Skocz do zawartości

Moje Szanse Na Wize.

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

mam przed sobą mój stary wniosek (ksero) z przed 3 lub 4 lat i tam podałem ze sam jestem sobie sponsorem i podałem w informacji o podrózy stosunek do ciebie osoby o której sie zatrzymasz dałem WZGLĘDNA co to dokładnie oznacza ???? na rozmowie konsul spytał do kogo lecę i wtedy powiedziałem tę nieszczęsną ciocie :) teraz we wniosku napisałem prawde ze lece z zoną i ze pani ....(niby ciocia ) nas sponsoruje i ze u nie się zatrzymamy na czas pobytu i przy tym samym pytaniu juz nie dałem odpowiedz WZGLĘDNA tylko inny krewny , jesli konsul spyta to powiem ze jest to moja tesciowa

• Odpowiedzi 40
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź
Napisano

Z tego twojego opisu to ja widzę ze ty niezły kombinator jestes. Pachnie to lipnym ślubem w celu uzyskania pobytu czy zielonej karty a na dodatek juz raz sklamales. Czemu chcesz jechać z zona a nie do zony? Ona tam nie mieszka? Złóż podanie o wize dla współmałżonka i jednocześnie o b2. Jak wyjaśnisz kłamstwo? To juz twój problem.

Napisano

mieszka w polsce tu pracuje slub brałem rok temu a lata tylko do swej matki raz w roku na miesiąc w odwiedziny i tez po to by zielona karta jej nie przepadła to nie lata 90 ze brało sie slub tylko po zieloną karte teraz nie ma czegos takiego

Napisano

chce dokonac płatnosci na poczcie tylko jak zapisałem w postaci pdf potwierdzenie to taki numer konta sie pojawił

XXXXXX XXXX 0764 7130 XXXX XXXX czy to normalne ??

Napisano

zona płaci podatki w Polsce? Czy wy wogole wiecie jakie sa warunki na utrzymanie zielonej karty? Nie wiem jakim cudem, ale normalnie ta karta jest warta tyle co wczorajsza gazeta. Albo nie mówisz prawdy.

Napisano

Moja kolezanka juz lata całe robi w ten sposób. Ma GC i przelatuje tylko raz w roku na miesiąc. Pracuje i płaci podatki w Polsce. Nigdy nie miała żadnych problemów na granicy.

Napisano

tak jak magda pisze u nas jest tak samo a skoro jest warta tyle co wczorajsza gazeta to po co wszysca chca miec zieloną karte ? jak jest loteria to forum aż sie pali z pytaniami , zona od 8 lat tak lata raz w roku i przechodzi przez odprawe tak jak by miała obywatelstwo pokazując zieloną karte jeszcze nikt przez te 8 lat nic ją nie spytał na lotnisku w usa wiec nie pisz ze zielona karta jest jak stara gazeta i czytaj ze zrozumieniem ze ja chce dostac wize turystyczną i leciec na miesiąc a nie staram sie o żadną karte , a jak bym chciał kombinowac to mógłbym starac sie inaczej o wyjzad np. poprzez sponsorowanie zony albo poprzez tesciową która tam płaci podatki i ma tam swoją firme a jak widzisz ubiegam sie o wize a nie składam żadnych wniosków o sponsorowanie i zieloną karte to po co wogule zadajesz pyt. cyt.

Czy wy wogole wiecie jakie sa warunki na utrzymanie zielonej karty?

kilka postów wyżej napisałas cyt. Masz zonę z zielona karta. Czemu ty jej nie masz? po tym widac ze twoja wiedza jest zerowa jak ty myslisz ze zielona karta przechodzi z żony na męża po ślubie to nie czasy pawlaków i kargulów z filmu więc przestan nabijac posty głupim pisaniem skoro sama masz wiedze na poziomie zerowym

Napisano

Jak juz pisalem wielokrotnie - moj kolega z pracy robil dokladnie tak samo - dopoki CBP przy kolejnej probie mu nie zapowiedzialo ze nastepnym razem go nie wpuszcza. Po miesiacu przeniosl sie na stale. Ostatnio mial zreszta dylemat bo chcial wypelnic N-400 a pytanie na tymze brzmi (o ile dobrze pamietam) "Have you ever failed to file federal tax return ?" - nie "last 3/5 years" tylko "Ever".

Napisano

mniejsza z tym ja zielonej karty nie mam i nie jest mi potrzebna bo tu w polsce buduje sobie domek do usa chciałem leciec jednorazowo zwłaszcza że przelot w razie wizy miał bym za darmo wiec warto by skorzystac, wypełniłem wniosek i wysłałem kase teraz czekam na zaksiegowanie choc moim zdaniem skoro rano przelew poszedł to pieniądze juz powinny byc zaksiegowane, mniejsza z tym, 4 lata temu we wniosku napisałem ze lece do krewnej a na rozmowie konsul spytał kim jest krewna i wtedy powiedziałem ze ciocia hehe. teraz tez lekko źle wpisałem bo były opcje krewna , współmałzonek przyjaciel inna krewna itp. i zamiast dac opcje ktoś inny (inna osoba) to zaznaczyłem że inna krewna a tesciowa to zadna rodzina wiec według tego powinienem dac opcje ktos inny , ma to jakies duże znaczenie?? na rozmowie jak konsul spyta to powiem wprost że lecę do tesciowej że u niej sie zatrzymamy podczas pobytu

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...