KateL Napisano 20 Lipca Zgłoś Udostępnij Napisano 20 Lipca Dziękuję za wszystkie odpowiedzi. Chyba najlepszym rozwiązaniem jest tak jak mówicie, nie robić "normalnych" połączeń i nauczyć rodzinę, że kontakt był tylko przez komunikator. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
andyopole Napisano 21 Lipca Autor Zgłoś Udostępnij Napisano 21 Lipca Wybory wyborami a zima coraz bliżej. A jak się tatara zachce to bez kiszonego ogórka ani rusz. Zapasy trzeba robić! Ogórki z własnego ogródka. 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
katlia Napisano 27 Lipca Zgłoś Udostępnij Napisano 27 Lipca (edytowane) Ceremonia otwarcia Olympiady w Paryzu byla FANTASTYCZNA. Zupelnie cos innego, zupelnie inny -- znacznie wyzszy! -- poziom artystyczny. Los Angeles bedzie musialo sie serio postarac za 4 lata bo Francuzi set the bar very high. Ktos w LA juz skomentowal "We'll never top the French. Sc**w it. Let's just have a party on the beach." Edytowane 27 Lipca przez katlia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mcpear Napisano 27 Lipca Zgłoś Udostępnij Napisano 27 Lipca Jednym z moich "bucket list items" było pojechać na jakiś mecz piłkarski podczas Mundialu i uczestniczyć jako kibic w Olimpiadzie. Od jakiegoś czasu się jaram tym, że praktycznie nie wyjeżdżając z domu w ciągu 4 lat mogę to zrealizować 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
katlia Napisano 27 Lipca Zgłoś Udostępnij Napisano 27 Lipca 3 hours ago, mcpear said: Jednym z moich "bucket list items" było pojechać na jakiś mecz piłkarski podczas Mundialu i uczestniczyć jako kibic w Olimpiadzie. Od jakiegoś czasu się jaram tym, że praktycznie nie wyjeżdżając z domu w ciągu 4 lat mogę to zrealizować Moi rodzice byli na Olimpiadzie w Los Angeles w 84m roku. Wielkie przezycie. Fantastyczna Olimpiada - swietnie zorganizowana, on budget, ani miasto ani stan nie mialy dlugow po tych igrzyskach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
SuperTraveller Napisano 27 Lipca Zgłoś Udostępnij Napisano 27 Lipca Nie oglądałem ceremonii otwarcia bo nie bardzo mnie to interesuje, dzisiaj jedynie w polskich mediach widzę nagłówki o oburzonych księżach/biskupach. Co to za bezeceństwa się tam działy? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mola Napisano 27 Lipca Zgłoś Udostępnij Napisano 27 Lipca 7 minut temu, SuperTraveller napisał: Nie oglądałem ceremonii otwarcia bo nie bardzo mnie to interesuje, dzisiaj jedynie w polskich mediach widzę nagłówki o oburzonych księżach/biskupach. Co to za bezeceństwa się tam działy? O panie! Były trójkąty miłosne, byli panowie w sukienkach... w sumie nic czego nasi biskupi by wcześniej nie widzieli 4 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
SuperTraveller Napisano 27 Lipca Zgłoś Udostępnij Napisano 27 Lipca Teraz rozumiem, oburzenie kleru wynika z faktu, że wszystkie te rzeczy odbyły się bez ich udziału Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
agatenka Napisano 28 Lipca Zgłoś Udostępnij Napisano 28 Lipca On 4/15/2023 at 1:10 AM, mcpear said: Ja swoją opinię pisałem u kogoś kto pracuje w kancelarii prawniczej imigracyjnej i pisze na codzień hardship lettery do waivera. Wg tej osoby inadmissibility waiver ze względu na "hardship" tylko dla: - dziecka - małżonka Aczkolwiek z drugiej strony jej nie potrzebne jest "admission" ale Zmiana "statusu" (który co prawda ma przedawniony, ale ma - no chyba że przejechali przez "zieloną granicę" i są absolutnie nielegalnie) więc sam zaczynam po przeczytaniu załączonych przez Ciebie wątków mieć wątpliwości co do swojej definitywnej odpowiedzi. W Twoich wątkach co zalinkowałaś wypowiadała się karina, która zawsze była bardzo merytoryczna i do tego jeden z autorów wątków dostał GC mimo przesiedzianej wizy - więc moją wątpliwości są jeszcze większe, kiedyś pytałam tutaj o znajomego ktory staral sie o zalegalizowanie statusu po ponad 20 letnim nielegalnym pobycie ( sponsorowal go dorosly syn) Chciałam zrobić update - wszystko się udało, sprawa poszła szybko i gładko. Kilka dni temu dostał list ze jest "approved" wczoraj na jego koncie pojawilo sie to: Takze jednak da sie 5 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tirowiec1312 Napisano 29 Lipca Zgłoś Udostępnij Napisano 29 Lipca Najnowsza decyzja sądowa a propos przeszukiwania urządzeń podróżujących do USA: US border agents must get warrant before cell phone searches, federal court rules https://mastodon.social/@zackwhittaker/112869441870299788 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi