pepeaz Napisano 10 Lutego 2015 Zgłoś Napisano 10 Lutego 2015 Chciałbym się zapytać jak to jest w usa z pracą dla elektryka po technikum a jak po studiach. Czy trzeba robić jakieś uprawnienia w usa. Czy wogłóle jest szansa na pracę w tym kierunku. Oczywiście chodzi mi o wykształcenie nabyte w polsce. tu masz wszystkie informacje http://www.mikeholt.com/statelicense.php
pepeaz Napisano 10 Lutego 2015 Zgłoś Napisano 10 Lutego 2015 Chciałbym się zapytać jak to jest w usa z pracą dla elektryka po technikum a jak po studiach. Czy trzeba robić jakieś uprawnienia w usa. Czy wogłóle jest szansa na pracę w tym kierunku. Oczywiście chodzi mi o wykształcenie nabyte w polsce. W wiekszosci stanow musisz miec "licensce". Zeby zdobyc "license" musisz zdac egzamin. Aby zostac dopuszczony do egzaminu musisz miec doswiadczenie 4000h lub 8000h z poza stanu (polskie sie nie liczy) pracujac u licencjowanego elektryka jako "apprentice". Mozesz skonczyc apprenticeship program ( szkole) po ktorej rowniez mozesz przystapic do egzaminu. http://www.mikeholt.com/statelicense.php tu znajdziesz troche informacji, niektore z nich sa juz nieaktualne
states Napisano 10 Lutego 2015 Autor Zgłoś Napisano 10 Lutego 2015 Jak to nastepca Obamy? Prezydent USA to wladza wykonawcza a nie ustawodawcza. On ma pewne uprawnienia ustawodacze, ale to nie wystarczy.Chodzło mi o następce obamy czyli kolejnego prezydenta usa
Joanna30 Napisano 10 Lutego 2015 Zgłoś Napisano 10 Lutego 2015 Ale prezydent, co zauważył Kaer, to władza wykonawcza, a nie ustawodawcza Mam prośbę - używaj znaków interpunkcyjnych, bo ciężko się czyta posty pisane jednym ciągiem
KaeR Napisano 10 Lutego 2015 Zgłoś Napisano 10 Lutego 2015 Chodzło mi o następce obamy czyli kolejnego prezydenta usa Ehhh.....Quo Vadis Polsko? Ale prezydent, co zauważył Kaer, to władza wykonawcza, a nie ustawodawcza A niech czeka.
Gucio Napisano 18 Lutego 2015 Zgłoś Napisano 18 Lutego 2015 Szkola z Polski nic nie wazna jest w USA, ale moze pomoc w znalezieniu pierwszej pracy. Mi akurat pomoglo to ze mialem Technikum Elektryczne sponczone bo tylko dlatego dostalem pierwsza prace jako Helper w firmie elektrycznej. I tak to sie zaczyna, od Helpera i nauka praktyczna. Pozniej pracujac mozna uderzyc do jakiejs szkoly technicznej co by miec papier, bo latwiej jest przeskoczyc na Mechanika, albo po 5 latach nauki zasiasc za biurkiem. Ja pracowalem tylko pol roku jako elektryk bo udalo mi sie wrocic do mojego glownego zawodu i dostalem robote na Manhattanie jako System Adminstrator.
sly6 Napisano 19 Lutego 2015 Zgłoś Napisano 19 Lutego 2015 to jednak warto sie uczyc tak samo mozna powiedziec o Kanadzie,ze cos jest nie jest wazne lecz pomaga np jako pomoc,jako robotnik ktory sie uczy ze masz wiedze ze szkoly,teraz aby kursy zrobic,dalej isc sie uczyc oraz zdobyc doswiadczenie
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.