Skocz do zawartości

Wyjazd Do Usa (Chicago)

MILOSZ95

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Milosz95, za chlebem bedzie latwiej, taniej i legalnie jechac do Anglii, Irlandii, Niemiec itp. Praca i zycie na nielegalu w USA niczego ci nie da -- oprocz nerwicy.

A tam nie przesadzaj w tych krajach których wymieniłeś nie mam nikogo . A w USA jak pisałem wcześniej pomógłby mi wujek , na początku musiałbym się martwić tylko i wyłącznie o prace , a chcę spróbować swoich sił w USA jeżeli się nie uda , nie będę miał czego żałować ;).

• Odpowiedzi 51
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź
Napisano

piszesz o Wujku a Wujek wie jaki masz plan

ze ma Ci pomoc?

znam wiele historii ze Wujek pozostal tylko Wujkiem z nazwy a jak sie przylecialo to Wujek mowil,radz sobie sam,nic mnie nie obchodzisz

a pisal ze pomoze,ze poda reke ;)

to jest realne zycie a nie bajki :)

Napisano

Tak wie i mi pomoże , był w tym roku na wakacjach i nawet sam mnie zachęcał to wyjazdu , ale wtedy nie byłem jakoś tym zainteresowany . Powiem tak jest to naprawdę dobry wujek i wiem że nie rzuca słów na wiatr :).

Napisano

Tak wie i mi pomoże , był w tym roku na wakacjach i nawet sam mnie zachęcał to wyjazdu , ale wtedy nie byłem jakoś tym zainteresowany . Powiem tak jest to naprawdę dobry wujek i wiem że nie rzuca słów na wiatr :).

Zanim zaczniesz planowac, to pojdz moze po wize. Bedziesz mial wtedy jasnosc czy w ogole do USA wjedziesz a tak spalasz niepotrzebnie kalorie, zastanawiajac sie jak znalezc prace.

Napisano

no to masz odpowiedz co masz robic

szkoda ze nie Ci nie powiedzial ile masz miec na poczatek zycia ;)

a teraz co do tej kasy,zalezy jaki tryb zycia prowadzisz,bedziesz mieszkac i jesc i Wujka jakis czas czy tez na swoje idziesz

bo jednym 2 tys dol starcza a innym i 5 tys moze byc za malo ;)

wazne jest co umiesz,co potrafisz,jak umiesz jezyk,jak umiesz zyc,poruszac sie :)

a zeby dostac wize nalezy pokazac ze cos Cie trzyma w Polsce

to co piszesz to zbyt malo jest aby wize otrzymac ;0

Napisano

Język zawsze można podszkolić , zresztą kumpla kuzyn jest 12 lat w USA i praktycznie nie zna języka a daje rade , nie wiem po co tu umieściłem swój post , bo widzę że ludzie tylko mi mój plan odradzają . Powiem tak nie martwcie się jestem dobrej myśli i być może nie dostanę wizy , ale będę się starał ponownie i ponownie i tak do skutku :)!

Napisano

Język zawsze można podszkolić , zresztą kumpla kuzyn jest 12 lat w USA i praktycznie nie zna języka a daje rade , nie wiem po co tu umieściłem swój post , bo widzę że ludzie tylko mi mój plan odradzają . Powiem tak nie martwcie się jestem dobrej myśli i być może nie dostanę wizy , ale będę się starał ponownie i ponownie i tak do skutku :)!

I kazda taka przemyslana proba bedzie dzialala na Twoja niekorzysc, bo odmowy sie licza przy kazdej aplikacji.

Na tym forum nie ma mitomanow, no moze jest kilku, stad wiekszosc puka sie w glowe widzac taki plan. Zreszta juz wiekszosc azbestu w USA zostala zerwana. ;) Ja zycze Ci powodzenia, bo coraz mniej w USA jest ludzi, co chce wykonywac prace, po ktore nawet meksykanie nie chca sie schylac.

Napisano

no jesli masz tak patrzec na USA,ze kumpla Kuzyn nie zna jezyka a daje rade to za duzo nie zarobisz w USA

nie odniesiesz sukcesu..do tego listy,telefony a realnosc to 2 rozne sprawy,jestes mlody ,jak polecisz to zobaczysz co jest tak naprawde :)

wiesz 500 zl na rozmowe nie tak szybko zarobisz ;)

piszes ze zle umiesciles ,zle napisales

tnapisze tak,pewnie i tak zrobisz swoje,wiec czy My tak Ci napiszemy czy tez inaczej to cos zmieni?nic a jesli jestes taki chwiejny to sie zastanow nad wyjazdem :)

mi nie potrzeba aby ktos mi mowil ze dam sobie rade czy tez nie :) wiem na co mnie stac,jak szukac ,czego szukac i jak wrazie czego walczyc :)

Napisano

DO ZAMKNIĘCIA ,

ps : nie warto na tym forum spędzać czas , bo wydaje mi się że są tu osoby które nic w życiu nie osiągnęły i piszą jakieś pierdoły .

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...