Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano (edytowane)
1 godzinę temu, raski napisał:

Revolut jest mega popularny w Europie - na tyle, że niektórzy ludzie używają go jako głównego konta, na które pracodawca przelewa im wypłatę. Nie wiem czy poszedłbym tak daleko, ale używałem sporo mieszkając w PL jestem zadowolony. Wymiana walut od Pn do Pt jest po kursie FOREX, w weekendy liczą sobie jakąś prowizję. Trzeba tylko pamiętać że w zależności od wybranego planu, są różne limity wypłaty gotówki, transakcji itp.

Mozna miec u nich Subkonto w dewizach czy automatycznie wymieniaja na PLN?

edit: wszedlem na ich strone a tam na dzien dobry takie powitanie >W wyniku przeprowadzonego postępowania zakończonego decyzją Prezesa Urzędu Ochrony Konkurencji i Konsumentów wydaną w dniu 23 grudnia 2024 r. nr RBG- 4/2024, zostało uprawdopodobnione, że Revolut Bank UAB z siedzibą w Wilnie naruszył zakaz stosowania praktyk naruszających zbiorowe interesy konsumentów w Polsce. 

Calkiem swiezy werdykt.

Edytowane przez andyopole

Napisano

W Revolut masz subkonta w różnych walutach, więc możesz trzymać dolary, euro czy funty bez automatycznego przewalutowania na PLN. Wymiana dzieje się tylko wtedy, gdy płacisz w walucie, której akurat nie masz na koncie,

Co do tej sprawy z UOKiK to nawet dostałem maila parę dni temu. Decyzję można znaleźć tutaj, ale z tego co widzę, sprawa dotyczy formy informowania klientów o zmianach itp.