Skocz do zawartości

Odmowa Wizy B2/pytania/pomoc

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 37
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź
Napisano

No to jest wlasnie totalnie bezsensu, jak zmniejszyc procent odrzuceń jak oni robią takie rzeczy. Ktoś jest dobrym kandytatem - wizy nie dostaje.

Napisano

Dobra dobra. A skąd wiecie ze on naprawdę dostał ta wizę? Internet jest jak kartka papieru, przyjmie wszystko. Ja tez mogę napisać co chce i co z tego? Zweryfikujes to jakoś?

Z drugiej strony jakby popatrzeć na duży procent rodaków w samolotach do USA to faktyczny można sie zastanowić nad tym i owym.

Napisano

No niestety nikt tego nie zweryfikuje, ale już kilka razy czytało się o ludziach którzy powinni, a nie dostali i tych, którzy dostali a nie powinni. Żeby nam znieśli wize powinno być ich o te kilka procent więcej w tych samolotach :P.

Napisano

i na nowo wraca kwestia zniesienia wiz - czy naprawdę nasi politycy maja taki dar, że wszyscy ślepo wierzą, że zniesienie wiz to dla nas wybawienie? Zniesienie wiz to raczej pogorszenie obecnego stanu, jeśli się nad tym dobrze zastanowić - ten kto wizy nie dostaje teraz, prawdopodobnie zostanie zawrócony z lotniska w USA po zniesieniu wiz - straci znacznie więcej niż jeden dzień i nieco ponad 500 złotych, ten kto teraz może legalnie przebywać z wizytą na terenie USA przez 6 miesięcy legalnie, nagle będzie mógł tam być tylko 90 dni i nie dłużej. I najważniejsze, choć przez nikogo jakby nie zauważane - zniesienie wiz dotyczy TYLKO wiz turystycznych, nadal więc nie będzie można się osiedlać i pracować na terenie USA - mam wrażenie że 90% ludzi w Polsce nie jest tego świadomych. Zniesienie wiz to dla nas większe obostrzenia, wbrew pozorom, niż są w tej chwili.

@Michek24 - gratuluje :) Mój ex też kiedyś dostał wizę w kilka dni po pierwszej odmowie.

Napisano

@Lx13 Tak masz rację co do internetu,wiadomo że może napisać tutaj każdy wszystko.Tym razem jak byłem rozmowa trwała niecałą minutę.Zapytała do kogo,gdzie,na jaki czas.Powiedziałem sobie,że próbuję drugi raz po krótkim czasie odmowy i co będzie to będzie.Gdybym nie dostał to bym sobie odpuścił.Tak jak ktoś pisał trzeba trafić-loteria.

Napisano

i na nowo wraca kwestia zniesienia wiz - czy naprawdę nasi politycy maja taki dar, że wszyscy ślepo wierzą, że zniesienie wiz to dla nas wybawienie? Zniesienie wiz to raczej pogorszenie obecnego stanu, jeśli się nad tym dobrze zastanowić - ten kto wizy nie dostaje teraz, prawdopodobnie zostanie zawrócony z lotniska w USA po zniesieniu wiz - straci znacznie więcej niż jeden dzień i nieco ponad 500 złotych, ten kto teraz może legalnie przebywać z wizytą na terenie USA przez 6 miesięcy legalnie, nagle będzie mógł tam być tylko 90 dni i nie dłużej. I najważniejsze, choć przez nikogo jakby nie zauważane - zniesienie wiz dotyczy TYLKO wiz turystycznych, nadal więc nie będzie można się osiedlać i pracować na terenie USA - mam wrażenie że 90% ludzi w Polsce nie jest tego świadomych. Zniesienie wiz to dla nas większe obostrzenia, wbrew pozorom, niż są w tej chwili.

@Michek24 - gratuluje :) Mój ex też kiedyś dostał wizę w kilka dni po pierwszej odmowie.

Więc Amerykanie wyświadczają Polakom przysługę, nie znosząc wiz? Całej europie zrobili na złość i znieśli:-) Ciekawe rozumowanie. Typowo polskie, bo jakoś nikt inny nie biadoli że im wizy zniesiono:-)

Napisano

Więc Amerykanie wyświadczają Polakom przysługę, nie znosząc wiz? Całej europie zrobili na złość i znieśli:-) Ciekawe rozumowanie. Typowo polskie, bo jakoś nikt inny nie biadoli że im wizy zniesiono:-)

Tylko, ze w Europie ludzie chyba sa bardziej rozumni i wiedza, ze mowa o turystycznych, a w Polsce ludzie bedą domy sprzedawać, ponieważ myślą, ze jak zniosą wizy to mogą sie spakować i do wymarzonych stanów przenieść. Juz o braku możliwości znany statusu i zawrotach z lotnisk nie wspomnę. Brak wiedzy na temat VWP w PL jest ogromny!

Napisano

Nie możesz mówić, że w innych krajach są ludzie bardziej rozumni niż w Polsce, bo to kłamstwo. Obrażasz w tym momencie wielu rodaków. A wątpie, że ktokolwiek sprzedałby swój cały dorobek by rzucic się w wir emigracji BEZ konkretnego przygotowania.

Prawda jednak jest taka, że o zniesieniu wiz najwięcej narzekają Ci, którzy nigdy nie postawią nogi w USA. Kto naprawdę chce lecieć i zwiedzać ten poleci. Chociaż osobiście chciałbym aby sprawy z wizami zostały pozytywnie zakończone.

Napisano

Moim celem nie było nikogo obrazić, ale albo media ludzi w błąd w PL wprowadza albo sa za leniwi aby sobie na temat wiz poczytać. Tak czy inaczej brak wiedzy w tej dziedzinie jest ogromny. Jesli chodzi o pakowanie i wyjazd jest wiecej ludzi, którzy robią zanim pomyślą niż Tobie sie wydaje, co rownież widac po wpisach na tym forum. Nie jednego Kowalskiego trzeba było na ziemie sprowadzić, bo myślał ze ja zniosą to bedzie mógł pojechać i zamieszkać. Mi osobiście to zwisa czy wizy sa czy nie.

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...