Skocz do zawartości

Przesyłka Do Polski A Cło.

Misuzu

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Nie za bardzo wiem, gdzie założyć ten temat.

Otóż, planujemy wysłać coś do polski o wartości ok. $150 moze trochę więcej. I jak to jest z tym clem? Czytałam, ze jest określona wartość kiedy to cło narzucają, ale sa rożne informacje w necie. Nie chce po prostu, aby rodzina płaciła za coś co dostała. Ja miałam takie przypadki, ze chyba placilam cło z dwa razy, ale wtedy zawsze była to biżuteria, my biżuterii nie wysyłamy.

Napisano

na stronie, np: Polonez Parcel jest informacja, że cło jest naliczane od wartości. Jeżeli wpiszesz więcej niż $45 to nałożone zostanie cło, więc to do ciebie zależy co podasz.

Napisano

Zostaje Ci jeszcze Polamer.. Takze firma wysylkowa. Ja zawsze wysylam nia.

Zawsze Cie zapytaja co jest w srodku. Tu odp wygladaja tak: odziez uzywana, slodycze, zabawki.

Jezeli wysylasz morska to po 4-6 tyg jest u odb w pl. W agencjach sami zaznaczaja ze wartosc to $40 tak by agencje cla nie naliczaly.

Wiec jezeli podasz wartosc paczki to nalicza clo, Ty decydujesz ;)

Ot i caly ambarans z clem ;)

Napisano

I jeśli wysyłasz odzież, to bez paragonów i bez metek oczywiście :)

shmehr - zastanowiles sie troche nad ta porada ? Bo mieszkasz w Polsce, powinienes byc zainteresowany tym zeby ewentualne nalezne clo trafilo do kasy panstwa w ktorym mieszkasz...

• 3 tygodnie później...
  • 2 tygodnie później...
Napisano

shmehr - zastanowiles sie troche nad ta porada ? Bo mieszkasz w Polsce, powinienes byc zainteresowany tym zeby ewentualne nalezne clo trafilo do kasy panstwa w ktorym mieszkasz...

Blagam Cie, raz ze nie mieszkam w Polsce, a dwa ze kase Panstwa mam serdecznie w czterech literach.

Jakby te pieniadze nie szly na bande politykow i partie polityczne trwoniace miliardy zlotych, to moze i bym sie nad tym zastanowil.

A tak to dbam o swoja kase, a nie o kase panstwa. Jesli kasa panstwa bedzie kiedys lezala w moim interesie - wtedy o nia zadbam.

Wiec odpusc mi takie przyuczenia.

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...