andyopole Napisano 13 Listopada 2014 Zgłoś Napisano 13 Listopada 2014 Ciekawe jakie jeszcze padnie pytanie ze strony autora wątku dotyczące tej nieszczęsnej wizy? Wszystkie odpowiedzi są nie po jego myśli. Uslyszysz więc ode mnie to co chcesz: Tak, możesz na tej wizie mieszkac w stanach cale piec lat i akurat minie ten wymagany okres i zaraz potem będziesz mogl zdawać egzamin na obywatelstwo! Pasuje? Wiedziałem ze to chciales uslyszec. Stawiasz flaszke.
marcinwin Napisano 13 Listopada 2014 Autor Zgłoś Napisano 13 Listopada 2014 Rezydent Forum, Antydopole, ponad 1,5 tys. postów, ciekawe czy wszystkie tak samo bezwartościowe merytorycznie jak powyższy. Wszystkim pozostałym dzięki za odpowiedź!
Joanna30 Napisano 13 Listopada 2014 Zgłoś Napisano 13 Listopada 2014 Oj tam od razu bezwartościowe merutorycznie. Wizy mogą być wydawane na okres wielu lat. Na przykład turystyczne na 10 lat. Ale to nie znaczy, że można w USA pojechać na 10 lat.
Lx13 Napisano 13 Grudnia 2014 Zgłoś Napisano 13 Grudnia 2014 Jesli na wizie G4 w POE nie stemplują max daty pobytu. Jedyne co sie dostaje to stempel "admitted". Instytucja do której sie jedzie wypełnia robotę papierkowa i przesyła informacje do urzędu imigracyjnego o tym kiedy sie kontrakt/umowa o prace zaczyna lub kończy. Po zakończeniu dostaje sie wize b1b2 z automatu ważna przez rok po to aby moc zakończyć swoje sprawy. Bliska mi osoba ma wize G4 od ponad 30 lat. Nigdy nie widzieliśmy ani nie mieliśmy wbitego terminu pobytu w POE. Pytań na granicy tez nie było. Tylko standard "welcome back". Skoro G4 rządzi sie takimi prawami to g1 tez powinno. Trzeba pamietać ze służby imigracyjne doskonale wiedza gdzie i po co tam jesteśmy.
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.