Gość miqhs Napisano 18 Sierpnia 2014 Zgłoś Udostępnij Napisano 18 Sierpnia 2014 Mieszkamy niedaleko San Jose, więc inne tereny niż LA Szukaliśmy jak najtaniej, SF zresztą odpada, drogo i zimno jak diabli. Wczoraj zmarzłam jak pies brrr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Misuzu Napisano 18 Sierpnia 2014 Zgłoś Udostępnij Napisano 18 Sierpnia 2014 Przecież to wcale niedaleko sf. Aż taka roznica temp? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mesio007 Napisano 18 Sierpnia 2014 Zgłoś Udostępnij Napisano 18 Sierpnia 2014 Przecież to wcale niedaleko sf. Aż taka roznica temp? Roznica temperatur miedzy San Francisco i San Jose rzedu 15-20 stopni to norma, pomiedzy San Francisco i wschodnia czescia East Bay (Antioch, Brentwood, Oakley) czesto jest ponad 30 stopni roznicy. Tu nie chodzi tyle o sama odleglosc (w obydku przypadkach ok. 50 mil), a o odleglosc od oceanu, uksztaltowanie terenu i mikroklimaty. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
andyopole Napisano 18 Sierpnia 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Napisano 18 Sierpnia 2014 Wczoraj byliśmy na plaży nad Pacyfikiem. Różnica temperatur okolo 28 stopni. Tylko godzina jazdy i male pasmo gór po drodze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość miqhs Napisano 19 Sierpnia 2014 Zgłoś Udostępnij Napisano 19 Sierpnia 2014 Mówicie w F? Bo tak to wygląda, u nas było ok 90 a SF 60-65. Wzięłam sweter i zmarzłam jak pies, przydałby się jakiś polar. Pojechaliśmy nad Golden Gate i dodatkowo wiało jak cholera, brrrr Po dojechaniu do siebie wskoczyliśmy do basenu bo było super cieplutko. SF jest dziwnym miastem, zupełnie odjechanym. Ja tam w centrum mam zawsze wrażenie, że wyglądam inaczej, po pierwsze jestem za stara, a po drugie nie jestem hipsterem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
katlia Napisano 19 Sierpnia 2014 Zgłoś Udostępnij Napisano 19 Sierpnia 2014 I na dodatek nie masz kurtki puchowatej na sobie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
freja Napisano 20 Sierpnia 2014 Zgłoś Udostępnij Napisano 20 Sierpnia 2014 My tez jutro jedziemy z naszym. Będziemy zwiedzać okolice mostu, w zeszlym tygodniu bylismy na bakery beach, pojechalismy tez zobaczyć te ruiny basenów. Szkoda, ze ta inwestycja sie nie udała i zostały same zgliszcza. No i sie uparłam , żeby mieć fotę obok domu Janis Joplin i innych Mi w SF jest za zimno. Na plazy siedziałam w bluzie, bez sensu :/ Dawno nie bylam na Baker Beach, moze cos sie do tej pory zmienilo, bo ponad 10 lat temu, gdy bylam na niej po raz pierwszy to byla zwykla plaza nudystow. O niczym nie wiedzialam, I zachowac tez sie nie potrafilam, bo siedzialam w bluzie I spodniach, a wyjsc bylo zal Byliscie juz w polskim s klepie na Geary Blvd I 24? Seakor Deli I przesympatyczny Pan Jozef, sam robi wedliny, sklepik malutki, ale zaopatrzony jak porzadny gie-es. Wycieczka nam sie udala, 4 godziny spacerowalismy po miescie I bylo git. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość miqhs Napisano 20 Sierpnia 2014 Zgłoś Udostępnij Napisano 20 Sierpnia 2014 Byliśmy tam raz, wyszłam z kilogramem kiełbasy Nudystów na Baker Beach nie było, za to delfiny owszem. Najbardziej mi pasuje plaża w drodze do Monterey. Fale nad głowę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
medeski Napisano 20 Sierpnia 2014 Zgłoś Udostępnij Napisano 20 Sierpnia 2014 Czy przypadkiem w CA publiczna nagosc to nie przestepstwo? Przeciez tam nawet matki karmiace piersia publicznie dostawaly mandaty. Pamietam w Santa Monica protest karmiacych matek - klikadziessiat kobiet z dziecmi maszerowaly - chyba ze to juz sie zmienilo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
serafina Napisano 22 Sierpnia 2014 Zgłoś Udostępnij Napisano 22 Sierpnia 2014 ...im bliżej ku wyjazdowi, tym bardziej cierpię na bezsenność Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi