Aplikant1984 Napisano 8 Maja 2015 Zgłoś Napisano 8 Maja 2015 jaco0403 chyba ma trochę racji, bo kiedy jeszcze studiowałem to jeden koleś z uczelni też załatwiał sobie przez "służbę u wójka Sama" pobyt stały, coś tam opowiadał, ale służba mundurowa to nie moja bajka, więc nie dopytywałem nic więcej. P.S. Może babka w emigration podpowiedziała żeby do woja się zaciągnął, bo łatwiej o papiery.
sly6 Napisano 8 Maja 2015 Zgłoś Napisano 8 Maja 2015 PRZYPADKI TAKIE SIE ZDARZAJA A TERAZ MAMY ROK 2015 A WTEDY BYL 2010 napisalem to duzymi literami ze kiedys latwiej bylo takie cos zrobic a teraz no wlasnie ,jak sie nie zna dobrze przepisow,,pracodawce, do tego pewna Pani nie pomoze to jest du,,,a nie GC ten kolega nie mogl na siebie zlozyc papierow a zrobil to pracodawca ,i teraz jak pisac to wszystko a co do wojska to od kiedy to forum jest to pisalismy o tym wiele razy i faktycznie nie mozna laczyc sponsorowania pracowniczego do rodzinnego.,inny rodzaj , I teraz kto ma tyle szczescia aby znalesc takiego pracodawce taka poznac Pania
KaeR Napisano 8 Maja 2015 Zgłoś Napisano 8 Maja 2015 jaco0403 chyba ma trochę racji, bo kiedy jeszcze studiowałem to jeden koleś z uczelni też załatwiał sobie przez "służbę u wójka Sama" pobyt stały, coś tam opowiadał, ale służba mundurowa to nie moja bajka, więc nie dopytywałem nic więcej. Tylko zeby wstapic do wojska potrzebujesz GC.
sly6 Napisano 8 Maja 2015 Zgłoś Napisano 8 Maja 2015 O sluzbie w wojsku tez wiele razy pisalsimy na tym forum I teraz mozna pisac o kazdej sprawie,lecz jak sie grysc w szczegoly to nie wyglada to tak dobrze jak na samym poczatku Kaer nie zupelnie byl i chyba nadal jest taki program ze bedac min 2 lata legalnie i majac uzdolnienia potrzebne dla wojska mozesz byc przyjetym.,majac np wize studencka i teraz nalezy byc dobrym i poszukiwanym,jest aby pewna pula miejsc
Gość Napisano 8 Maja 2015 Zgłoś Napisano 8 Maja 2015 Uzyskanie obywatelstwa przez wojsko - moze. Ale zeby do wojska sie dostac, trzeba miec juz zielona karta ( http://usmilitary.about.com/od/joiningthemilitary/a/noncitizenjoin.htm).
Aplikant1984 Napisano 8 Maja 2015 Zgłoś Napisano 8 Maja 2015 Tylko zeby wstapic do wojska potrzebujesz GC. Nie będę się kłócił, bo tylko słyszałem, że jakieś programy czy coś US Army organizowało, z 5 lat temu ( dawno i nie prawda). Od początku ta droga emigracji mnie nie interesowała więc nie zgłębiałem tematu.
KaeR Napisano 8 Maja 2015 Zgłoś Napisano 8 Maja 2015 Kaer nie zupelnie byl i chyba nadal jest taki program ze bedac min 2 lata legalnie i majac uzdolnienia potrzebne dla wojska mozesz byc przyjetym.,majac np wize studencka i teraz nalezy byc dobrym i poszukiwanym,jest aby pewna pula miejsc Wiem sly6, ale to jest tak rzadkie, ale trzeba miec wlasciwa wize, wiek i jeszcze program musi byc otwarty. Do reszty, jak sly6 mowil, co bylo kiedys dzis juz jest inaczej. Jest loteria na wize pracownicza, szanse spadaja, wiec do bylo w 2008 czy 10 nie ma znaczenia.
sly6 Napisano 8 Maja 2015 Zgłoś Napisano 8 Maja 2015 widac ze nalezy podac inne zrodlo wiele razy na forum o tym pisalismy http://www.isvmag.com/05/05/mavni-program-direct-u-s-citizenship-without-green-card/5366
Aplikant1984 Napisano 8 Maja 2015 Zgłoś Napisano 8 Maja 2015 widac ze nalezy podac inne zrodlo wiele razy na forum o tym pisalismy http://www.isvmag.com/05/05/mavni-program-direct-u-s-citizenship-without-green-card/5366 Dzięki. W wolnej chwili przyswoję.
jaco0403 Napisano 9 Maja 2015 Autor Zgłoś Napisano 9 Maja 2015 Ciesze się, że w koncu sobie wszystko wyjasnilismy. Mojemu koledze się to udało, ale mial rzyczywisie duzo szczescia głownie przez to, że jego sprawą zainteresowała się ta kobieta z urzędu imigracyjnego i mu pomogła.
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.