sly6 Napisano 20 Maja 2014 Zgłoś Napisano 20 Maja 2014 od kiedy pamietam to zawsze osoby z takimi sprawami jak narkotyki maja pod gorke z wiza nie imigracyjna lub tez imigracyjna. Nie ma znaczenia czy to byly lata 90-te czy tez teraz. a teraz czy dostales odmowe juz na zawsze wizy -wjazdu czy tez teraz bo to jest duza roznica jak masz szanse na wize -wjazd to idz znow po wize,.
HRABIA-W Napisano 20 Maja 2014 Zgłoś Napisano 20 Maja 2014 Krótko mówiąc ''oni '' mają dość swoich obywateli którzy popełniają "wykroczenia" i nie chcą importować .Widocznie prawdopodobieństwo popełnienia powtórnego tego typu "wykroczenia" jest duża .
officegirl16 Napisano 20 Maja 2014 Zgłoś Napisano 20 Maja 2014 Prawdopodobnie zostaniesz skierowany na badania. Byly przypadki aplikantow na wize B2 ktorzy mieli wykroczenie zwiazane z alkoholem lub narkotykami i przychodzili do lekarza, ktory mial ocenic czy sa uzaleznieni i stanowia ryzyko dla siebie lub innych. I majac pozytywna opinie lekarza szli na rozmowe i dostawali promesy.
RemikDBC Napisano 20 Maja 2014 Autor Zgłoś Napisano 20 Maja 2014 dostałem zakaz i to że niekwalifikuję się do uzyskania wizy nieimigracyjnej, myślałem że jak powiem prawdę będzie ok albo przynajmniej dostanę odmowę ale że takie jazdy za jedną dziesiątą grama to już lekkie przegięcie.
RemikDBC Napisano 28 Maja 2014 Autor Zgłoś Napisano 28 Maja 2014 Z tego co miałem napisane mogę starać się o "waiver" i czytałem że trzeba to samemu załatwiać, wysyłać gdzieś do USA i jest to bardzo trudne. Dzisiaj otrzymałem maila z ambasady gdzie dostałem informację : "Dziekujemy za korespondencje. Zgodnie z informacja przekazana w pismie, którego kopie Pan zalaczyl, podlega Pan zakazowi wjazdu. Konsul wystapil o uchylenie zakazu do urzędu imigracyjnego. Gdy poznamy decyzje urzędu w Pana sprawie, skontaktujemy się z Panem." Czy ktoś już się spotkał z taką sytuacją że to konsul wystąpił o uchylenie zakazu, czy to oznacza że jest mi przychylny ? Dziękuje za odp.
sly6 Napisano 28 Maja 2014 Zgłoś Napisano 28 Maja 2014 teraz urzad w USA ma byc Tobie przychylny a nie sam Konsul cos podobnego bylo pare miesiecy temu zakonczylo sie sukcesem http://www.sportfan.pl/artykul/szpilka-vs-jennings-nowe-fakty-ws-wizy-dla-polaka-sprawdz-48750
RemikDBC Napisano 28 Maja 2014 Autor Zgłoś Napisano 28 Maja 2014 Wiem, znam tą sprawę ponieważ interesuję się boksem, aczkolwiek tutaj w grę wchodziło znane nazwisko, ogromne pieniądze i stacja HBO Ja jestem szarym ludzikiem który nie wie co jest grane z tymi wszystkimi waiverami, procedurami itp
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.