Gość miqhs Napisano 24 Sierpnia 2014 Zgłoś Napisano 24 Sierpnia 2014 Bardziej mi chodziło o kwestie prawne, czy są jakieś zapisy w umowach, jakieś kruczki prawne. Standardy pracy to raczej znam, pracuję 22 lata więc bez przesady
sly6 Napisano 24 Sierpnia 2014 Zgłoś Napisano 24 Sierpnia 2014 co do przepisow to nalezy od tego zaczac http://www.ca.gov/Work/LawsAndRegs.html
Sara Napisano 30 Sierpnia 2014 Autor Zgłoś Napisano 30 Sierpnia 2014 Laski, ktore ze mna pracuja tez o bzdurach ciagle gadaja jak jedzenie, dekorowanie domu, ceebrities. Jakos nie moge sie wpasowac. Lubie je, sa mile, ale lunch przewaznie wole jesc sama i odetchnac od ludzi i ich slowotoku. est jedna dziewczyna, ktora o bzdurach nie gada i reszta ja uwaza za dziwaczke....
Sara Napisano 21 Grudnia 2014 Autor Zgłoś Napisano 21 Grudnia 2014 Zamierzam przed koncem roku poprosic o podwyzke. Czy macie jakies rady albo doswiadczenie w takiej sytuacji? Pierwszy raz w zyciu bede miala taka rozmowe wiec sie troche tym stresuje/ denerwuje. Jak wygladaly Wasz doswiadczenia i czy bazujac na tym macie jakie porday (czego unikac itd). Z gory dziekuje
sly6 Napisano 21 Grudnia 2014 Zgłoś Napisano 21 Grudnia 2014 takie strony czytalas http://money.usnews.com/money/blogs/outside-voices-careers/2013/02/21/the-exact-words-to-use-when-negotiating-salary
Sara Napisano 26 Maja 2015 Autor Zgłoś Napisano 26 Maja 2015 Zapomniałam napisać ale dostałam podwyżkę 2 miesiące temu. Jest spora, 12%. Bardzo dobrze przygotowałam sie do rozmowy, zrobiłam wnikliwy resaerch i oczywiście wiadomo, performance tez jest ważnym czynnikiem. Jeśli ktoś jest w podobnej sytuacji jak ja byłam kilka miesięcy temu, mogę sie podzielic doświadczeniem w tym zakresie.
grape Napisano 20 Lipca 2015 Zgłoś Napisano 20 Lipca 2015 hej, czy listy referencyjne z Polski będą w ogóle brane pod uwagę przez potencjalnych przyszłych pracodawców w USA? Bo nie wiem czy mam się o takowe starać czy sobie odpuścić
Magdalena S Napisano 20 Lipca 2015 Zgłoś Napisano 20 Lipca 2015 hej, czy listy referencyjne z Polski będą w ogóle brane pod uwagę przez potencjalnych przyszłych pracodawców w USA? Bo nie wiem czy mam się o takowe starać czy sobie odpuścić Pewnie tez zalezy, czy jest to firma lokalna czy korpo miedzynarodowe Ja bym brała (i będę brała), nigdy nie zaszkodzi
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.