Jump to content

Dylematy Co Do Celu Wizyty, Prośba O Radę.

Recommended Posts

Posted

Witam, wiem, że już były setki takich wątków, ale każdy wyjątkowy, jak problemy ludzi :)

Wypełnianiam wniosek o wizę turystyczną. Nie zamierzam absolutnie w Stanach zostawać, bo nic mnie tam nie kusi. Jadę do chłopa, który tam utknął na czas bliżej nieokreślony, aczkolwiek z zamiarem powrotu do macierzy. Po burzliwych dyskusjach sytuacja między nami jest nieco napięta - nie wiem czy spać będę u Niego, czy strzelę focha z przytupem i zamieszkam w motelu skracając pobyt i przebukowując bilet powrotny.

Tylko... On ma nie wiedzieć, że ja jadę. To ma być niespodzianka w stylu: wraca z pracy a pod drzwiami ja. :)

I teraz: co ja mam wpisać w tym ch*lernym wniosku?! Że do Niego, czy że nie znam nikogo i motel?

Nie chciałabym kłamać, ale prawda jest tak głupia, że też nie wiem czy ma sens...

Poradźcie Mądrzy Ludzie!

Z góry serdecznie dziękuję :)

Ps. Wiem, pomysł kosztownie ryzykowny, ale muszę, żebym miała pewność, że zrobiłam co mogłam, a nie do końca życia zastanawiała się co by było gdyby...

Ps1. Dodam, że jestem singlem i mam stałą pracę w budżetowce na kierowniczym stanowisku (jakaśtam więź to jest chyba...)

Posted

Jezeli chlopak jest tam legalnie, wpisuj go i juz. Nikogo to nie obchodzi ze po przywitaniu rozmyslilas sie z zamieszkalas w hotelu.

Posted

Dziękuję za odpowiedź.

Jest legalnie, na pracowniczej wizie. Tylko czy nie zadzwonią do Niego z konsulatu/imigracji... Bo niespodziankę szlag by trafił :)

Posted

No właśnie mogą, ale nie muszą. Ciekawe od czego to zależy... Wpisze Go chyba, bo będzie mi lepiej mówić prawdę, niż pół prawdy. A jak z granicy zechcą dzwonić, to trudno, trzymajcie kciuki, żeby nie ;)

I żeby mi w ogóle dali wizę :)

Dziękuję Wam za pomoc.

Posted

pewnie ze nie musza,.a od czego to zalezy,od Twoich odpowiedzi-zachowania :) jak nie masz nic do ukrycia to bedzie ok :)

i zycze Ci abys ulozyla sobie zycie :)

Posted

Nie podziękuję, żeby nie zapeszyć, ale wzruszyłam się dobrym słowem :)

Do ukrycia nic nie mam, a jak bardzo opanuję zmęczenie/stres/emocje - to się pewnie okaże na miejscu...

Wierzę, że będzie dobrze, bo niby dlaczego miałoby nie być? ;)

Dobranoc :)

Posted

o wlasnie :) tak tez mysl :)

jak lecisz z czystymi intencjami to wtedy i brak snu nie wplynie na Twoje odpowiedzi :)

Posted

W tym p.... Chicago gdy miałem secondary to w mojej obecności imigracyjny zadzwonil do mojego wujka z pytaniem czy spodziewa się gości. Ale to było ponad dwadzieścia lat temu.

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Create New...