kubam1990 Napisano 1 Stycznia 2014 Zgłoś Napisano 1 Stycznia 2014 witaj Ja mialem bardzo podbnie, bylem 2 grudnia, po rozmowie konsul powiedzial mi ze dostaje wizei aby odebral paszport u kuriera, jak sie jednak potem okazało, otrzymalem paszport bez wizy. zadzwonilem aby to wyjsnic i w konsulacie powiedzili mi ze sprawa wymaga dalszego rozptrzenia administracyjnego ktore moze potrwac do 60 dni, po jego zakonczeniu zostane poinformowany:) daj znac jali Ci dadza jakas od , jestem ciekawy jak to sie w moim i Twoimm przypadku zakonczy.
Asia77 Napisano 18 Marca 2014 Zgłoś Napisano 18 Marca 2014 Witam.Ciekawa jestem jaka była odpowiedź konsula na 221(g) w innych przypadkach.Ja czekam na odpowiedz już ponad 2 miesiące i nie bardzo wiem na co mam liczyć? Czy innym się udało?
Asia77 Napisano 24 Marca 2014 Zgłoś Napisano 24 Marca 2014 Ciekawa jestem jaka była odpowiedź pozytywna? czy odmówiono? Moja sytuacja podobna witaj Ja mialem bardzo podbnie, bylem 2 grudnia, po rozmowie konsul powiedzial mi ze dostaje wizei aby odebral paszport u kuriera, jak sie jednak potem okazało, otrzymalem paszport bez wizy. zadzwonilem aby to wyjsnic i w konsulacie powiedzili mi ze sprawa wymaga dalszego rozptrzenia administracyjnego ktore moze potrwac do 60 dni, po jego zakonczeniu zostane poinformowany:) daj znac jali Ci dadza jakas od , jestem ciekawy jak to sie w moim i Twoimm przypadku zakonczy.
kubam1990 Napisano 24 Marca 2014 Zgłoś Napisano 24 Marca 2014 Ciekawa jestem jaka była odpowiedź pozytywna? czy odmówiono? Moja sytuacja podobna witaj, ja czekałem prawie 2 i pół miesiaca, odpowiedz była pozytywna:)
Asia77 Napisano 25 Marca 2014 Zgłoś Napisano 25 Marca 2014 Super Gratulacje:-0 mam nadzieję że i w moim przypadku warto czekać, mój mąż jest obywatelem USA, na stałe mieszkamy w Polsce gdzie on prowadzi firme. Do konsulatu miałam dosłać zaświadczenie o niekaralności i dokumenty dotyczące umorzenia postepowania prowadzonego przeciw mnie kilka lat temu (postepowanie zakończone, ja oczyszczona z wszelkich zarzutów a cała sprawa opierała się na pomówieniu) Wyjazd do Usa maiał być nasza podróżą poślubną poznaniem rodziny i znajomych mężą. Nie składamy na razie aplikacji na Green Card gdyż nasza przyszłość oboje wiążemy z polską. czekam więc na odpowiedź z ambasady
kubam1990 Napisano 25 Marca 2014 Zgłoś Napisano 25 Marca 2014 Super Gratulacje:-0 mam nadzieję że i w moim przypadku warto czekać, mój mąż jest obywatelem USA, na stałe mieszkamy w Polsce gdzie on prowadzi firme. Do konsulatu miałam dosłać zaświadczenie o niekaralności i dokumenty dotyczące umorzenia postepowania prowadzonego przeciw mnie kilka lat temu (postepowanie zakończone, ja oczyszczona z wszelkich zarzutów a cała sprawa opierała się na pomówieniu) Wyjazd do Usa maiał być nasza podróżą poślubną poznaniem rodziny i znajomych mężą. Nie składamy na razie aplikacji na Green Card gdyż nasza przyszłość oboje wiążemy z polską. czekam więc na odpowiedź z ambasady no wiec Twoje wstrzymanie sprawy na 100% wizaze sie własnie z dosłaniem tych potrzebnych dokumentow. Mysle ze na 99% dosatniesz pozytywna odp.
sly6 Napisano 25 Marca 2014 Zgłoś Napisano 25 Marca 2014 ja mysle tak samo daj znac jak poszlo ze sprawa
Asia77 Napisano 19 Lipca 2014 Zgłoś Napisano 19 Lipca 2014 hej,Nadal nie otrzymaliśmy odpowiedzi:-( To już 6,5 miesiąca. Teleony do konsulatu w Krakowie nic nie dają-sprawa poszła do departamentu stanu-dlaczego ? I ile to jeszcze potrwa nikt nie potrafi nam odpowiedzieć. sama już nie wiem gdzie "uderzyć" i jak-jakieś pismo wystosować. czekanie jest niepoważne-nie chcą dać spoko niech powiadomią a nie sprawa zawieszona i my czekamy. ma ktoś jakiś pomysł? napisać coś oficjalnego? jakies zażalenie, skarge?
karina Napisano 21 Lipca 2014 Zgłoś Napisano 21 Lipca 2014 Obstawiam, ze chodzi o karalnosc i musza sprawdzic z Departamentem Stanu jak takie cos jak Ty mialas jest klasyfikowane w USA. Na podstawie Twoich postow obstawiam, ze mam racje na 99%. Zwykle niekaralnosc nie jest wymagana nawet przy zbieznosci z nazwiskami osob niepozadanych w USA... Musialabym znac wiecej szczegolow zeby Ci cos podpowiedziec...
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.