sly6 Napisano 8 Marca 2015 Zgłoś Napisano 8 Marca 2015 http://praca.gazetaprawna.pl/galerie/857749,duze-zdjecie,1,work-and-travel-czyli-jak-znalezc-prace-i-nadal-miec-wakacje.html do kraju kwitnacej wisni
olmeca Napisano 8 Marca 2015 Zgłoś Napisano 8 Marca 2015 Szkoda, że za stary jestem, bo bym stanął na głowie by tam lecieć na WaT
Morav Napisano 8 Marca 2015 Zgłoś Napisano 8 Marca 2015 Tam podobno, jak idziesz w nocy ulica, to napadają na Ciebie, a rano budzisz się bez rogówek i bez nerki :-D
olmeca Napisano 8 Marca 2015 Zgłoś Napisano 8 Marca 2015 Jeden ch..j, jak mnie na wschodzie nie zjedli, a wręcz cieszyli się, że pojemny jestem to i tam bym się odnalazł.
SuperTraveller Napisano 8 Marca 2015 Zgłoś Napisano 8 Marca 2015 Po przeczytaniu tej wiadomości pomyślałem, że to mógłby być świetny pomysł aby zawitać w Japonii na rok czasu. Jednak bardzo szybko pojawiły się wątpliwości co do tego jak ciężko jest znaleźć pracę. Trochę grzebania w necie i wyłania się raczej mało optymistyczny obraz. Gdzie nie czytam - wszędzie te same opinie - znalezienie jakiejkolwiek pracy graniczy z cudem...
sly6 Napisano 9 Marca 2015 Autor Zgłoś Napisano 9 Marca 2015 mozesz podac linki gdzie pisze o tej pracy
jabba1 Napisano 9 Marca 2015 Zgłoś Napisano 9 Marca 2015 Trzeba brać pod uwagę, że w Japonii bez japońskiego praktycznie NIC nie załatwicie a tym bardziej pracy. Ciekawszym programem (w którym Polska nie uczestniczy) jest Jet, program na którym uczycie języka angielskiego w szkołach, z tego co słyszałem praca nie jest ciężka a dość dobrze się zarabia no i praca jest załatwiana przed wyjazdem.
SuperTraveller Napisano 9 Marca 2015 Zgłoś Napisano 9 Marca 2015 mozesz podac linki gdzie pisze o tej pracy Myślę, że nie ma sensu podawać kilka przypadkowych linków. Wystarczy wklepać w google "czy ciężko o pracę w Japonii" lub "is it difficult to find a job in Japan" i chwilę poczytać. Wszędzie piszą z grubsza to samo.
JoAsiaUs Napisano 11 Marca 2015 Zgłoś Napisano 11 Marca 2015 Mieszkalam w Japonii 7 lat i w duzym skrocie: odradzam.
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.