Skocz do zawartości

Szukanie Pracy, Pisanie Resume

Sara

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Bardziej mi chodziło o kwestie prawne, czy są jakieś zapisy w umowach, jakieś kruczki prawne. Standardy pracy to raczej znam, pracuję 22 lata więc bez przesady :P

• Odpowiedzi 91
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź
Napisano

Laski, ktore ze mna pracuja tez o bzdurach ciagle gadaja jak jedzenie, dekorowanie domu, ceebrities. Jakos nie moge sie wpasowac. Lubie je, sa mile, ale lunch przewaznie wole jesc sama i odetchnac od ludzi i ich slowotoku. est jedna dziewczyna, ktora o bzdurach nie gada i reszta ja uwaza za dziwaczke....

• 3 miesiące później...
Napisano

Zamierzam przed koncem roku poprosic o podwyzke. Czy macie jakies rady albo doswiadczenie w takiej sytuacji? Pierwszy raz w zyciu bede miala taka rozmowe wiec sie troche tym stresuje/ denerwuje. Jak wygladaly Wasz doswiadczenia i czy bazujac na tym macie jakie porday (czego unikac itd).

Z gory dziekuje :)

• 5 miesięcy później...
Napisano

Zapomniałam napisać ale dostałam podwyżkę 2 miesiące temu. Jest spora, 12%. Bardzo dobrze przygotowałam sie do rozmowy, zrobiłam wnikliwy resaerch i oczywiście wiadomo, performance tez jest ważnym czynnikiem. Jeśli ktoś jest w podobnej sytuacji jak ja byłam kilka miesięcy temu, mogę sie podzielic doświadczeniem w tym zakresie.

• 1 miesiąc później...
Napisano

hej,

czy listy referencyjne z Polski będą w ogóle brane pod uwagę przez potencjalnych przyszłych pracodawców w USA? Bo nie wiem czy mam się o takowe starać czy sobie odpuścić :)

Napisano

hej,

czy listy referencyjne z Polski będą w ogóle brane pod uwagę przez potencjalnych przyszłych pracodawców w USA? Bo nie wiem czy mam się o takowe starać czy sobie odpuścić :)

Pewnie tez zalezy, czy jest to firma lokalna czy korpo miedzynarodowe :) Ja bym brała (i będę brała), nigdy nie zaszkodzi :)

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...