Verum Napisano 23 Listopada 2014 Zgłoś Napisano 23 Listopada 2014 Cześć,witam Was wszystkich bardzo serdecznie,mam nadzieję,że ktoś będzie tak miły i mi odpowie na kilka pytań,ale zanim zadam owe pytania,krótko się przedstawię. Mam na imię Wojtek i mam 16 lat,w tym roku kończę gimnazjum,zakochałem się w stanach od roku i wiem,że jedyne czego oczekuję od życia to mieszkanie w Stanach Zjednoczonych. Hobby: (9 lat tenis ziemy),tenis stołowy,piłka nożna,siatkóka,koszykówka (wszytsko...) Mam wiele zainteresować,jestem samowystarczalny,potrafię zrobić wszystko czego odemnie się wymaga i przedewszystkim posiadam ciepliwość,wytrwałośc i ogromną motywację... Pytania: 1.Kucharz? Jak wygląda dostanie się do restauracji w Stanach? Dzwonisz i co dalej? 2.Studia w USA (AWF),czy istnieje taki kierunek i jak to wyglada ogólnie? 3.Wizy? NIe ma szans na dostanie wizy pracowniczej,bez już aktywnej ofart pracy? 4.Czy istnieje wiza na otwarcie własnego biznesu w stanach? restauracji lub coś... 5. Trener tenisa? czy jest na to szansa? Dziękuje wszystkim za odpowiedz i liczę na jakies wskazówki? jakie zawody jeszcze można się nauczyć,aby je wykorzytsac w USA?
sly6 Napisano 23 Listopada 2014 Zgłoś Napisano 23 Listopada 2014 zapoznaj sie z ta strona http://www.uscis.gov/
Jackie Napisano 23 Listopada 2014 Zgłoś Napisano 23 Listopada 2014 Cześć,witam Was wszystkich bardzo serdecznie,mam nadzieję,że ktoś będzie tak miły i mi odpowie na kilka pytań,ale zanim zadam owe pytania,krótko się przedstawię. Mam na imię Wojtek i mam 16 lat,w tym roku kończę gimnazjum,zakochałem się w stanach od roku i wiem,że jedyne czego oczekuję od życia to mieszkanie w Stanach Zjednoczonych. Hobby: (9 lat tenis ziemy),tenis stołowy,piłka nożna,siatkóka,koszykówka (wszytsko...) Mam wiele zainteresować,jestem samowystarczalny,potrafię zrobić wszystko czego odemnie się wymaga i przedewszystkim posiadam ciepliwość,wytrwałośc i ogromną motywację... Wykorzystaj cierpliwość, wytrwałość i ogromną motywację na przejrzenie forum. Takich pytań jest co tydzień sto. Nikt za ciebie zadania domowego nie odrobi. Zrób minimalne rozeznanie i wróć z konkretnymi pytaniami.
Verum Napisano 23 Listopada 2014 Autor Zgłoś Napisano 23 Listopada 2014 Nic nie moge znaleźc o AWF,może mi ktoś odpowiedzieć? Marzą mi się studia gdzieś w New Yorku na AWF,ktos pomoże?
KaeR Napisano 23 Listopada 2014 Zgłoś Napisano 23 Listopada 2014 Nic nie moge znaleźc o AWF,może mi ktoś odpowiedzieć? Marzą mi się studia gdzieś w New Yorku na AWF,ktos pomoże? Bo AWF jest w Warszawie a nie w NYC. To nie jest tak jak w Polsce, ze jest cala szkola poswiecona WF. Musisz szukac szkoly, ktora ma PhysEd program.
Verum Napisano 23 Listopada 2014 Autor Zgłoś Napisano 23 Listopada 2014 Ok,dzięki wielkie,a mam jeszcze pytanie jak to jest z gastronomią? w jaki sposób sprawdzają Twój stopień umiejętności,aby dostać się do restauracji w Stanach?
kzielu Napisano 23 Listopada 2014 Zgłoś Napisano 23 Listopada 2014 Ok,dzięki wielkie,a mam jeszcze pytanie jak to jest z gastronomią? w jaki sposób sprawdzają Twój stopień umiejętności,aby dostać się do restauracji w Stanach? Nie możesz się po prostu dostać. Poczytaj jakie są wymagania żeby pracowac w US - tak jak Jackie radziła - średnio co 2 dni wpada ktoś z "marzeniami".
Gość Napisano 24 Listopada 2014 Zgłoś Napisano 24 Listopada 2014 Niestety, rzeczywistosc nie jest rozowa i szanse na zrealizowanie marzenia masz.. male. Wizy pracowniczej na prace w restauracji nie dostaniesz. Nie ma czegos takiego jak wiza na otwarcie biznesu. Na studia w USA bedzie ci potrzebna wiza studencka i - co najwazniejsze - bardzo, bardzo duzo pieniedzy na te studia (bez tego nawet nie dadza ci wizy). Jak bedziesz pelnoletni mozesz probowac w loterii wizowej. Lub wybrac najgorsza mozliwa opcje i nielegalnie pracowac na wizie turystycznej (JESLI ja dostaniesz).
Paulina_89 Napisano 24 Listopada 2014 Zgłoś Napisano 24 Listopada 2014 Nie ma czegos takiego jak wiza na otwarcie biznesu. Wiesz no... w sumie jest cos takiego, tylko watpie zeby 16latek wytrzasnal pol miliona $ na zrealizowanie planow.
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.