Skocz do zawartości

Wiza Turystyczna

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Witam. Jestem nowy na forum. Mam kilka pytan odnosnie wizy i szans na nia. Ponieważ juz ubiegalem sie o wize turystyczna 3 razy w przeciagu kilku lat i 3 razy dostalem odmowe mimo tego ze w stanach mam rodzenstwo ktore jest tam legalnie (siostra ma zielona karte a brat obywatelstwo) nie przekonalem ich do mojego "przywiazania" z krajem. Od ostatniego ubiegania sie u wize minelo jakies 2 lata i od tamtego czasu troche sie pozmienialo w moim zyciu, a mianowicie mam tutaj narzeczona (ktora nie ma wizy) stala prace, posiadam rowniez licencje 2 stopnia i pozwolenie na broń (nie wiem czy pisac o tym we wniosku czy lepiej nie?) za granica juz bylem kilka razy jak widac do kraju wrocilem. Czy waszym zdaniem to wystarczy zeby przekonac konsula do wydania mi w końcu wizy turystycznej czy lepiej dac sobie w tym spokoj?

Napisano

pytania sa inne ,jak legalizowala pobyt Twoja siostra,jak Twoj brat?

kiedy byles po wize,to w jakich latach oraz co Cie wtedy trzymalo w Polsce

Narzeczona tez bedzie leciec z Toba ?

Napisano

Nie, narzeczona nie leci ze mna bo jak juz pisalem ona tez nie ma wizy nigdy sie o nia nie ubiegala. Jak stawalem ostatnio mialem prace i robilem szkole takze tez jakies tam wiezi byly. Oby dwoje sa po slubie z obywatelami usa.

Napisano

Myślę, że sly6 pytał raczej o to, na jakich wizach Twoje rodzeństwo wleciało do USA.

Według mnie spokojnie możesz sie starać o wizę. Nie masz nic do stracenia. Poza opłatą wizową ;)

Napisano

Myślę, że sly6 pytał raczej o to, na jakich wizach Twoje rodzeństwo wleciało do USA.

Według mnie spokojnie możesz sie starać o wizę. Nie masz nic do stracenia. Poza opłatą wizową ;)

Na wizach turystycznych.

Wszystkie odpowiedzi sa takie jak myslalem ale i tak dziekuje za każdą odpowiedz :)

Napisano

W zupełności zgadzam się z wypowiedzią kzielu.Dodam tylko ,że moim zdaniem również tym razem Twoje szanse na wizę są bardzo niewielkie .Oczywiście do stracenia masz tylko opłatę wizową .Startuj i daj znać jak poszło.

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...