Mateusz20 Napisano 14 Maja 2015 Zgłoś Napisano 14 Maja 2015 Nazwy szkół i pracy podałem jednak po Polsku, bo po angielsku były dość dziwne i nie dało się po tym wyszukać ich w google. Jedynie nazwę szkoły wyższej podałem po angielsku, bo na stronie szkoły jest taki odpowiednik. Myślę, że nie powinno być to powodem do odrzucenia wniosku? Napiszę jeszcze maila do KCC z angielskimi odpowiednikami, gdyby jednak potrzebowali.
konamb Napisano 14 Maja 2015 Zgłoś Napisano 14 Maja 2015 ja wpisalem szkoly po polsku niechacy i nie bylo zadnych problemow
Mateusz20 Napisano 14 Maja 2015 Zgłoś Napisano 14 Maja 2015 W sensie wygrałeś we wcześniejszej edycji i jesteś już po rozmowie? A jak sama rozmowa, długo to trwa? I czy są pytania o kwestie finansowe, bo zastanawia mnie czy na takie rozmowy bierze się potwierdzenie stanu konta z banku.
glimi Napisano 14 Maja 2015 Zgłoś Napisano 14 Maja 2015 jakie są pytania zależy od konsula. Jeden może dostać pytanie o finase a inny nie musi
kroopek Napisano 14 Maja 2015 Zgłoś Napisano 14 Maja 2015 Paszport to podstawa ważna stronka jakie dokumenty potrzebne http://polish.poland.usembassy.gov/poland-pl/docs_checklist_dv.html Czy można wypełnić DS-260 nie posiadając paszportu? Z poprzednich postów wynika, że jest to niezbędne jednak jest chyba możliwość wyboru innego dokumentu? Czekam na paszport a chciałbym wypełnić DS-260 jak najszybciej. Będę wdzięczny za informację.
Mateusz20 Napisano 14 Maja 2015 Zgłoś Napisano 14 Maja 2015 Teoretycznie jest tam mowa o wyborze dokumentu oraz podaje się numer dokumentu, ale do dowodu osobistego na logikę nikt Ci wizy nie wbije. Możesz spróbować podać dowód osobisty, a potem napisać maila do KCC z prośbą o zmianę we wniosku na paszport i podać datę wydania, numer itd., ale to już na własne ryzyko. Ja bym czekał na paszport.
kroopek Napisano 14 Maja 2015 Zgłoś Napisano 14 Maja 2015 Teoretycznie jest tam mowa o wyborze dokumentu oraz podaje się numer dokumentu, ale do dowodu osobistego na logikę nikt Ci wizy nie wbije. Możesz spróbować podać dowód osobisty, a potem napisać maila do KCC z prośbą o zmianę we wniosku na paszport i podać datę wydania, numer itd., ale to już na własne ryzyko. Ja bym czekał na paszport. Dzieki za info
glimi Napisano 14 Maja 2015 Zgłoś Napisano 14 Maja 2015 Jak wyślesz wniosek w czerwcu to nic się nie stanie.
konamb Napisano 14 Maja 2015 Zgłoś Napisano 14 Maja 2015 może jeszcze legitymacje studencka tam wpisz albo karte miejską lol ,myslicie że tydzien w ta czy w tamta was zbawi ? nie wiem ile u Ciebie trwać bedzie rozmowa u mnie trwała ze 2 minuty, pytań o kase nie było potwierdzenie z banku napewno mozna zabrać jak sie konsul spyta to pokażesz jak nie masz dzieci ani zony na utrzymaniu to bym sie tym zbytnio nie przejmował
sly6 Napisano 15 Maja 2015 Autor Zgłoś Napisano 15 Maja 2015 czy chodzi o czas oczekiwania na wejscie,o zlozenie dokumentow,oplate ...bo ten czas moze wyniesc i 3-4 godz co innego sama rozmowa tutaj to 5-10 min i tyle
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.