Skocz do zawartości

Wyjazd Do Stanów!

majkel93

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 42
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź
Napisano

A czy o wizę pracowniczą mogę ubiegać się również w Kanadzie? Co o tym myślicie?

A może poczytasz troche o wizie pracowniczej i kiedy juz przeczytasz i zrozumiesz o co chodzi to wtedy bedziesz zadawal pytania? Bo poki co zadajesz takie pytania na ktore nie da sie odpowiedziec bez wyjasniena Ci od A do Z wszystkich kwestii zwiazanych z kwalifikowaniem sie na dana wize. Zapraszam do lektury: http://polish.poland.usembassy.gov/pl_employment_based_iv.html

Napisano

O wizę pracowniczą występuje dla Ciebie pracodawca.

Pod warunkiem, że wśród dostępnych na rynku obywateli i rezydentów nie ma nikogo, kto by mógł tę pracę wykonywać.

Napisano

Jak np wjezdzasz na wizie turystycznej i dostajesz zalozmy te 90 dni pobytu to jesli przekroczysz pobyt chocby o jeden dzien to juz jestes tam nielegalnie. A jak pobyt nielegalny to i praca nielegalna. Co oznacza, ze pracujesz bez odpowiednich papierow, a pracodawca moze Ci nie dac wyplaty na koniec i nic nie zrobisz.

Napisano

By the way... Co znaczy przesiedzenie wizy? Nielegalny pobyt, jak można utrzymać się tam wtedy? czy ludzie legalnie pracuja?

To znaczy że nie będziesz miał prawa jazdy, tylko najgorsza prace jeżeli w ogóle, brak ubezpieczenia....

Napisano

To ja nie rozumiem ludzi którzy mogą się na takie coś decydować.. Chyba, że robią brudne interesy.

Ja tez nie, ale niektorzy tak lubia... Emerytury zadnej nie ma, ruszyc sie nigdzie nie mozna bo juz nie bedziesz mogl wrocic, itd...

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...