andyopole Napisano 21 Sierpnia 2023 Autor Zgłoś Udostępnij Napisano 21 Sierpnia 2023 32 minuty temu, MeganMarkle napisał: Czułam, czułam, cały dom się bujał na boki, podobne uczucie do bycia mocno naprutym próbując prosto iść… tyle ze poza mną zataczał sie cały dom na szczęście trwało krótko, ale było chyba najmocniejsze jakiego doświadczyłam w SoCal do tej pory. Dobrze ze na tym sie skonczylo. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
andyopole Napisano 21 Sierpnia 2023 Autor Zgłoś Udostępnij Napisano 21 Sierpnia 2023 W dniu 6.07.2023 o 14:29, roadrunner1918 napisał: Ja tez sie szykuje na wylot do Polski, moze jeszcze pare miesiecy i bedizemy kupowac bilety. Chcialbym zonie Polske pokazac, ona jest z Peru takze nigdy w ogole w Europie nie byla a sama chce mnie zaciagnac aby zobaczyc Cusco i zwiedzic Machu Picchu. Paszport Polski odnowilem pod koniec kwietnia w ambasadzie w Los Angeles, pani powiedziala ze do dziewieciu tygodni bedzie gotowy a juz jestesmy w dziesiatym tygodniu i paszport wciaz "w produkcji". Moze w ogole nie dostane. Zadzown albo wyslij Email. Gdy ja sie nie moglem doczekac i napisalem email okazalo sie ze paszport od dawna lezal u nich w szufladzie i tego samego dnia wyslali. Niemal wszyscy, ktorzy skorzystali z dyzuru konsularnego u nas w Portland tak zrobili gdy sie paszportu doczekac nie mogli. Oni chyba tam tak pracuja po dziadowsku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Roelka v.2 Napisano 22 Sierpnia 2023 Zgłoś Udostępnij Napisano 22 Sierpnia 2023 On 8/21/2023 at 2:28 PM, MeganMarkle said: Czułam, czułam, cały dom się bujał na boki, podobne uczucie do bycia mocno naprutym próbując prosto iść… tyle ze poza mną zataczał sie cały dom na szczęście trwało krótko, ale było chyba najmocniejsze jakiego doświadczyłam w SoCal do tej pory. Kurcze, nigdy nie doswiadczylam trzesienia ziemi i mam wielka nadzieje, ze nigdy nie bede miala okazji. To brzmi strasznie. Dobrze, ze trwalo to krotko! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Roelka v.2 Napisano 23 Sierpnia 2023 Zgłoś Udostępnij Napisano 23 Sierpnia 2023 Siedze juz okolo tygodnia w Niemczech i jeszcze kolejne 3 tygodnie bedziemy w hotelu, czekajac na przydzialowy dom. ;( Do tego poziom biurokracji w Air Force przechodzi ludzkie pojecie. Az musze ponarzekac zeby nie bylo ze zycie wojskowych to same benefity i beztroski lol. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
andyopole Napisano 23 Sierpnia 2023 Autor Zgłoś Udostępnij Napisano 23 Sierpnia 2023 Hotel nie hotel ale w Europie jest fajnie pod amerykanskim parasolem. Czym leci amerykanski zolnierz na misje do Niemiec? Jakims Herculesem czy Galaxy na lawkach czy normalnym rejsowym lotem? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Roelka v.2 Napisano 23 Sierpnia 2023 Zgłoś Udostępnij Napisano 23 Sierpnia 2023 41 minutes ago, andyopole said: Hotel nie hotel ale w Europie jest fajnie pod amerykanskim parasolem. Czym leci amerykanski zolnierz na misje do Niemiec? Jakims Herculesem czy Galaxy na lawkach czy normalnym rejsowym lotem? Normalny samolot bez zadnych wyjatkowych komfortow. Do tego 4 godziny opoznienia na BWI :p Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
andyopole Napisano 23 Sierpnia 2023 Autor Zgłoś Udostępnij Napisano 23 Sierpnia 2023 38 minut temu, Roelka v.2 napisał: Normalny samolot bez zadnych wyjatkowych komfortow. Do tego 4 godziny opoznienia na BWI :p Wiem dlaczego, akurat Amazon ladowal tam moja paczke, widac jakie maja priorytety. Linie rejsowe, cywilne czy jakis charter typu Eva Air czy Atlas, ktore swiadcza uslugi dla USArmy? To juz pewnie jedno pytanie za duzo, tajemnica wojskowa! Ale ciekawosc silniejsza. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kzielu Napisano 23 Sierpnia 2023 Zgłoś Udostępnij Napisano 23 Sierpnia 2023 46 minutes ago, andyopole said: Wiem dlaczego, akurat Amazon ladowal tam moja paczke, widac jakie maja priorytety. Linie rejsowe, cywilne czy jakis charter typu Eva Air czy Atlas, ktore swiadcza uslugi dla USArmy? To juz pewnie jedno pytanie za duzo, tajemnica wojskowa! Ale ciekawosc silniejsza. EVA Air to tajwanska linia nalezaca do Evergreen (gigantyczny tajwanski konglomerat). Atlas juz bardziej, Delta czasami dawala swoje samoloty a poza tym to rozne takie no-name'y charterowe w US lataja dla DoD. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
andyopole Napisano 23 Sierpnia 2023 Autor Zgłoś Udostępnij Napisano 23 Sierpnia 2023 55 minut temu, kzielu napisał: EVA Air to tajwanska linia nalezaca do Evergreen (gigantyczny tajwanski konglomerat) Widzialem ze amerykanskie zelastwo tez gdzies woza. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Roelka v.2 Napisano 23 Sierpnia 2023 Zgłoś Udostępnij Napisano 23 Sierpnia 2023 58 minutes ago, kzielu said: EVA Air to tajwanska linia nalezaca do Evergreen (gigantyczny tajwanski konglomerat). Atlas juz bardziej, Delta czasami dawala swoje samoloty a poza tym to rozne takie no-name'y charterowe w US lataja dla DoD. Zgadza sie, to byla jakas linia ktorej nazwy nigdy wczesniej nie slyszalam. Samolot nawet niezly. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi