Robert1992 Napisano 1 Lutego 2015 Zgłoś Napisano 1 Lutego 2015 a spytam tak z ciekawośći od kiedy urzednicy dają pobyt od np 2 tyg do pół roku? bo kiedys chyba tak było ze leciało sie i mozna było zostac pare lat
Joanna30 Napisano 1 Lutego 2015 Zgłoś Napisano 1 Lutego 2015 Zostać kilka lat na wizie turystycznej? Chyba nielegalnie. CBP nigdy nie dawali kilkuletniego pobytu.
Robert1992 Napisano 1 Lutego 2015 Zgłoś Napisano 1 Lutego 2015 chodzi mi o to od ilu lat urzednicy ustalają długość pobytu? czy to zostało wprowadzone kilka czy kilkanascie lat temu? pytam z czystej ciekawosci:)
andyopole Napisano 2 Lutego 2015 Zgłoś Napisano 2 Lutego 2015 chodzi mi o to od ilu lat urzednicy ustalają długość pobytu? czy to zostało wprowadzone kilka czy kilkanascie lat temu? pytam z czystej ciekawosci:) Odkąd pamiętam. Gdy byłem 20 lat temu było tak samo jak dziś w "tym temacie"...
koko_dżambo Napisano 2 Lutego 2015 Zgłoś Napisano 2 Lutego 2015 raczej nie masz się co martwić, ja we wniosku wizowym podałam, że chce lecieć w grudniu na święta parę dni, ostatecznie poleciałam na wakacjach 2 lata później, nikt o nic nie pytał, rozmowa na lotnisku standard do kogo, na ile. ale co człowiek to przypadek
neo-itax Napisano 2 Lutego 2015 Zgłoś Napisano 2 Lutego 2015 Umiesz czytać ze zrozumieniem? Możesz jechać kiedy tylko chcesz. Moze tak być ze na lotnisku w USA dostaniesz pytanie typu "masz wize od 2 lat, czemu dopiero teraz przylatujesz". Odpowiesz zgodnie z prawda. Właśnie dlatego, że czytać umiem nawiązuję do sytuacji z tego tematu http://forum.usa.info.pl/topic/24234-nie-wpuszczenie-na-poklad-samolotu-z-powodu-anulowania-wizy-turystycznej/ Po prostu nie chcę mieć takiej przygody przy następnych lotach jak wymieniona bohaterka. Dobrze mówisz, że polecę za dwa lata, zapyta mnie czemu tak późno, a ja mu odpowiem i mnie wpuści i będzie super. Tylko pytanie co będzie przy następnej podróży. raczej nie masz się co martwić, ja we wniosku wizowym podałam, że chce lecieć w grudniu na święta parę dni, ostatecznie poleciałam na wakacjach 2 lata później, nikt o nic nie pytał, rozmowa na lotnisku standard do kogo, na ile. ale co człowiek to przypadek Właśnie tym co we wniosku się nie martwię, bo określiłem, że nie mam precyzyjnych planów. Martwię się tym co powiedziałem konsulowi i co wstukał w komputer - pobyt 5 dni
koko_dżambo Napisano 2 Lutego 2015 Zgłoś Napisano 2 Lutego 2015 ale ja też miałam we wniosku, że na święta na 2 tyg, a potem było na wakacje na 2 miesiące, po prostu plany się zmieniły i już
neo-itax Napisano 2 Lutego 2015 Zgłoś Napisano 2 Lutego 2015 ale ja też miałam we wniosku, że na święta na 2 tyg, a potem było na wakacje na 2 miesiące, po prostu plany się zmieniły i już I nie miałaś później problemów z następnym przylotem? Bo tylko o to mi chodzi Może trochę z tym przesadzam, ale już taki jestem, że chcę o wszystko zapytać. Dziękuję za odpowiedzi
Lx13 Napisano 2 Lutego 2015 Zgłoś Napisano 2 Lutego 2015 Neo itax. Powołujesz sie na posty i historie ludzi którzy nie jechali do USA w celach turystycznych a korzystali z wizy turystycznej. Do tego ileś tam osob siedziało w USA kilka miesięcy. Ty, o ile wybierasz sie turystycznie, nie masz sie czego obawiać. Zycze miłej podrozy.
neo-itax Napisano 2 Lutego 2015 Zgłoś Napisano 2 Lutego 2015 Neo itax. Powołujesz sie na posty i historie ludzi którzy nie jechali do USA w celach turystycznych a korzystali z wizy turystycznej. Do tego ileś tam osob siedziało w USA kilka miesięcy. Ty, o ile wybierasz sie turystycznie, nie masz sie czego obawiać. Zycze miłej podrozy. Super dzięki
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.