Thuridr Napisano 18 Lutego 2015 Zgłoś Napisano 18 Lutego 2015 Cześć, jestem w takiej sytuacji, aktualnie pracuję jako freelancer designer/programista dla firmy w USA będąc samozatrudnionym ale postanowili mnie oni ściągnąć do swojego biura w USA abym tam z nimi trochę popracował. Aktualnie również studiuję na polskiej uczelni - nie mam jeszcze wyższego wykształcenia. Ale dostałem od nich zapewnienie, że zrobią co będą mogli ze swojej strony żeby mnie ściągnąć. I teraz nie bardzo wiem o jaką wizę mam się ubiegać czy może oni powinni pierwszy ruch wykonać? Proszę o radę
kzielu Napisano 18 Lutego 2015 Zgłoś Napisano 18 Lutego 2015 O zadna nie mozesz sie ubiegac. Oni musza sie ubiegac o wize dla Ciebie - najpredzej H-1B do ktorej bez wyzszego wyksztalcenia sie nie kwalifikujesz. Zwykle takimi rzeczami zajmuje sie prawnik po ich stronie i zwykle takie oferty po tym jak uslysza o kosztach, prawnikach i papierologii do niczego dalej nie prowadza...
KaeR Napisano 18 Lutego 2015 Zgłoś Napisano 18 Lutego 2015 Moze J1 jako stazysta po studiach? H1-B to opcja bardziej zaawansowana.
Thuridr Napisano 18 Lutego 2015 Autor Zgłoś Napisano 18 Lutego 2015 Akurat kwestia kosztów to tutaj nie jest problem i już zostałem poinformowany, że wystawią mi wszystko łącznie z zakwaterowaniem etc. To w takim razie mam ich poinformowac ze tym powinien się zając prawnik po ich stronie?
Joanna30 Napisano 18 Lutego 2015 Zgłoś Napisano 18 Lutego 2015 Powiedz im, że jeśli chcą Cię ściągnąć do siebie, to muszą wystąpić dla Ciebie o odpowiednią wizę. Która konkretnie będzie dla Ciebie będzie najlepsza, to im powie prawnik zajmujący się takimi sprawami. Być może mają takiego w firmie.
sly6 Napisano 18 Lutego 2015 Zgłoś Napisano 18 Lutego 2015 a chcesz ukonczyc studia w Polsce czy tez juz jechac do USA do pracy/. jak studiujesz to znajdz biuro co organizuje work i travel i na 4 miesiace wyjedziesz do pracy w czasie wakacji Moze maja w ofercie ze na miejscu szukasz pracy lub tez ze masz swojego pracodawce a co do innych wiz,wyjsc to zapoznaj sie dobrze z ta strona http://www.uscis.gov/
ilya_ Napisano 18 Lutego 2015 Zgłoś Napisano 18 Lutego 2015 Moze J1 jako stazysta po studiach? H1-B to opcja bardziej zaawansowana. znajomy [programista] [ostatnio sie dowiedzialem] jezdzil na wspolprace z jakas firma na wizie B1, pracowal 3 miesiace....byla to takie jakby pozyczenie pracownika - pracowal 3 miesiace.
sly6 Napisano 19 Lutego 2015 Zgłoś Napisano 19 Lutego 2015 co do wizy b1 to http://polish.poland.usembassy.gov/wizy/wizy-nieimigracyjne/kategorie-wizowe/wizy-subowe-turystyczne-lub-na-leczenie.html
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.