sly6 Posted March 8, 2015 Report Posted March 8, 2015 http://praca.gazetaprawna.pl/galerie/857749,duze-zdjecie,1,work-and-travel-czyli-jak-znalezc-prace-i-nadal-miec-wakacje.html do kraju kwitnacej wisni
olmeca Posted March 8, 2015 Report Posted March 8, 2015 Szkoda, że za stary jestem, bo bym stanął na głowie by tam lecieć na WaT
Morav Posted March 8, 2015 Report Posted March 8, 2015 Tam podobno, jak idziesz w nocy ulica, to napadają na Ciebie, a rano budzisz się bez rogówek i bez nerki :-D
olmeca Posted March 8, 2015 Report Posted March 8, 2015 Jeden ch..j, jak mnie na wschodzie nie zjedli, a wręcz cieszyli się, że pojemny jestem to i tam bym się odnalazł.
SuperTraveller Posted March 8, 2015 Report Posted March 8, 2015 Po przeczytaniu tej wiadomości pomyślałem, że to mógłby być świetny pomysł aby zawitać w Japonii na rok czasu. Jednak bardzo szybko pojawiły się wątpliwości co do tego jak ciężko jest znaleźć pracę. Trochę grzebania w necie i wyłania się raczej mało optymistyczny obraz. Gdzie nie czytam - wszędzie te same opinie - znalezienie jakiejkolwiek pracy graniczy z cudem...
sly6 Posted March 9, 2015 Author Report Posted March 9, 2015 mozesz podac linki gdzie pisze o tej pracy
jabba1 Posted March 9, 2015 Report Posted March 9, 2015 Trzeba brać pod uwagę, że w Japonii bez japońskiego praktycznie NIC nie załatwicie a tym bardziej pracy. Ciekawszym programem (w którym Polska nie uczestniczy) jest Jet, program na którym uczycie języka angielskiego w szkołach, z tego co słyszałem praca nie jest ciężka a dość dobrze się zarabia no i praca jest załatwiana przed wyjazdem.
SuperTraveller Posted March 9, 2015 Report Posted March 9, 2015 mozesz podac linki gdzie pisze o tej pracy Myślę, że nie ma sensu podawać kilka przypadkowych linków. Wystarczy wklepać w google "czy ciężko o pracę w Japonii" lub "is it difficult to find a job in Japan" i chwilę poczytać. Wszędzie piszą z grubsza to samo.
JoAsiaUs Posted March 11, 2015 Report Posted March 11, 2015 Mieszkalam w Japonii 7 lat i w duzym skrocie: odradzam.
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.