kinia2071 Napisano 6 godzin temu Zgłoś Napisano 6 godzin temu Jak udało Wam się zdać prawko i kupić auto? Pomimo, że mi sięw tym roku nie udało wygrać loterii to nadal nie przestaniemy i nas to męczy jak z tym autem jest i z prawkiem. Cytuj
Roelka v.2 Napisano 6 godzin temu Zgłoś Napisano 6 godzin temu "Egzamin" na prawo jazdy w US jest tak żałośnie prosty że generalnie każdy je dostaje. O to bym się martwiła najmniej. Generalnie wymagania zależą od Stanu Co do kupowania samochodu to jest tak jak wszędzie. Masz używane i nowe samochody i kupujesz na co cię stać... jako nowy immigrant bez historii kredytowej raczej nie będziesz mogła liczyć na korzystne kredyty samochodowe. Cytuj
kinia2071 Napisano 5 godzin temu Zgłoś Napisano 5 godzin temu Raczej nie licze na kredyt na dzień dobry O zdaniu prawka akurat słyszałam, że jest banalnie prosty i lepiej się nim nie przejmować. Bardziej właśnie mnie intryguje zakup auta bez prawka w USA i zdanie tego test driving bo słyszałam, że auto musi być ubezpieczone by podejść do egzaminu, a znowu ubezpieczenia na Polskim prawku jest mega drogie i w niektórych stanach wręcz niemożliwe. Takie błędne koło macieja trochę bo jak zdać prawko na własnym aucie jak mam Polskie prawko Cytuj
Xarthisius Napisano 5 godzin temu Zgłoś Napisano 5 godzin temu (edytowane) 11 minutes ago, kinia2071 said: Raczej nie licze na kredyt na dzień dobry O zdaniu prawka akurat słyszałam, że jest banalnie prosty i lepiej się nim nie przejmować. Bardziej właśnie mnie intryguje zakup auta bez prawka w USA i zdanie tego test driving bo słyszałam, że auto musi być ubezpieczone by podejść do egzaminu, a znowu ubezpieczenia na Polskim prawku jest mega drogie i w niektórych stanach wręcz niemożliwe. Takie błędne koło macieja trochę bo jak zdać prawko na własnym aucie jak mam Polskie prawko Ale kombinujesz... Przyjezdzajac do USA Twoje polskie prawo jazdy jest wazne iles czasu (w zaleznosci od stanu). Idziesz do pierwszej lepszej wypozyczalni i bierzesz ubezpieczone auto. Jezeli z jakiegos powodu lokalne DMV nie pozwala na rental (pewnie takie sa), lokalne szkoly jazdy oferuja taka usluge. To w jakis skrajnych przypadkach. W TX zdawalem prawo jazdy samochodem znajomej. Nikt mnie o nic w sumie nie pytal odnosnie wlasnosci, czy ubezpieczenia (w sensie ja nie bylem dopisany do jej polisy). Edytowane 5 godzin temu przez Xarthisius 1 Cytuj
kinia2071 Napisano 4 godziny temu Zgłoś Napisano 4 godziny temu A no widzisz i to rozjaśnia temat kompletnie, bo czytając różne "informacje" to wszędzie piszą, że rentalem niby nie można bo jest wtedy inne prawko. Na przyszłość dobrze wiedzieć by nie biegać w cieniu mgły za prawkiem:) Cytuj
andyopole Napisano 3 godziny temu Autor Zgłoś Napisano 3 godziny temu 11 godzin temu, kenadams napisał: Więc szarpnęliśmy się na nową Hondę Odyssey EX-L z salonu. Rozważaliśmy też Siennę wg Twoich rad, ale była dużo droższa, a Honda oferowała fajny feature set nawet w najuboższym trimie, a do tego udało mi się znegocjować ja w dół o $3.5k z MSRP. WS najblizszym czasie nie planuje zmieniac auta wiec nie jestem na biezaco z cenami. Zazwyczaj Honda byla zawsze drozsza od Toyoty jesli chodzi o auta tego samego segmentu. Cytuj
andyopole Napisano 3 godziny temu Autor Zgłoś Napisano 3 godziny temu W dniu 19.05.2025 o 22:05, andyopole napisał: Pierwsza tura za nami a ja nadal nie wiem ile diety nam przysługuje. @Joanna30 chyba jeszcze liczy, na Forum się nie pokazuje. Wczoraj przyszla koperta z Konsulatu, zapewne czek jest w srodku ale rzucilem a potem zapomnialem otworzyc i zobaczyc, tak wiec kwota nadal pozostaje niewiadoma. Jesli rzeczywiscie to jest czek to troche dziwne dlaczego nie zaczekali do drugiej tury? A moze to od razu za obie tury. A co jakbym umarl przed? To sie zdarza, zwlaszcza zywym! Chyba ze kazda tura wyborow jest rozliczana osobno. Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi