Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

No wiesz... domowy przecier MUSI mieć ziarenka (troszkę) ^_^, przynajmniej MÓJ domowy przecier :D

A ja tarłam przez zwykłe plastikowe sitko, tak tradycyjnie jak moja babcia

Zeby jeszcze pocierac jakies jedrne piersi albo posladki... Reszta w malakser i schluss....

Napisano

No i dupa z pogody, przenieślismy się 60 km dalej i upał nas powalił na kolana :) Odnośnie warzywek to proponuję mrożenie, cukinię mroziłam starkowaną na placki jak znalazł :) Robiłam też gar leczo, bo lubimy, też mroziłam.

Napisano

No i dupa z pogody, przenieślismy się 60 km dalej i upał nas powalił na kolana :) Odnośnie warzywek to proponuję mrożenie, cukinię mroziłam starkowaną na placki jak znalazł :) Robiłam też gar leczo, bo lubimy, też mroziłam.

przepis na leczo (moze bym mniej wiecej) pliiiiz! z tym mrozeniem nieglupie, tylko mam mikro-zamrazarke, wiec za duzo nie upchne

swoja droga mamy dzisiaj placki z cukinii i zupe z cukinii na lunch, au gratin na kolacje;)

misuzu, salatki z curry i kurkuma (w zalewie octowej) mam juz 35 sloikow - ale moze masz jakis mega fajny przepis? podrzuc:) - ja wrzucam wszystkie mozliwe bounty z ogrodka w kawalkach i zalewam - dobre to bardzo, ale chyba nie da sie jesc codziennie:/ - urozmaicilam kilka sloikow kawalkami habanero, kilka zrobilam z liscmi chrzanu, ale generalnie taka salatka juz mi sie po nocachsni ;)

nie mial czlowiek klopotu, to se morgi kupil;)

pomidorowy przecier bede robic pewnie za jakies dwa tygodnie

w ilosciach przemyslowych...

Napisano

...., tylko mam mikro-zamrazarke, wiec za duzo nie upchne

....

Stary, skuteczny I wyprobowany sposob magazynowania zywnosci (bez zuzycia pradu) to pasteryzacja, czyli po naszemu: zagotowywanie w sloiki.

Mozna prawie wszystko.

Napisano

U mnie leczo bez mięcha ale z kiełbasą :).

Co kto lubi, ale praktycznie każda wersja jest dobra ;).

Z cukinią można robić przepyszne placki-racuchy.

Sluszna uwaga. Gdy próbuję nieraz jakiejś kiełbasy to .am poważne wątpliwości czy w niej jest jakieś mięso

Napisano

Stary, skuteczny I wyprobowany sposob magazynowania zywnosci (bez zuzycia pradu) to pasteryzacja, czyli po naszemu: zagotowywanie w sloiki.

Mozna prawie wszystko.

niestety, nie nadazam z przerobem

musialabym miec z dobre dwa tygodnie wolnego, zeby wszystko w sloiki zapakowac

wczoraj przebilam setke (mam juz 107 sloikow) i zamowilam stelaz do garazu, zeby magazynowac, bo w domu juz nie mam miejsca:/

teraz licze, ze ktos w biurze zechce przygarnac troche cukinii i ogorkow

Leczów do wyboru do koloru:

http://www.mniammniam.com/s/leczo/?

Ja wrzucam, co mam aktualnie. Cukinia, pomidory, papryka, można mięcho można bez, do tego suszone zioła i trochę startego sera. Mniam :)

dzieki, nigdy wczesniej nie robilam - zaraz sie zabieram

Dołącz do dyskusji

Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.

Gość
Dodaj odpowiedź do tematu...

×   Wklejono zawartość z formatowaniem.   Usuń formatowanie

  Dozwolonych jest tylko 75 emoji.

×   Odnośnik został automatycznie osadzony.   Przywróć wyświetlanie jako odnośnik

×   Przywrócono poprzednią zawartość.   Wyczyść edytor

×   Nie możesz bezpośrednio wkleić obrazków. Dodaj lub załącz obrazki z adresu URL.

×
×
  • Dodaj nową pozycję...