Skocz do zawartości

Kierowca Trucka Wybór Wizy.

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Witam wszystkich

Jak w temacie potrzebuje pomocy w doborze wizy do USA. Mianowicie Mieszkam w Kanadzie i jestem kierowca trucka moje pytanie jest takie jaki typ wizy potrzebuje i jak sie za to zabrac widze praktycznie nie ma zadnych swiezych tematów na ten temat. Jezdziłem local wiec nie potrzebowałem ale teraz zaczełem szukac czegoś longdistance. I tu moje pytanie jaki typ wizy jest najlepszy?

Pozdrawiam :)

• Odpowiedzi 25
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź
Napisano

Ale typ wizy do czego?

Do emigracji? Narzeczeńska lub małżeńska. Ewentualnie loteria.

Do pracy jako kierowca trucka? Nie słyszałam o wizie pracowniczej dla kierowców.

Ale może ktoś słyszał i pomoże.

Napisano

Do pracy jako kierowca trucka? Nie słyszałam o wizie pracowniczej dla kierowców.

Ale może ktoś słyszał i pomoże.

Jest a raczej była. Kolega przyjechal kilka lat temu na polroczna wize. Jezdzi do dziś. Oczywiście już jest nielegalnie.

Napisano

No chodzi mi o typ wizy bo ja legalnie pracuje w Kanadzie. Tylko chodzi mi jaki typ wizy potrzebuje zeby legalnie wjechac do USA. Zaaplikowałem juz po fast card ale kompletnie nie wiem jaka wize potrzebuje . Turystyczna odpada słyszałem coś o wizie B1 czy B2 czy coś takiego. Każde info jest dobre

Napisano

Dzis pytalem kolegi z pracy. On jest obywatelem Kanady i ma GC. Ty majac polski paszport i legalny pobyt w Kanadzie musisz miec normalna wize do USA. W Twoim przypadku bedzie chyba B1.

Napisano

Dobra Dzięki za info ;) nie siedze kompletnie w tych wizach co gdzie i jak ;p ledwo załatwilem sobie LMO w ontario ale mysle czy by sie nie przeniesc do US lepiej placa. A i kierowcow "podobno" łatwiej sciagnac. Czas pokaze jak to wyjdzie.

Napisano

Witam wszystkich

Jak w temacie potrzebuje pomocy w doborze wizy do USA. Mianowicie Mieszkam w Kanadzie i jestem kierowca trucka moje pytanie jest takie jaki typ wizy potrzebuje i jak sie za to zabrac widze praktycznie nie ma zadnych swiezych tematów na ten temat. Jezdziłem local wiec nie potrzebowałem ale teraz zaczełem szukac czegoś longdistance. I tu moje pytanie jaki typ wizy jest najlepszy?

Pozdrawiam :)

Gdybys mial obywatelstwo to byloby latwiej ale tragedii nie ma. Potrzebujesz wize B1. Na tej wizie wolno Ci wjezdzac do USA ciezarowka. Nie wolno Ci jednak robic zadnych kursow ktorych poczatek i koniec jest w USA. Mozesz natomiast robic kursy z USA do Kanady i z Kanady do USA.

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...