sly6 Napisano 28 Lipca 2015 Zgłoś Napisano 28 Lipca 2015 ostatnio janapa pisala jak wpadla firma sprzatajaca,podobno jakis klient byl niezadowolony..to aby pokazac ze sa donosy . cos o sprawach prawnych,nie tych wizowych,wazne abys wiedziala jak jest http://prostitution.procon.org/view.resource.php?resourceID=000119
sly6 Napisano 28 Lipca 2015 Zgłoś Napisano 28 Lipca 2015 pytasz sie jak podchodza USA do tych spraw,,tutaj masz pewna odpowiedz "Any alien who-- (i) is coming to the United States solely, principally, or incidentally to engage in prostitution, or has engaged in prostitution within 10 years of the date of application for a visa, admission, or adjustment of status...is inadmissible." jak widzisz przyznanie sie na rozmowie o tym i po wizie juz masz... co do banku to zalezy co chcesz robic,pamietaj ze zawsze zostaje slad w systemie ..
anabelle Napisano 28 Lipca 2015 Autor Zgłoś Napisano 28 Lipca 2015 Konto w banku byłoby mi potrzebne po to aby przelac pieniądze na inne konto przed wyjazdem. Nie planuję swojego życia w USA, więc podejrzewam, ze gdybym straciła wizę nawet to nie płakałabym. To miałyby być tylko 2 miesiące, więc w sumie ryzyko się zmniejsza, tym bardziej, ze będą to stali sprawdzeni klienci. Chciałabym zwiedzić stany i co prawda stać mnie na wyjazd czysto turystyczny, ale nie ukrywam, że wolałabym przy okazji sobie zarobić. Przemyslę to raz jeszcze chociaż po kolejnej rozmowie z dziewczyną widzę sama po sobie, że jestem bardziej na tak.
sly6 Napisano 28 Lipca 2015 Zgłoś Napisano 28 Lipca 2015 jak poznasz prawo do tego co moze byc to reszta co zrobisz ze swoim zyciem to Twoja juz sprawa wazne abys poznala plusy jak i minusy i podjela sama decyzje .
anabelle Napisano 28 Lipca 2015 Autor Zgłoś Napisano 28 Lipca 2015 bardzo dziękuję wszystkim za odpowiedzi i pozdrawiam
kzielu Napisano 28 Lipca 2015 Zgłoś Napisano 28 Lipca 2015 Konto w banku byłoby mi potrzebne po to aby przelac pieniądze na inne konto przed wyjazdem. Nie planuję swojego życia w USA, więc podejrzewam, ze gdybym straciła wizę nawet to nie płakałabym. To miałyby być tylko 2 miesiące, więc w sumie ryzyko się zmniejsza, tym bardziej, ze będą to stali sprawdzeni klienci. Chciałabym zwiedzić stany i co prawda stać mnie na wyjazd czysto turystyczny, ale nie ukrywam, że wolałabym przy okazji sobie zarobić. Przemyslę to raz jeszcze chociaż po kolejnej rozmowie z dziewczyną widzę sama po sobie, że jestem bardziej na tak. Wiec na niewyjezdzanie Cie raczej nie namowimy (bo tak czy inaczej to lamanie prawa), niemniej jednak - stay safe.
anabelle Napisano 28 Lipca 2015 Autor Zgłoś Napisano 28 Lipca 2015 A jednak decyzję podjęłam i nie pojadę w tym celu. Porozmawiałam z przyjaciółką i doszłam do wniosku, że nie mogę USA traktować jak jednego z krajów europejskich, w których czuję się pewniej. Dlatego nie będę ryzykowac, nie chcę potem mieć spapranych papierów, a w życiu nigdy nic nie wiadomo. Postanowiłam jednak odwiedzić stany z przyjaciółką tylko w celu turystycznym na miesiąc. Nie wiem czy moge w tym temacie zapytac o kilka spraw czy powinnam założyć nowy?
kzielu Napisano 28 Lipca 2015 Zgłoś Napisano 28 Lipca 2015 A jednak decyzję podjęłam i nie pojadę w tym celu. Porozmawiałam z przyjaciółką i doszłam do wniosku, że nie mogę USA traktować jak jednego z krajów europejskich, w których czuję się pewniej. Dlatego nie będę ryzykowac, nie chcę potem mieć spapranych papierów, a w życiu nigdy nic nie wiadomo. Postanowiłam jednak odwiedzić stany z przyjaciółką tylko w celu turystycznym na miesiąc. Nie wiem czy moge w tym temacie zapytac o kilka spraw czy powinnam założyć nowy? Ja bym zalozyl nowy, aczkolwiek z takim tytulem watku jestem pewien ze jest on jednym z bardziej popularnych tu na forum ;-)
Joanna30 Napisano 28 Lipca 2015 Zgłoś Napisano 28 Lipca 2015 Jeśli chcesz, to można zmienić tytuł tematu. Zaproponuj jaki byś chciała
anabelle Napisano 28 Lipca 2015 Autor Zgłoś Napisano 28 Lipca 2015 To fajnie Może zmieńmy na "Turystyczny wyjazd do USA na własną rekę" W temcie chodzi mi o to czy jest mozliwość wynajęcia dzieś np. w Californi mieszkania na załóżmy miesiąc, jakie są mniej więcej koszta wynajęcia takiego mieszkania, ile bedzie kosztowało życie przez miesiąc z rozrywkami i generalnie na takim średnim poziomie? Mam też pytanie odnośnie pieniędzy czy brać gotówkę czy lepiej kartę, która mam nadzieję będzie tam działać. Tak jak wspomniałam zdecyduję się na wyjazd z przyjaciółką. Nie mamy nikogo znajomego w USA więc będziemy zdane na siebie także mile widziane są wszystkie rady.
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.