Skocz do zawartości

Pomógłby Mi Ktoś Wkońcu ?

marcin1

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano
Jak ja nie chcę jechać do Rosji, to mam w d... fakt czy musze sie starac o wize do nich czy nie ;)/>
Trafione w 10, to zdanie powinno być mottem do większosci postów..

a moim zdaniem pudło

wiele osób nie ma zamiaru tam jechać a denerwuje ich fakt, że Polacy, jako jeden z większych "sojuszników" USA w "podbojach świata" ciągle odwiedzają USA w ruchu wizowym

a opłata nie jest za wydanie wizy (czy tez promesy wizowej) ale za rozpatrzenie podania

i wcale USA nie ma w pupie 160$ kogokolwiek - w tym kraju umieja liczyć kasę i właśnie dlatego tak a nie inaczej ją liczą

i tym bardziej wcale mnie nie dziwi, że tak długo nie chcą rezygnować z tego źródełka łatwych pieniążków

Dzieki :-) to ladnie ludziom na reke poszli az nie chce sie wierzyc. Podoba mi sie :-)

Misuzu: to juz ostatnie podrygi ruchu wizowego, także może i sie trochę zaczeli starać, ale to o kilkanaście lat za późno

• Odpowiedzi 42
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź
Napisano

Nalesnick poczytaj jak bylo w latach 90 tych z wizami ;),oplatami

ja tam w latach' 90 sam jeździłem po wizy

ciekawiej było w '80 jak jeździłem ojcu by "odkontować" stanie wkolejce

komitety kolejkowe były, czekjało się tygodniami a zapisy były i listę obecności co jakiś czas się sprawdzało

to było wesoło

a ludzi dosłownie jak bydło traktowali

Napisano

Nalesnick poczytaj jak bylo w latach 90 tych z wizami ;),oplatami

W polowie lat 90' na 150 osob obslugiwanych dziennie wizy dostawalo 3-5. Procedura byla podobna, z tym, ze paszporty odbieralo sie po godzinie 14 tego samego dnia, wiec bez problemu mozna bylo stwierdzic ile osob wize dostalo. Niekiedy wsrod tych paszportow byly kartki z odmowami. Dobrze pamietam te czasy.

Porownujac tamte czasy z obecnymi, teraz jest zdecydowanie duzo lepiej. Juz nie bede wspominal jak wygladala obsluga w konsulacie w Krakowie w latach 90' gdzie sceny z filmu Mis to nic w porownaniu jak tam sie te panie oddzywaly do osob starajacych sie o wize. Teraz jest zdecydowanie lepiej.

• 5 miesięcy później...
Napisano

może i głupie pytanie ale lepiej spytać : Czy mogę zapłacić za wizę przed wypełnieniem wniosku? ( Np. płace w pierwszej kolejności a wniosek wypełniam sobie za 2-3dni )

Napisano

Na to pytanie już były odpowiedzi na forum...

Nie ma znaczenia, czy najpierw płacisz, czy najpierw wypełnisz wniosek.

Połączyłam "Pytanko" z Twoim poprzednim wątkiem.

• 2 tygodnie później...
Napisano

pisalem w temacie o wizach turystycznych ale jakos nikt mi nie odpisal , nie wiem czemu tak jest ale moze ktos mi teraz pomoze.

krok 4 wizy mowi o jakims wypelnianiu i logowaniu sie na stronie.doszedlem do wpisywania numeru unikalnego po czym wyskoczyl mi komunikat do wydrukowania jakiegos forumularza tam jest moje imie nazwisko id i numer pszportu.Mam to wydrukowac i wziac do konsulatu ??

2)w jaki posob mam sie umowic na spotkanie jezeli dzwoniac po numery podane na glownych stronach konsulatow wlacza sie automatyczna sekretarka i nie idzie sie z nmi doagadac

z gory dzieki za odp

Cześć,

Papierek wydrukuj. Myślę że i tak go mają ale nie zaszkodzi dla pewności.

Co do spotkania to może po prostu podejdź w godzinach urzędowania? Niech mnie ktoś poprawi jeżeli sie mylę ale nie pamiętam abym się umawiała.

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...