Nati0K Napisano 26 Sierpnia 2014 Zgłoś Napisano 26 Sierpnia 2014 Wyjezdzam za tydzien do Atlanty(posiadam wize turystyczna) i chcialabym sie dowiedziec czy moge zrobic na podstawie tej wizy prawo jazdy? poniewaz bede przebywala tam dluzej niz 30 dni, czy moje miedzynarodowe i polskie prawo jazdy wystarczy? dodam ze na te wakacje wrocilam z program ze stanow Au PAir i posiadam SSN, ale tylko z napisem ''vaild for work only with dhs authorization'' i nie wiem czy to moze sie przydac czy nie ma znaczenia. Słyszalalm rowniez ze moje prawo jazdy polskie jak i miedzynarodowe jest tyle samo wazne co moja wiza czyli jakies 10 lat ale nie wiem czy to prawda?? Drugie pytanie to chcialabym wykupic ubezpieczenie ale juz w USA czy ktos poleca jaks firme albo jak najlepiej to zalatwic??
sly6 Napisano 26 Sierpnia 2014 Zgłoś Napisano 26 Sierpnia 2014 http://www.dds.ga.gov/drivers/dldata.aspx?con=1741471757&ty=dl tyle o prawku w tym Stanie
Nati0K Napisano 26 Sierpnia 2014 Autor Zgłoś Napisano 26 Sierpnia 2014 to Juz czytalalam, i tam nie ma napisane czy z tym moim SSN ( w polowie na prace, ktore reszta wygaslo gdy skonczyl sie rogram) moge wyrabiac nadal Prawo jazdy, Bo nie wiem jesli Uzyje tego mojego SSN czy to nie bedzie nielegalnie?
andyopole Napisano 26 Sierpnia 2014 Zgłoś Napisano 26 Sierpnia 2014 Trzeba było zrobić prawo jazdy wtedy gdy pracowalas legalnie.
Nati0K Napisano 26 Sierpnia 2014 Autor Zgłoś Napisano 26 Sierpnia 2014 Na wizie J-1 prawo jazdy jest tyle samo wazne co wiza czyli do konca programu, wiec teraz nie ma zaczenia czy zrobilam czy nie
sly6 Napisano 26 Sierpnia 2014 Zgłoś Napisano 26 Sierpnia 2014 Nie zakladaj podobnych tematow a dopisuj pytania do tego co masz tutaj Jak sie zmyka konto w banku to na stale i od nowa musisz podawac dane .
sly6 Napisano 26 Sierpnia 2014 Zgłoś Napisano 26 Sierpnia 2014 jak kto jest z numerem i co moga wymagac http://www.dds.ga.gov/drivers/dldata.aspx?con=1744926528&ty=dl
kzielu Napisano 26 Sierpnia 2014 Zgłoś Napisano 26 Sierpnia 2014 Na turystycznej zwykle prawa jazdy nie dostaniesz - w większości stanow. Zobacz na stronie DNV jakie dokumenty imigracyjne są wymagane. SSN to tylko kawałek układanki i zwykle sam z siebie nic nie daje.
Amy Napisano 26 Sierpnia 2014 Zgłoś Napisano 26 Sierpnia 2014 W Atlancie (ogolnie w GA) na wizie turystycznej nie wyrobisz prawa jazdy, kiedy ja zdawalam wymagali 2 dokumentow z adresem zamieszkania, SSN, zielona karte lub work permit, nie wiem jak jest z ubezpieczeniem.
Nati0K Napisano 26 Sierpnia 2014 Autor Zgłoś Napisano 26 Sierpnia 2014 Dzieki za informacje czyli na moje prawo jazdy polskie i miedzynarodowe moge jezdzic nawet kilka miesiecy?? jest wazne tak jak i moja wiza turystyczna? A jak z ubezpieczeniem? wiecie cos? moze jakas firma?
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.