andyopole Napisano 1 Sierpnia 2014 Autor Zgłoś Napisano 1 Sierpnia 2014 No wiesz... domowy przecier MUSI mieć ziarenka (troszkę) , przynajmniej MÓJ domowy przecier A ja tarłam przez zwykłe plastikowe sitko, tak tradycyjnie jak moja babcia Zeby jeszcze pocierac jakies jedrne piersi albo posladki... Reszta w malakser i schluss.... Cytuj
serafina Napisano 1 Sierpnia 2014 Zgłoś Napisano 1 Sierpnia 2014 ja o pomidorach a andy o anatomii Cytuj
Gość miqhs Napisano 1 Sierpnia 2014 Zgłoś Napisano 1 Sierpnia 2014 No i dupa z pogody, przenieślismy się 60 km dalej i upał nas powalił na kolana Odnośnie warzywek to proponuję mrożenie, cukinię mroziłam starkowaną na placki jak znalazł Robiłam też gar leczo, bo lubimy, też mroziłam. Cytuj
andyopole Napisano 1 Sierpnia 2014 Autor Zgłoś Napisano 1 Sierpnia 2014 ja o pomidorach a andy o anatomii heh. Jak pewnemu sierzantowi "we wojsku". Wszystko mu sie kojarzylo tylko z jednym.... Cytuj
jannapa Napisano 1 Sierpnia 2014 Zgłoś Napisano 1 Sierpnia 2014 No i dupa z pogody, przenieślismy się 60 km dalej i upał nas powalił na kolana Odnośnie warzywek to proponuję mrożenie, cukinię mroziłam starkowaną na placki jak znalazł Robiłam też gar leczo, bo lubimy, też mroziłam. przepis na leczo (moze bym mniej wiecej) pliiiiz! z tym mrozeniem nieglupie, tylko mam mikro-zamrazarke, wiec za duzo nie upchne swoja droga mamy dzisiaj placki z cukinii i zupe z cukinii na lunch, au gratin na kolacje;) misuzu, salatki z curry i kurkuma (w zalewie octowej) mam juz 35 sloikow - ale moze masz jakis mega fajny przepis? podrzuc:) - ja wrzucam wszystkie mozliwe bounty z ogrodka w kawalkach i zalewam - dobre to bardzo, ale chyba nie da sie jesc codziennie:/ - urozmaicilam kilka sloikow kawalkami habanero, kilka zrobilam z liscmi chrzanu, ale generalnie taka salatka juz mi sie po nocachsni nie mial czlowiek klopotu, to se morgi kupil;) pomidorowy przecier bede robic pewnie za jakies dwa tygodnie w ilosciach przemyslowych... Cytuj
andyopole Napisano 1 Sierpnia 2014 Autor Zgłoś Napisano 1 Sierpnia 2014 ...., tylko mam mikro-zamrazarke, wiec za duzo nie upchne .... Stary, skuteczny I wyprobowany sposob magazynowania zywnosci (bez zuzycia pradu) to pasteryzacja, czyli po naszemu: zagotowywanie w sloiki. Mozna prawie wszystko. Cytuj
Gość miqhs Napisano 1 Sierpnia 2014 Zgłoś Napisano 1 Sierpnia 2014 Leczów do wyboru do koloru: http://www.mniammniam.com/s/leczo/? Ja wrzucam, co mam aktualnie. Cukinia, pomidory, papryka, można mięcho można bez, do tego suszone zioła i trochę startego sera. Mniam Cytuj
haneczka019 Napisano 2 Sierpnia 2014 Zgłoś Napisano 2 Sierpnia 2014 U mnie leczo bez mięcha ale z kiełbasą . Co kto lubi, ale praktycznie każda wersja jest dobra . Z cukinią można robić przepyszne placki-racuchy. Cytuj
andyopole Napisano 2 Sierpnia 2014 Autor Zgłoś Napisano 2 Sierpnia 2014 U mnie leczo bez mięcha ale z kiełbasą . Co kto lubi, ale praktycznie każda wersja jest dobra . Z cukinią można robić przepyszne placki-racuchy. Sluszna uwaga. Gdy próbuję nieraz jakiejś kiełbasy to .am poważne wątpliwości czy w niej jest jakieś mięso Cytuj
jannapa Napisano 2 Sierpnia 2014 Zgłoś Napisano 2 Sierpnia 2014 Stary, skuteczny I wyprobowany sposob magazynowania zywnosci (bez zuzycia pradu) to pasteryzacja, czyli po naszemu: zagotowywanie w sloiki. Mozna prawie wszystko. niestety, nie nadazam z przerobem musialabym miec z dobre dwa tygodnie wolnego, zeby wszystko w sloiki zapakowac wczoraj przebilam setke (mam juz 107 sloikow) i zamowilam stelaz do garazu, zeby magazynowac, bo w domu juz nie mam miejsca:/ teraz licze, ze ktos w biurze zechce przygarnac troche cukinii i ogorkow Leczów do wyboru do koloru: http://www.mniammniam.com/s/leczo/? Ja wrzucam, co mam aktualnie. Cukinia, pomidory, papryka, można mięcho można bez, do tego suszone zioła i trochę startego sera. Mniam dzieki, nigdy wczesniej nie robilam - zaraz sie zabieram Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.