Skocz do zawartości

Dv-2016 - Pytania I Odpowiedzi

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 1,3 tyś
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź
Napisano

Witam,

mam pytanie dotyczące badań/szczepień. Czy istnieje lista szczepień obowiązkowych jakie należy posiadać na wizycie lekarskiej? Chcemy się jak najlepiej przygotować - mieć jak najwięcej szczepień/badań ażeby uniknąć dodatkowych kosztów i czasu.

Napisano

Ja dziś się umawiałem na badania w Krakowie i Pani z recepcji podała mi 3 szczepienia: tężec, grypa i jakieś jeszcze (cenowo z tego co pamiętam: 50zł, 50zł i chyba 78zł).

Wizyta 300zł

RTG 60zł

Testy Kiłowe 80zł

Wymagane dokumenty:

-Paszport

-4 zdjęcia wizowe

-numer sprawy

-adres pobytu w USA

-wyniki badań (RTG, itd. to co robi się u nich na miejscu)

-książeczka szczepień jeśli się posiada

Jeśli chce się załatwić wszystko jednego dnia to trzeba być przed 8:30, żeby zrobić badania i mieć wyniki na wizycie u lekarza.

Napisano

Ja dziś się umawiałem na badania w Krakowie i Pani z recepcji podała mi 3 szczepienia: tężec, grypa i jakieś jeszcze (cenowo z tego co pamiętam: 50zł, 50zł i chyba 78zł).

Wizyta 300zł

RTG 60zł

Testy Kiłowe 80zł

Wymagane dokumenty:

-Paszport

-4 zdjęcia wizowe

-numer sprawy

-adres pobytu w USA

-wyniki badań (RTG, itd. to co robi się u nich na miejscu)

-książeczka szczepień jeśli się posiada

Jeśli chce się załatwić wszystko jednego dnia to trzeba być przed 8:30, żeby zrobić badania i mieć wyniki na wizycie u lekarza.

Ja zapłaciłam w Krakowie 90 zł (RTG + test kiłowy) + 300 zł wizyta, jeżeli robisz jednego dnia to trzeba doliczyć 50 zł za transport wyników do lekarza. Nie byłam na nic szczepiona na wizycie, w przeszłości miałam szczepienie na tężec, błonice, WZW A i B, oraz w dzieciństwie na odrę, różyczkę i pewnie gruźlice. Nigdy nie szczepiłam się na grypę i nie było takiej potrzeby.

Napisano

Kochani jest już koniec września a ja nadal nie wysłałam wniosku DS 260. Proszę napiszcie bo zaczynam się denerwować czy jest jakiś termin wysyłania tego dokumentu, czy może przepaść szansa na green card tylko dlatego,że zapóżno sie wysłało. Nadmienie ,że mam bardzo niski numer? Dziękuję za odpowiedz. Mozliwe ,że takie pytanie pojawiło się już na forum ale jestem tu nowa więc odważyłam sie zapytać. Pozdrawiam i proszę o odpowiedz.

wniosek możesz wypełnić nawet w czerwcu 2016.

czyli mogę nie obawiać się ,że jest koniec września , nie wysłałam jeszcze ds260 ,że mi przepadnie szansa na green card a mam bardzo niski numer?

Napisano

Nie powinna Ci przepaść.

Ale jeśli będziesz zwlekać z wysłaniem ds260 do wakacji, to na pewno przepadnie ;)

A mogę zapytać na co czekasz?

Przecież sama odsyłka nie generuje jeszcze żadnych kosztów.

Napisano

dzięki za odpowiedz, chodzi o to ,że zleciłam agencji wysłanie ds 260 za mnie, męża i dzieci a jak się okazało wczoraj najprawdopodobniej zostałam oszukana i sama muszę wziąsc sprawy w swoje rece( a nie do konca wierze w swój angielski). Jestem zła na wszystko i zmartwiona,że jest za póżno.

w weekend to zrobię , nie myślałam o wakacjach, wierzę ,że jeszcze nie jest za póżno a mamy bardzo niski numer!!!!

Napisano

teraz to wiem , jak zwykle "Mądry Polak po szkodzie" - czyli jak wyśle to w przyszłym tygodniu to będzie ok? Tylko z tego co się trochę zorientowałam to wypełniajac ds260 na dole strony jest ?: save i next. więc jak klikne save to informacje które wpiszę to już zostaną czy jak mam to rozumieć? sorry za takie pytania!

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...