Paulina_89 Napisano 1 Kwietnia 2014 Zgłoś Napisano 1 Kwietnia 2014 Koszerne. Zazwyczaj dobre jakościowo. Gdy lece samolotem na linii w której daja jesc zawsze wcześniej zamawiam koszerne jedzenie. Smaczniejsze, bardziej urozmaicone i co ważne w dużych samolotach - zawsze roznosza specjalne zamówienia w pierwszej kolejności. A zdarzylo się ze zanim zaczeli roznosić zwykle racje zywnosciowe to ja już swoje zjadłem i dostałem druga porcje standardowego jedzenia gdy w międzyczasie poszedłem do łazienki. Wrocilem a tu znow micha czeka. Ja ostatnio zamawialam koszerne i moze to i lepsze jakosciowo, ale kurde kiedy reszta dostała bułki, ja dostalam jakies wafle, ktorymi sie nic nie najadlam. Doszlo do tego, ze zeszlam do toalet (zarcie przy kiblach nie brzmi apetycznie, no ale tonący brzytwy sie chwyta;))i tam zobaczylam ze jest jakies zarcie dla niemowląt (Gerber w sloiku) i troche tam wyjadlam
Sara Napisano 1 Kwietnia 2014 Zgłoś Napisano 1 Kwietnia 2014 Ja uwielbiam Burger Kinga w Stanach. Niebo lepszy niz w Polsce. Za to Macdonald znacznie gorszy, zwlaszcza Big Mac.... nad czym osobiscie bardzo ubolewam.
Paulina_89 Napisano 1 Kwietnia 2014 Zgłoś Napisano 1 Kwietnia 2014 Ja uwielbiam Burger Kinga w Stanach. Niebo lepszy niz w Polsce. Za to Macdonald znacznie gorszy, zwlaszcza Big Mac.... nad czym osobiscie bardzo ubolewam. Burger King jest sreedni przynajmniej dla mnie. Jelsi chodzi o szybkiego burgera to zagladam do Ruby Tuesday. Moze nie powala, ale lepszy niz w BK. Plus - zwykle do Ruby Tuesday chodze z kuponem, wiec dostaje burgera albo 50% off albo za darmoche (na urodziny przysylaja kupon na darmowego burgera, ale to nie tylko wtedy) i zostawiam jedynie tax + napiwek.
Misuzu Napisano 1 Kwietnia 2014 Autor Zgłoś Napisano 1 Kwietnia 2014 Jeśli chodzi o burgery to ja lubie tylko in&out. Mcdonald jest masakryczny! Tylko spróbowałam i resztę wyrzuciłam, na prawde nie wiem jak ludzie mogą to jeść
andyopole Napisano 1 Kwietnia 2014 Zgłoś Napisano 1 Kwietnia 2014 Ponieważ jestem Polakiem jadam wylacznie jak to nazwal zaprzyjazniony Amerykanin wylacznie hamburgery na surowo czyli "tatara"...
Sara Napisano 1 Kwietnia 2014 Zgłoś Napisano 1 Kwietnia 2014 Ja uwazam ze Burger King wymiata..... Ja lubie steki krwiste ale mieso do hamburgera wybieram zawsze "well done".
