KasiaOna Napisano 30 Kwietnia 2015 Zgłoś Napisano 30 Kwietnia 2015 czesc jestem nowa i zestresowana troche tym co się dzieje więc prosze o wyrozumiałość dostałam ostatnio wiadomość ze mam rozmowe 23 czerwca, nr 30XXX. Mam kilka pytań mimo iż śledze forum od jakiegoś czasu. Mianowicie:1. czy muszę tłumaczyć świadectwa o ukończeniu szkół, akt urodzenia i informacje o niekaralności? (pytam bo znajomi jak mieli rozmowe tylko ze już w USA to musieli tłumaczyć i nie wiem czy mnie też to dotyczy)2. czy u lekarza w Krakowie musieliście mieć oryginał karty szczepień czy kopia z potwierdzeniem zgodności z oryginałem wystarczy?3. czy musieliście dobierać szczepionki którymi nie byliście szczepieni?
Robal Napisano 30 Kwietnia 2015 Zgłoś Napisano 30 Kwietnia 2015 Witam mam umowiona rozmowe w ambasadzie w Warszawie, jednak mieszkam obecnie w Irlandii i duzo wygodniej by mi bylo pojechac do ambasady w Dublinie. Tylko nie wiem czy idac do ambasady w Irlandii moje szanse nie zmaleja. Bo przeciez nie bede szedl to polskiej ambasady tylko irlandzkiej ambasady USA ? Wiec bede przepytywany przez irlandczyka. Czy ktos mzoe jest umowiony do ambasady w Dublinie ? Jak to wyglada ? Bo nie wiem czy zmieniac adres rozmowy.
davido Napisano 30 Kwietnia 2015 Zgłoś Napisano 30 Kwietnia 2015 @KasiaOna 1. Jesli masz rozmowe w Polsce to nie musisz tlumaczyc 2. Kopia powinna wystarczyc. "Mila" Pani Doktor w Krakowie raczej nie powinna z tego powodu robic problemu 3. Ja mialem wszystkie wymagane szczepionki na karcie wiec nie musialem sie dodatkowo kluc
sly6 Napisano 30 Kwietnia 2015 Autor Zgłoś Napisano 30 Kwietnia 2015 Robal...bedziesz miec rozmowe z Konsulem z USA a jakie On ma korzenie to kto wie sa tacy ze maja Polskie-Irlandzkie.... a co do rozmowy po za Polska to sprawa jest taka ze musisz miec dyplom ze szkoly sredniej nawet jak masz wyzsze wykszatalcenie,do tego jak musisz to starasz sie o zaswiadczenie o niekaralnosci z Irlandii plus te z Polski musisz miec ,badania robisz w Irlandii u tych lekarzy co ma wykaz Ambasada USA . KasiaOna Ciebie interesuje co jest w Polsce a nie w USA,pamietaj o tym..bo tam tak jest ,ze sie musisz miec tlumaczenia inne tez dokumenty musisz wyslac itd
KasiaOna Napisano 30 Kwietnia 2015 Zgłoś Napisano 30 Kwietnia 2015 @dawido dziękuję za informację no to przynajmniej tyle z głowy martwią mnie te pneumokoki, rotawirusy i meningokoki ale może akurat nie będe musiała ich doszczepiać i faktycznie trzeba do "Miłej Pani Doktor" 4 zdjęcia?
glimi Napisano 30 Kwietnia 2015 Zgłoś Napisano 30 Kwietnia 2015 Kasia to są choroby dziecięce, wiec jeżeli w dzieciństwie miałaś robione wszystkie szczepienia to nie masz co się martwić
KasiaOna Napisano 30 Kwietnia 2015 Zgłoś Napisano 30 Kwietnia 2015 @glimi @sly6dzięki to myśle że się obejdzie, z resztą zobacze co Pani Lekarz powie.troche już stres odchodzi
davido Napisano 30 Kwietnia 2015 Zgłoś Napisano 30 Kwietnia 2015 @KasiaOna tak potrzebne 4 zdjecia paszportowe bo ona nakleja je na 4 kartki ktore potem zakleja w kopercie ktora musisz miec w ambasadzie
Robal Napisano 30 Kwietnia 2015 Zgłoś Napisano 30 Kwietnia 2015 Robal...bedziesz miec rozmowe z Konsulem z USA a jakie On ma korzenie to kto wie sa tacy ze maja Polskie-Irlandzkie.... Sly6 dzieki za odpowiedz, to dla mnie wazna informacja, tzn ze w polsce mialbym rozmowe z amerykaninem, czyli po angielsku ? Myslalem ze to bedzie rozmowa z polskim ambasadorem USA. A co do tych korzeni to nie o to mi chodzilo Mialem na mysli to ze w Irlandii bedzie Irlandczyk a w Polsce polak
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.