Skocz do zawartości

Chciałem Powiedzieć Że...

andyopole

Rekomendowane odpowiedzi

32 minuty temu, MeganMarkle napisał:

Czułam, czułam, cały dom się bujał na boki, podobne uczucie do bycia mocno naprutym próbując prosto iść… tyle ze poza mną zataczał sie cały dom:D na szczęście trwało krótko, ale było chyba najmocniejsze jakiego doświadczyłam w SoCal do tej pory. 

Dobrze ze na tym sie skonczylo.  :o

• Upvote 1

W dniu 6.07.2023 o 14:29, roadrunner1918 napisał:

Ja tez sie szykuje na wylot do Polski, moze jeszcze pare miesiecy i bedizemy kupowac bilety. Chcialbym zonie Polske pokazac, ona jest z Peru takze nigdy w ogole w Europie nie byla a sama chce mnie zaciagnac aby zobaczyc Cusco i zwiedzic Machu Picchu.

Paszport Polski odnowilem pod koniec kwietnia w ambasadzie w Los Angeles, pani powiedziala ze do dziewieciu tygodni bedzie gotowy a juz jestesmy w dziesiatym tygodniu i paszport wciaz "w produkcji". Moze w ogole nie dostane. :lol:

Zadzown albo wyslij Email. Gdy ja sie nie moglem doczekac i napisalem email okazalo sie ze paszport od dawna lezal u nich w szufladzie i tego samego dnia wyslali. Niemal wszyscy, ktorzy skorzystali z dyzuru konsularnego u nas w Portland tak zrobili gdy sie paszportu doczekac nie mogli. Oni chyba tam tak pracuja po dziadowsku.

On 8/21/2023 at 2:28 PM, MeganMarkle said:

Czułam, czułam, cały dom się bujał na boki, podobne uczucie do bycia mocno naprutym próbując prosto iść… tyle ze poza mną zataczał sie cały dom:D na szczęście trwało krótko, ale było chyba najmocniejsze jakiego doświadczyłam w SoCal do tej pory. 

Kurcze, nigdy nie doswiadczylam trzesienia ziemi i mam wielka nadzieje, ze nigdy nie bede miala okazji. To brzmi strasznie. Dobrze, ze trwalo to krotko!

41 minutes ago, andyopole said:

Hotel nie hotel ale w Europie jest fajnie pod amerykanskim parasolem. Czym leci amerykanski zolnierz na misje do Niemiec? Jakims Herculesem czy Galaxy na lawkach czy normalnym rejsowym lotem?

Normalny samolot bez zadnych wyjatkowych komfortow. Do tego 4 godziny opoznienia na BWI :p

38 minut temu, Roelka v.2 napisał:

Normalny samolot bez zadnych wyjatkowych komfortow. Do tego 4 godziny opoznienia na BWI :p

Wiem dlaczego, akurat Amazon ladowal tam moja paczke, widac jakie maja priorytety.

Linie rejsowe, cywilne czy jakis charter typu Eva Air czy Atlas, ktore swiadcza uslugi dla USArmy?

To juz pewnie jedno pytanie za duzo, tajemnica wojskowa! ;)

Ale ciekawosc silniejsza. :D

46 minutes ago, andyopole said:

Wiem dlaczego, akurat Amazon ladowal tam moja paczke, widac jakie maja priorytety.

Linie rejsowe, cywilne czy jakis charter typu Eva Air czy Atlas, ktore swiadcza uslugi dla USArmy?

To juz pewnie jedno pytanie za duzo, tajemnica wojskowa! ;)

Ale ciekawosc silniejsza. :D

EVA Air to tajwanska linia nalezaca do Evergreen (gigantyczny tajwanski konglomerat). Atlas juz bardziej, Delta czasami dawala swoje samoloty a poza tym to rozne takie no-name'y charterowe w US lataja dla DoD.

58 minutes ago, kzielu said:

EVA Air to tajwanska linia nalezaca do Evergreen (gigantyczny tajwanski konglomerat). Atlas juz bardziej, Delta czasami dawala swoje samoloty a poza tym to rozne takie no-name'y charterowe w US lataja dla DoD.

Zgadza sie, to byla jakas linia ktorej nazwy nigdy wczesniej nie slyszalam. Samolot nawet niezly.