jannapa Napisano 2 Kwietnia 2014 Zgłoś Napisano 2 Kwietnia 2014 lekki off-top, ale musze przyznac, ze w zyciu nie posmakowalam mcdonald's ani burger kinga - ani w polsce, ani tutaj. odrzuca mnie zapach takich miejsc (podobnie kfc, pizza hut, w ogole wszytskie sieciowki, moze za wyjatkiem chipotle) rzadko miewam ochote na burgera, ale jesli juz mnie nachodzi, to zagladam do jakiegos malego dinera - takie miejsca maja swoj urok i zarcie jakos bardziej po ludzku podane podrozujac, lubie czasami zatrzymac sie na jakims truck-stopie na pobocznych drogach - nigdy sie jeszcze nie zawiodlam a juz w ogole nabardziej na swiecie lubie wschodnie wybrzeze i roznego kalibru crab-shack - lobster salad sandwich on a bun, albo crab salad sandwich on a bun, swieze parowane homarki, male kwalki bialej rybki w panierce ciut mniej chetnie, ale tez smaczne... Jannapa, jak mleko to tylko Organic Valley albo Stonyfield (Stonyfield produkuje tez doskonale jogurty i smoothies). W ubieglym tygodniu kupilam na lokalnej farmie "raw milk" - czyli niepasteryzowane, prawie prosto od krowy, oznaczone jako "not for human consumption" Sa tez jogurty, maslo, kozie mleko, nawet kefir. Ceny niestety trzy razy takie jak w sklepie, ale smak nieporownywalny. mam w sieciowce produkty stonyfield, wiec sprobuje. mam nadzieje, z eceny nie beda powalajace z nog:/
Nigella Napisano 2 Kwietnia 2014 Zgłoś Napisano 2 Kwietnia 2014 Mnie najbardziej drazni jak slysze, ze "amerykanska kuchnia jest wstretna" - szczegolnie od osob, ktore przylecialy do Stanow na wakacje, zjadly w Burger Kingu, Denny's albo IHOP i mysla, ze o amerykanskim zarciu wiedza wszystko… To tak, jakby nigdy w zyciu nie sprobowac pierogow domowej, najlepiej babcinej roboty, ale ugotowac mrozone z worka i na tej podstawie zawyrokowac, ze polska kuchnia jest niedobra. Ani Ruby Tuesday, ani Applebee's, ani inne sieciowe przybytki nie maja nic wspolnego z kuchnia amerykanska. Jedzenie produkowane jest tam jak w fabryce, od pewnego szablonu, za kazdym razem wszystko smakuje tak samo, nie ma miejsca na improwizacje. Jannapa, na Florydzie karton mleka waha sie w granicach $3,60-4,00 - najtaniej jest w Walmarcie, ale juz nie pamietam, czy maja tam Organic Valley czy Stonyfield. Calkiem niezla jest tez wlasna "organiczna" marka Publix - GreenWise.
Misuzu Napisano 2 Kwietnia 2014 Autor Zgłoś Napisano 2 Kwietnia 2014 Dokładnie Nigella! Szczerze mówiąc, ze w pierwszych tygodniach tutaj tez tak myślałam i bałam sie ze nic dobrego tu nie bedzie, ale teraz jak juz 4 miesiac mija ( juz 4 miesiac!!) to wiem, ze wcale nie jest tak złe i można zjeść tu dobrze tak samo produkty w marketach, po prostu trzeba szukać. W Polsce tez przecież można było same buble kupować, ale sie wybierało te dobre produkty,
Paulina_89 Napisano 2 Kwietnia 2014 Zgłoś Napisano 2 Kwietnia 2014 lekki off-top, ale musze przyznac, ze w zyciu nie posmakowalam mcdonald's ani burger kinga - ani w polsce, ani tutaj. odrzuca mnie zapach takich miejsc (podobnie kfc, pizza hut, w ogole wszytskie sieciowki, moze za wyjatkiem chipotle) Mnie tez odrzuca zapach takich restauracji fast food... w mojej okolicy najbardziej wali KFC. Kiedys mi jeden z moich profesorow mowil, ze zna kolesia, ktory rozwozi mięcho do KFC i ten koles przyniosl troche tego 'miesa' swojemu psu, a pies powachal i odszedl. Wyobrazam sobie dlaczego A w Chipotle dzisiaj bylam pierwszy raz z moją znajomą i przyznam, ze u nas ta resauracja za ciekawie od srodka nie wygladala - tzn. bylo za duzo stolikow scisnietych razem i za glosna muzyka grala, wiec wzielysmy burrito (z ryżem, kurczakiem, guacamole, ostrym sosem, kwasnym sosem, sałatą, serem) na wynos i bardzo nam smakowało.
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.