karusek Napisano 22 Września 2014 Zgłoś Napisano 22 Września 2014 Witam wszystkich po dluzszej nieobecnosci na tym wspanialym poradniku forumowym :-). Wiekie podziekowani i wielki SZACUN dla Tworcow i Pomyslodawcow teo Forum (celowo z duzej litery). Dziekuje wszyskim za pomoc i podpowiedzi jak szybko i sprawnie przebrnac przez cala procedure. W piatek popoludniu wyladowalen na ORD a prawie o polnocy na JFK. Jestem w NY, i zamierzam tutaj stawiac pierwsze kroki imigracyjne. Jak bede mogl to bede dzielil sie doswiadczniami i sposobami rozwiazania problemow. Pozdrawiam wszystkich. :-)
sly6 Napisano 22 Września 2014 Autor Zgłoś Napisano 22 Września 2014 jak jestes w NYC to moze wybierzesz sie na takie spotkania : http://forum.usa.info.pl/topic/24150-polska-spolecznosc-w-nyc/
karusek Napisano 22 Września 2014 Zgłoś Napisano 22 Września 2014 jak jestes w NYC to moze wybierzesz sie na takie spotkania : http://forum.usa.info.pl/topic/24150-polska-spolecznosc-w-nyc/ Jasne ze sie wybiore, ale najpierw trzeba "okrzepnac" i skupic sie na znalezieniu pracy..... postarac sie przyspieszyc otrzymanie SSN - jesli jest taka mozliwosc cos chyba uslow o tym pisal, bedzie czas wieczor to poszukam i poczytam o tym.
sly6 Napisano 22 Września 2014 Autor Zgłoś Napisano 22 Września 2014 jest taka mozliwosc,idziesz do biura SSN wtedy zobaczysz czy maja Twoje dane jak nie maja to zlozysz formularz podaje stronke jak odszukac takie biuro nablizej gdzie mieszkasz http://www.ssa.gov/
uslow Napisano 23 Września 2014 Zgłoś Napisano 23 Września 2014 Jasne ze sie wybiore, ale najpierw trzeba "okrzepnac" i skupic sie na znalezieniu pracy..... postarac sie przyspieszyc otrzymanie SSN - jesli jest taka mozliwosc cos chyba uslow o tym pisal, bedzie czas wieczor to poszukam i poczytam o tym. Podeślij nr tel. na priva w miarę szybko to sprzedam ci kilka ciekawostek bo co do niektórych rzeczy czas goni (od 7 października rusza bezpłatny kurs ang. sob-niedz dla rezydentów i obywateli US w ASA College, 15 x 45 min, wybiera się tu kilka osób z naszego forum). Spotkać się też trzeba, ale to bliżej ptku dopiero bo wcześniej nie dam rady. Z pracą też coś się pomyśli.
falcon3 Napisano 23 Września 2014 Zgłoś Napisano 23 Września 2014 Witam, Proszę o poradę, Otrzymałem już z KCC termin interview na październik. A ponieważ termin rozmowy w konsulacie a co za tym idzie termin wyjazdu determinuje okres wyjazdu do kwietnia 2015 - co bardzo mi nie pasuje z przyczyn rodzinnych.... czyli dzieci oczywiście - poprosiłem mailowo konsulat o zmianę terminu na styczeń 2015. Otrzymałem maila z odpowiedzią, tu cyt. "....Nie mamy jeszcze w naszej bazie danych spraw z nowego programu loterii wizowej DV2015. Pojawia się one dopiero 1 pazdziernika. Pana prosbe o zmiane terminu spotkania przekazalismy do Dzialu Wiz Imigracyjnych. Ponieważ możemy ustalać terminy spotkan tylko na kolejny miesiąc, prosimy o kontakt w grudniu z zapytaniem o date wizyty w Ambasadzie. Dolozymy staran, żeby wyznaczyć spotkanie w terminie, o jaki Panstwo prosili, o ile będą dostępne numery wizowe oraz wolne terminy spotkan." I tu moje pytanie: Czy ta odpowiedź załatwia sprawę. Mogę "spać" spokojnie a jak się przypomnę w grudniu to otrzymam nowy termin. Nie ukrywam, że jest jakaś obawa, że napiszę w grudniu a tu zaskoczą mnie wyrokiem w stylu, "sorry ale pana termin był w październiku". Może jeszcze zadzwonić ? Proszę o poradę. pozdr falcon 2015EU00000xxx
medeski Napisano 23 Września 2014 Zgłoś Napisano 23 Września 2014 Falcon ja zrobilem identycznie w zeszlym roku, dostalem takiego maila jak ty. W podanym przez nich terminie napisalem jeszcze raz i dostalem nowy termin - dokladnie na dzien o ktory prosilem.
falcon3 Napisano 23 Września 2014 Zgłoś Napisano 23 Września 2014 Falcon ja zrobilem identycznie w zeszlym roku, dostalem takiego maila jak ty. W podanym przez nich terminie napisalem jeszcze raz i dostalem nowy termin - dokladnie na dzien o ktory prosilem. Bardzo dziękuję za odpowiedź Chyba mnie uspokoiłeś ? PS: A może zadzwonić na wszelki wypadek po 1 października ? Sorry, że drążę temat ale nie wybaczyłbym sobie gdybym coś zaniedbał po tylu latach próbowania. falcon
sly6 Napisano 23 Września 2014 Autor Zgłoś Napisano 23 Września 2014 chyba?> ile osob tak zrobilo,faktycznie nalezy sie przypomniec ale bylo wszystko ok zrob jak pisza a jak chcesz to dzwon chyba ze ktos chcial przelozyc rozmowe przed samym koncem to wtedy moze to byc juz roznie
falcon3 Napisano 24 Września 2014 Zgłoś Napisano 24 Września 2014 chyba?> ile osob tak zrobilo,faktycznie nalezy sie przypomniec ale bylo wszystko ok zrob jak pisza a jak chcesz to dzwon chyba ze ktos chcial przelozyc rozmowe przed samym koncem to wtedy moze to byc juz roznie Dzięki za odpowiedź, Super, że udzielasz się na forum i szybko starasz się odpowiadać pozdr falcon
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.