Skocz do zawartości

Dv 2015 - Co Po 1 Maja 2014? Pytania I Odpowiedzi

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 1,7 tyś
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź
Napisano

czesc :) jestem nowa i zestresowana troche tym co się dzieje więc prosze o wyrozumiałość :)
dostałam ostatnio wiadomość ze mam rozmowe 23 czerwca, nr 30XXX. Mam kilka pytań mimo iż śledze forum od jakiegoś czasu. Mianowicie:
1. czy muszę tłumaczyć świadectwa o ukończeniu szkół, akt urodzenia i informacje o niekaralności? (pytam bo znajomi jak mieli rozmowe tylko ze już w USA to musieli tłumaczyć i nie wiem czy mnie też to dotyczy)
2. czy u lekarza w Krakowie musieliście mieć oryginał karty szczepień czy kopia z potwierdzeniem zgodności z oryginałem wystarczy?
3. czy musieliście dobierać szczepionki którymi nie byliście szczepieni?

Napisano

Witam

mam umowiona rozmowe w ambasadzie w Warszawie, jednak mieszkam obecnie w Irlandii i duzo wygodniej by mi bylo pojechac do ambasady w Dublinie. Tylko nie wiem czy idac do ambasady w Irlandii moje szanse nie zmaleja. Bo przeciez nie bede szedl to polskiej ambasady tylko irlandzkiej ambasady USA ? Wiec bede przepytywany przez irlandczyka. Czy ktos mzoe jest umowiony do ambasady w Dublinie ? Jak to wyglada ? Bo nie wiem czy zmieniac adres rozmowy.

Napisano

@KasiaOna

1. Jesli masz rozmowe w Polsce to nie musisz tlumaczyc

2. Kopia powinna wystarczyc. "Mila" Pani Doktor w Krakowie raczej nie powinna z tego powodu robic problemu :)

3. Ja mialem wszystkie wymagane szczepionki na karcie wiec nie musialem sie dodatkowo kluc

Napisano

Robal...bedziesz miec rozmowe z Konsulem z USA a jakie On ma korzenie to kto wie

sa tacy ze maja Polskie-Irlandzkie....

a co do rozmowy po za Polska :) to sprawa jest taka ze musisz miec dyplom ze szkoly sredniej nawet jak masz wyzsze wykszatalcenie,do tego jak musisz to starasz sie o zaswiadczenie o niekaralnosci z Irlandii plus te z Polski musisz miec ,badania robisz w Irlandii u tych lekarzy co ma wykaz Ambasada USA :).

KasiaOna Ciebie interesuje co jest w Polsce a nie w USA,pamietaj o tym..bo tam tak jest ,ze sie musisz miec tlumaczenia :) inne tez dokumenty musisz wyslac itd

Napisano

@dawido

dziękuję za informację ;)

no to przynajmniej tyle z głowy :)
martwią mnie te pneumokoki, rotawirusy i meningokoki ale może akurat nie będe musiała ich doszczepiać :)
i faktycznie trzeba do "Miłej Pani Doktor" 4 zdjęcia?

Napisano

Robal...bedziesz miec rozmowe z Konsulem z USA a jakie On ma korzenie to kto wie

sa tacy ze maja Polskie-Irlandzkie....

Sly6 dzieki za odpowiedz, to dla mnie wazna informacja, tzn ze w polsce mialbym rozmowe z amerykaninem, czyli po angielsku ? Myslalem ze to bedzie rozmowa z polskim ambasadorem USA. A co do tych korzeni to nie o to mi chodzilo :) Mialem na mysli to ze w Irlandii bedzie Irlandczyk a w Polsce polak :)

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...