Skocz do zawartości

Dv-2016 - Pytania I Odpowiedzi

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Nazwy szkół i pracy podałem jednak po Polsku, bo po angielsku były dość dziwne i nie dało się po tym wyszukać ich w google. Jedynie nazwę szkoły wyższej podałem po angielsku, bo na stronie szkoły jest taki odpowiednik.

Myślę, że nie powinno być to powodem do odrzucenia wniosku? Napiszę jeszcze maila do KCC z angielskimi odpowiednikami, gdyby jednak potrzebowali.

• Odpowiedzi 1,3 tyś
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź
Napisano

W sensie wygrałeś we wcześniejszej edycji i jesteś już po rozmowie? A jak sama rozmowa, długo to trwa? I czy są pytania o kwestie finansowe, bo zastanawia mnie czy na takie rozmowy bierze się potwierdzenie stanu konta z banku.

Napisano

Teoretycznie jest tam mowa o wyborze dokumentu oraz podaje się numer dokumentu, ale do dowodu osobistego na logikę nikt Ci wizy nie wbije. Możesz spróbować podać dowód osobisty, a potem napisać maila do KCC z prośbą o zmianę we wniosku na paszport i podać datę wydania, numer itd., ale to już na własne ryzyko. Ja bym czekał na paszport.

Napisano

Teoretycznie jest tam mowa o wyborze dokumentu oraz podaje się numer dokumentu, ale do dowodu osobistego na logikę nikt Ci wizy nie wbije. Możesz spróbować podać dowód osobisty, a potem napisać maila do KCC z prośbą o zmianę we wniosku na paszport i podać datę wydania, numer itd., ale to już na własne ryzyko. Ja bym czekał na paszport.

Dzieki za info :)

Napisano

może jeszcze legitymacje studencka tam wpisz albo karte miejską lol ,myslicie że tydzien w ta czy w tamta was zbawi ?

nie wiem ile u Ciebie trwać bedzie rozmowa u mnie trwała ze 2 minuty, pytań o kase nie było

potwierdzenie z banku napewno mozna zabrać jak sie konsul spyta to pokażesz

jak nie masz dzieci ani zony na utrzymaniu to bym sie tym zbytnio nie przejmował

Napisano

czy chodzi o czas oczekiwania na wejscie,o zlozenie dokumentow,oplate ...bo ten czas moze wyniesc i 3-4 godz

co innego sama rozmowa ;) tutaj to 5-10 min i tyle

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...