Skocz do zawartości

Nieotrzymanie Wizy

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Lx13 ja to Ci zazdroszczę, ze Ty taki oblatany i bywały w świecie jesteś, a no i ze stać Cię na wszystko,i wiedzę masz na każdy temat, ale o Polonii to Ty akurat widocznie g...no wiesz.

• Odpowiedzi 29
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź
Napisano

A ja nie dziwie sie, ze ludzie sie zloszcza ze placa za nic. 600 zl to moze nie fortuna, ale tez nie blahostka. Moge zrozumiec brac pieniaze za wize -- ale brac pieniadze i nie dawac wizy to juz troche przegiete...

Jakas oplata powinna zostac. Obecnie jest dosc wysoka, a za obecna wize zaplacilem jeszcze wiecej niz za turytyczna. Za wize kanadyjska placilem ok. $70 plus podroz do DC. Zdazalo mi sie placic za wizy do innych krajow.

Wez pod uwage, ze 90% wiz jest rozpatrywanych pozytywnie a w tych 10% odrzuconych kilka procent nie powinno nawet przechodzic kolo ambasady. W ambasadzie po wize bylem 4 razy i swoje widzialem. Sam wielu odchodzacym z paszportem w reku wizy bym nie dal.

Napisano

czy zlozenie nowej aplikacji to odwolanie?no nie :)

nowa aplikacja to nowa aplikacja i tyle :)

Mozna isc po wize do Warszawy a mozna do Krakowa.

Napisano

Katlia na samym poczatku lat 90-tych nie bylo oplat bo taka byla umowa pomiedzy Polska a USA ;) a pozniej a to 20 dol ,za jakis czas wiecej

i doszlo do 160 dol us.

Napisano

grusza twoja mama zostala oskarzona o ucieczke z kraju. Wydaje mi sie to dziwne bo przeciez jesli by postanowila juz nie wracac to czekala by ja praca na sprzataniu lub przy tasmie.

Napisano

Lx13 ja to Ci zazdroszczę, ze Ty taki oblatany i bywały w świecie jesteś, a no i ze stać Cię na wszystko,i wiedzę masz na każdy temat, ale o Polonii to Ty akurat widocznie g...no wiesz.

I tu cie zakończę bo o poloni wiem dużo a o amerykańskiej jeszcze więcej. Ja rozumiem ze moja odpowiedz boli, ale tak to czasem bywa ze spojrzenie prawdzie w oczy jest bolesne.

A moja sytuacja finansowa nie ma nic wspólnego z tematem. Jesli twoja ci nie odpowiada to pamiętaj ze każdy jest kowalem swojego losu.

Jakas oplata powinna zostac. Obecnie jest dosc wysoka, a za obecna wize zaplacilem jeszcze wiecej niz za turytyczna. Za wize kanadyjska placilem ok. $70 plus podroz do DC. Zdazalo mi sie placic za wizy do innych krajow.

Wez pod uwage, ze 90% wiz jest rozpatrywanych pozytywnie a w tych 10% odrzuconych kilka procent nie powinno nawet przechodzic kolo ambasady. W ambasadzie po wize bylem 4 razy i swoje widzialem. Sam wielu odchodzacym z paszportem w reku wizy bym nie dal.

Trafna odpowiedz. Niestety te 10% oraz ich rodziny którym udało sie do USA dostać nie bedą zadowolone. Ja dodam coś więcej. Do Kanady wiz nie ma, ale rozmowa na lotnisku jest dużo bardziej szczegółowa niż w USA. Zreszta w USA jest podobnie, z visa waiver masz "ostrzejsza" rozmowę niz bez. Ok, teraz sie zmieniło znowu trochę bo via waiver zaczyna sie odprawiać jak obywatele, w automatycznych kioskach ale X na wydruku także kieruje do pana i na rozmowę. Nie widzę żadnych podstaw i powodów do narzekania.

Napisano

Nadal nie rozumiem do czego pijesz, co cie boli? Mój stan majątkowy jest tylko i wyłącznie moja prywatna sprawa. Nigdzie go tez nie ujawnilem. Stwierdziłem tylko pewien fakt na temat poloni amerykańskiej i oraz wizyty tychze przedstawicieli w Polsce.

Napisano

Ja tez takiej nie znam, to chyba jakaś staropolska legenda. Patrzcie, nikt nie zna, nikt nie widział a wszyscy wiedza o co chodzi ;-)

Znam jeszcze jedno, naprawdę stare przysłowie: uderz w stół a... ;-)

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...