Roe Napisano 12 Maja 2014 Zgłoś Napisano 12 Maja 2014 Czy zawód hotelarz to dobry zawód do pracy na terenie Stanów Zjednoczonych? Chodzi mi o miejsca pracy oraz zarobki. Pozdrawiam
mi0706 Napisano 13 Maja 2014 Zgłoś Napisano 13 Maja 2014 A co tak właściwie zawód "hotelarz" oznacza?
kzielu Napisano 13 Maja 2014 Zgłoś Napisano 13 Maja 2014 Czy zawód hotelarz to dobry zawód do pracy na terenie Stanów Zjednoczonych? Chodzi mi o miejsca pracy oraz zarobki. Pozdrawiam Sprzatacz w hotelu czy wlasciciel hotelu ?
Roe Napisano 13 Maja 2014 Autor Zgłoś Napisano 13 Maja 2014 Przepraszam za lekkie nie sprecyzowanie pytania. Chodzi mi czy po szkonczeniu szkoły średniej o profilu hotelarz bedzie sporo miejsc pracy z opłacalnym wynagrodzeniem (czy da sie z tego wyżyć).
sly6 Napisano 13 Maja 2014 Zgłoś Napisano 13 Maja 2014 a czego bedziesz sie uczyc.jaki jest plan nauki? jak ze znajomoscia jezyka? bedziesz sie dobrze czuc w tym zawodzie,bedziesz go lubial..do tego usmiechasz sie czesto
kzielu Napisano 13 Maja 2014 Zgłoś Napisano 13 Maja 2014 Przepraszam za lekkie nie sprecyzowanie pytania. Chodzi mi czy po szkonczeniu szkoły średniej o profilu hotelarz bedzie sporo miejsc pracy z opłacalnym wynagrodzeniem (czy da sie z tego wyżyć). Szkola srednia o profilu hotelarz bedzie z punktu widzenia pozniejszych zarobkow w US miala takie samo znaczenie jak nie skonczenie zadnej szkoly. Nie da Ci absolutnie zadnych kwalifikacji ani mozliwosci emigracji na podstawie pracy, jezeli o to pytasz.
Roe Napisano 13 Maja 2014 Autor Zgłoś Napisano 13 Maja 2014 Nie chodzi mi o wyemigrowanie na podstawie sponsoringu poprzez prace. Chodzi mi o posiadacza zielonej karty, czy ten zawód juz na terenie US da jakas snensowna prace.
c4r0 Napisano 13 Maja 2014 Zgłoś Napisano 13 Maja 2014 Wydaje mi się, że tak jak kzielu napisał fakt skończenia takiej szkoły w Polsce nie będzie miał żadnego znaczenia. Co się będzie liczyć to doświadczenie. Czy praca sensowna? To zależy jak się na to popatrzy. Tak jak już padło w tym wątku stanowiska mogą być skrajnie różne. Sensowna prawa - pojęcie względne. Sensowna praca to taka, która daje przyjemność i satysfakcję, i nie jest jak w wielu przypadkach codziennym przymusem wynikającym z systemu życia. A jeśli pytasz o zarobki, to zależy od stanowiska i od tego co to za hotel i gdzie. Czy jest to Hilton lub Sheraton w Los Angeles albo San Francisco, czy Best Western w jakimś małym miasteczku. Różnica między takimi skrajnościami jest ogromna. Jeśli masz na myśli możliwości i szanse chłopaka po polskim liceum, który wygrywa zieloną kartę, jedzie do USA i chodzi od hotelu do hotelu mówiąc, że szuka pracy, bez poważnego doświadczenia, to widzę to słabo
kzielu Napisano 13 Maja 2014 Zgłoś Napisano 13 Maja 2014 Nie chodzi mi o wyemigrowanie na podstawie sponsoringu poprzez prace. Chodzi mi o posiadacza zielonej karty, czy ten zawód juz na terenie US da jakas snensowna prace. No nie da, bo do pracy w hotelu nie potrzeba zadnych specjalnych kwalifikacji na moj gust... Generalnie po szkole sredniej zaden zawod nie da Ci sensownej pracy.
KaeR Napisano 13 Maja 2014 Zgłoś Napisano 13 Maja 2014 Nie chodzi mi o wyemigrowanie na podstawie sponsoringu poprzez prace. Chodzi mi o posiadacza zielonej karty, czy ten zawód juz na terenie US da jakas snensowna prace. To nie jest zawód w USA. W najlepszym przypadku po wielu latach może zostaniesz kierownikiem zmiany. Generalnie jest to praca w okolicy stawki minimalnej. Fakt, że duże sieci oferują ubezpieczenie zdrowotne i 401k po jakimś czasie, ale jak zarabiasz $8/h, to nie ma znaczenia.
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.