Skocz do zawartości

Jak Zdrowo Jeść W Usa :)


Paulina_89

Rekomendowane odpowiedzi

Gość miqhs
Napisano

Najbardziej mnie martwi fakt, że do Stanów nie można wwozić...nasion.

  • Odpowiedzi 239
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź
Gość miqhs
Napisano

a czy one nie są czasem GMO? potem wyrośnie mi ogórek z domieszką pomidora i generalnie to sałatka grecka :D

Napisano

a czy one nie są czasem GMO? potem wyrośnie mi ogórek z domieszką pomidora i generalnie to sałatka grecka :D

Skontaktuj się z hodowcą tych nasion i spytaj czy są GMO:

W.Legutko Przedsiębiorstwo Hodowlano - Nasienne

Nad Stawem 1F

63-930 Jutrosin

phone +48 (65) 548 28 12

fax +48 (65) 548 26 30

legutko@legutko.com.pl

Napisano

Niedlugo, zeby zdrowo jesc, trzeba bedzie do sklepu z zyrantem chodzic. Mieszkam i pracuje na zadupiu i jedyne sklepy to walmart i food lion. W WM wiekszosc warzyw i owocow jest i tak na wpol martwa.

fakt:)

Co do WM tez sie zgadzam i dlatego juz tam nie kupuje.Tez mieszkam na zadupiu i dlatego raczej narzekam na jakosc/dostep do jedzenia.

A co do cen, to niedaleko mnie jest targ gdzie sprzedaja 10 pomaranczy za 1 dolara (czasem mniej) :) uwazam, ze to dobra cena :)

Wow niezla cena-ciekawa jestem jak z jakoscia:)
Napisano

fakt:)

Co do WM tez sie zgadzam i dlatego juz tam nie kupuje.Tez mieszkam na zadupiu i dlatego raczej narzekam na jakosc/dostep do jedzenia.

Wow niezla cena-ciekawa jestem jak z jakoscia:)

Nie pytalam co prawda skad te pomarancze sa, ale byly dobre :)

Btw. dzieki za polecenie tych jogurtow, sa pyszne! :)

Napisano

Btw. dzieki za polecenie tych jogurtow, sa pyszne! :)

Ciesze sie:)

To sa moje ulubione jogurty. O ile mnie pamięć nie zawodzi, to sa z CO. :)

Tak sa z CO:)

Moj ulubiony to z rabarbarem i z brzoskwinia:)

  • 2 miesiące później...
Napisano

Słuchajcie, czy możecie mi pomóc w kwestii chleba, jest to jakiś koszmar tutaj. Kupiliśmy chlebek dziś w Panera Bread:

https://www.panerabread.com/en-us/home.html

Koleżanka polecała, ale to nadal nie to. Wciąż buła, nawet jak z ziarnami, a ceny mają niczego sobie. Nie mówię tu o żadnych ciabatach, ale zwykłym pszennym chlebku, albo razowym.

Czy pieczecie chleb sami, bo zrobić zakwas to nie problem. Jaka mąka? Czy sour oznacza, że chleb jest na zakwasie? Na razie jemy tortile bo są smaczne ze względu na masę Meksykanów, którzy tu mieszkają, ale chciałoby się kanapeczkę. Wędliny jakoś przeżyjemy, chociaż też na dobre nie trafiłam. Upiekłam kwałek mięsa wyglądający na szynkę, więc sobie radzę :) Ale chleb to masakra.

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

×
×
  • Dodaj nową pozycję...