KaeR Napisano 21 Kwietnia 2015 Zgłoś Napisano 21 Kwietnia 2015 Serio? To ile zapłaciłeś? Może pomylił promy. ;-)
Anubis Napisano 21 Kwietnia 2015 Zgłoś Napisano 21 Kwietnia 2015 Może pomylił promy. ;-) Właśnie chcę dociec po cenie - jeżeli zapłacił $9 - był w Hoboken, za $4 przepłynął East River, a za $28 oglądał Liberty z baaardzo bliska.
ilon Napisano 22 Kwietnia 2015 Zgłoś Napisano 22 Kwietnia 2015 Jak inni, odradzam taki krotki przyjazd. 5 dni to minimum zeby zobaczyc, docenic, i pojesc. Uwazam, ze naprawde trzeba polazic po najrozniejszych czesciach Manhattanu zeby zrozumiec jak bardzo sie roznia te wszystkie dzielnice. Potwierdzam. Byłam w tamtym roku tylko na weekend w NY i w zasadzie czuje się jakbym w ogóle tam nie była.
adam2008 Napisano 22 Kwietnia 2015 Zgłoś Napisano 22 Kwietnia 2015 Ferry na Statue of Liberty & Ellis Island $18. Niestety na stuatue nie dalo rady wejsc jesli chcesz wejsc na statue trzeba zrobic rezerwacje 3 miesiace wczesniej. Dlatego pytam kiedy byles i ile placiles.
KaeR Napisano 22 Kwietnia 2015 Zgłoś Napisano 22 Kwietnia 2015 Ferry na Statue of Liberty & Ellis Island $18. Niestety na stuatue nie dalo rady wejsc jesli chcesz wejsc na statue trzeba zrobic rezerwacje 3 miesiace wczesniej. Dlatego pytam kiedy byles i ile placiles. Anubis mówiła o promie Staten Island, który jest za darmo.
andyopole Napisano 23 Kwietnia 2015 Zgłoś Napisano 23 Kwietnia 2015 Nie byłem jeszcze w NYC a moja zona mieszkala tam prawie 20 lat (na Battery Park). Gdy leciała tam na trzy dni jesienią nie zdecydowałem się na lot bo jasne ze to za krotko żeby chociaż z grubsza cos zobaczyć.
Paulina_89 Napisano 23 Kwietnia 2015 Zgłoś Napisano 23 Kwietnia 2015 Nigdy nie byłem w Stanach, ale po przeczytaniu kilku tematów stwierdziłem, że NYC to nie jest dobre miejsce do zwiedzania/życia. Chyba, że wybrałbyś sie tam na 2-3 dni maks. Wnioskuję to z faktu, iż podobno jest tam wiele ,,nieciekawych i niebezpiecznych" miejsc, a także sporo śmieci. Poza tym NYC, jako drugie największe centrum handlu światowego, jest też pewnie jednym z droższych miejsc i wątpię, żeby dąło się je zwiedzić ,,po kosztach" Jeżeli się mylę to proszę mnie poprawić a ja po pobycie w NYC uwazam, ze sie troche bzdur naczytales W NYC nocą czuję się znacznie bezpieczniej niż w Warszawie. Jest tam mnostwo miejsc do zwiedzania i trzeba by tam spedzic co najmniej miesiąc, zeby ogarnac wiekszosc atrakcji Ale to moje zdanie.
jannapa Napisano 24 Kwietnia 2015 Zgłoś Napisano 24 Kwietnia 2015 o kosztach sie nie wypowiem, ale znajoma zeszlego lata pojechala i przez couchsurfing znalazla nocleg o jakichs fajnych ludzi niemal w samym centrum (i za darmo!) tylko tam trzeba szukac z duzym wyprzedzeniem, bo to popularny kierunek to chyba jedno z tych miast, ktore niezalezeni od tego, ile czasu poswiecisz na zwiedzanie, nie da sie zobaczyc. ja spedzilam tam 5 intensywnych dni w 1995 roku, prom z widokiem na manhattan, statua wolnosci i wieze wtc zrobily na mnie spore wrazenie, ale bardziej wspominam dosc kuriozalna wycieczke do bebechow metra --- dla mnie to chyba do teraz niezapomniana wycieczka. nie wiem tylko, czy da sie te podziemia niedostepne dla podrozujacych w ogole gdzies jakos oficjalnie zobaczyc. jesli znajdziesz taka opcje, GORACO polecam
pawelko Napisano 24 Kwietnia 2015 Autor Zgłoś Napisano 24 Kwietnia 2015 Najlepiej byłoby się tam osiedlić na miesiąc lub dłużej i wszystko na spokojnie zobaczyć, ale chwilę później musiałbym ogłosić bankructwo O pobycie na stałe, raczej nie mam co marzyć - szybciej chyba trafię 6 w totka.
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.