tak, z tym że są pomysły żeby zlikwidować loterię, nie wiadomo nawet czy będzie losowanie w DV2015
sly6 Napisano 3 Listopada 2013 Zgłoś Napisano 3 Listopada 2013 Marzysz o USA a nie wyslales zgloszenia na loterie co do wizy studenckiej to nie pomyliles jej z wiza turystyczna.,to na tej wizie mozesz wleciec np za 2 lata jesli bedzie wazna..To ze studiujesz nie oznacza ze masz miec wize studencka masz strone rzadowa na temat wiz,emigracji,zapoznaj sie dobrze z ta strona jak umiesz jezyk, www.uscis.gov Mozesz tez poleciec na work i travel ,zobaczysz,popracujesz
KaeR Napisano 3 Listopada 2013 Zgłoś Napisano 3 Listopada 2013 Pomijając fakt, że bycie studentem w Polsce ma nijak do wizy studenckiej. Nie występuje się o nią ot tak, tylko po przyjęciu do szkoły w USA na samym końcu idzie się po wizę.
ilya_ Napisano 3 Listopada 2013 Zgłoś Napisano 3 Listopada 2013 tutaj tez troche opisane: http://polka-w-usa.blogspot.com/2012/08/jak-wyjechac-do-usa.html
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.