Nalesnick Napisano 13 Maja 2013 Zgłoś Napisano 13 Maja 2013 Jak ja nie chcę jechać do Rosji, to mam w d... fakt czy musze sie starac o wize do nich czy nie ;)/> Trafione w 10, to zdanie powinno być mottem do większosci postów.. a moim zdaniem pudło wiele osób nie ma zamiaru tam jechać a denerwuje ich fakt, że Polacy, jako jeden z większych "sojuszników" USA w "podbojach świata" ciągle odwiedzają USA w ruchu wizowym a opłata nie jest za wydanie wizy (czy tez promesy wizowej) ale za rozpatrzenie podania i wcale USA nie ma w pupie 160$ kogokolwiek - w tym kraju umieja liczyć kasę i właśnie dlatego tak a nie inaczej ją liczą i tym bardziej wcale mnie nie dziwi, że tak długo nie chcą rezygnować z tego źródełka łatwych pieniążków Dzieki :-) to ladnie ludziom na reke poszli az nie chce sie wierzyc. Podoba mi sie :-) Misuzu: to juz ostatnie podrygi ruchu wizowego, także może i sie trochę zaczeli starać, ale to o kilkanaście lat za późno
sly6 Napisano 13 Maja 2013 Zgłoś Napisano 13 Maja 2013 Nalesnick poczytaj jak bylo w latach 90 tych z wizami ,oplatami
Nalesnick Napisano 13 Maja 2013 Zgłoś Napisano 13 Maja 2013 Nalesnick poczytaj jak bylo w latach 90 tych z wizami ,oplatami ja tam w latach' 90 sam jeździłem po wizy ciekawiej było w '80 jak jeździłem ojcu by "odkontować" stanie wkolejce komitety kolejkowe były, czekjało się tygodniami a zapisy były i listę obecności co jakiś czas się sprawdzało to było wesoło a ludzi dosłownie jak bydło traktowali
sly6 Napisano 13 Maja 2013 Zgłoś Napisano 13 Maja 2013 ale wtedy byly oplaty a jak byly to tzw symboliczne w tych latach 90-tych-wczesnych
Nalesnick Napisano 14 Maja 2013 Zgłoś Napisano 14 Maja 2013 nie pamietam kwot ale faktycznie, było to chyba mniej za to przerób mieli kilka razy wiekszy więc dochód mniej więcej na tym samym poziomie
sly6 Napisano 14 Maja 2013 Zgłoś Napisano 14 Maja 2013 na samym poczatku byly za darmo potem chyba cos z 20 dol
Rademedes Napisano 17 Maja 2013 Zgłoś Napisano 17 Maja 2013 Nalesnick poczytaj jak bylo w latach 90 tych z wizami ,oplatami W polowie lat 90' na 150 osob obslugiwanych dziennie wizy dostawalo 3-5. Procedura byla podobna, z tym, ze paszporty odbieralo sie po godzinie 14 tego samego dnia, wiec bez problemu mozna bylo stwierdzic ile osob wize dostalo. Niekiedy wsrod tych paszportow byly kartki z odmowami. Dobrze pamietam te czasy. Porownujac tamte czasy z obecnymi, teraz jest zdecydowanie duzo lepiej. Juz nie bede wspominal jak wygladala obsluga w konsulacie w Krakowie w latach 90' gdzie sceny z filmu Mis to nic w porownaniu jak tam sie te panie oddzywaly do osob starajacych sie o wize. Teraz jest zdecydowanie lepiej.
marcin1 Napisano 12 Listopada 2013 Autor Zgłoś Napisano 12 Listopada 2013 może i głupie pytanie ale lepiej spytać : Czy mogę zapłacić za wizę przed wypełnieniem wniosku? ( Np. płace w pierwszej kolejności a wniosek wypełniam sobie za 2-3dni )
Joanna30 Napisano 13 Listopada 2013 Zgłoś Napisano 13 Listopada 2013 Na to pytanie już były odpowiedzi na forum... Nie ma znaczenia, czy najpierw płacisz, czy najpierw wypełnisz wniosek. Połączyłam "Pytanko" z Twoim poprzednim wątkiem.
Majkaja Napisano 22 Listopada 2013 Zgłoś Napisano 22 Listopada 2013 pisalem w temacie o wizach turystycznych ale jakos nikt mi nie odpisal , nie wiem czemu tak jest ale moze ktos mi teraz pomoze. krok 4 wizy mowi o jakims wypelnianiu i logowaniu sie na stronie.doszedlem do wpisywania numeru unikalnego po czym wyskoczyl mi komunikat do wydrukowania jakiegos forumularza tam jest moje imie nazwisko id i numer pszportu.Mam to wydrukowac i wziac do konsulatu ?? 2)w jaki posob mam sie umowic na spotkanie jezeli dzwoniac po numery podane na glownych stronach konsulatow wlacza sie automatyczna sekretarka i nie idzie sie z nmi doagadac z gory dzieki za odp Cześć, Papierek wydrukuj. Myślę że i tak go mają ale nie zaszkodzi dla pewności. Co do spotkania to może po prostu podejdź w godzinach urzędowania? Niech mnie ktoś poprawi jeżeli sie mylę ale nie pamiętam abym się umawiała.
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.