Magda10 Napisano 31 Lipca 2015 Zgłoś Napisano 31 Lipca 2015 Lx13 ja to Ci zazdroszczę, ze Ty taki oblatany i bywały w świecie jesteś, a no i ze stać Cię na wszystko,i wiedzę masz na każdy temat, ale o Polonii to Ty akurat widocznie g...no wiesz.
KaeR Napisano 31 Lipca 2015 Zgłoś Napisano 31 Lipca 2015 A ja nie dziwie sie, ze ludzie sie zloszcza ze placa za nic. 600 zl to moze nie fortuna, ale tez nie blahostka. Moge zrozumiec brac pieniaze za wize -- ale brac pieniadze i nie dawac wizy to juz troche przegiete... Jakas oplata powinna zostac. Obecnie jest dosc wysoka, a za obecna wize zaplacilem jeszcze wiecej niz za turytyczna. Za wize kanadyjska placilem ok. $70 plus podroz do DC. Zdazalo mi sie placic za wizy do innych krajow. Wez pod uwage, ze 90% wiz jest rozpatrywanych pozytywnie a w tych 10% odrzuconych kilka procent nie powinno nawet przechodzic kolo ambasady. W ambasadzie po wize bylem 4 razy i swoje widzialem. Sam wielu odchodzacym z paszportem w reku wizy bym nie dal.
sly6 Napisano 1 Sierpnia 2015 Zgłoś Napisano 1 Sierpnia 2015 czy zlozenie nowej aplikacji to odwolanie?no nie nowa aplikacja to nowa aplikacja i tyle Mozna isc po wize do Warszawy a mozna do Krakowa.
sly6 Napisano 1 Sierpnia 2015 Zgłoś Napisano 1 Sierpnia 2015 Katlia na samym poczatku lat 90-tych nie bylo oplat bo taka byla umowa pomiedzy Polska a USA a pozniej a to 20 dol ,za jakis czas wiecej i doszlo do 160 dol us.
adam2008 Napisano 1 Sierpnia 2015 Zgłoś Napisano 1 Sierpnia 2015 grusza twoja mama zostala oskarzona o ucieczke z kraju. Wydaje mi sie to dziwne bo przeciez jesli by postanowila juz nie wracac to czekala by ja praca na sprzataniu lub przy tasmie.
Lx13 Napisano 1 Sierpnia 2015 Zgłoś Napisano 1 Sierpnia 2015 Lx13 ja to Ci zazdroszczę, ze Ty taki oblatany i bywały w świecie jesteś, a no i ze stać Cię na wszystko,i wiedzę masz na każdy temat, ale o Polonii to Ty akurat widocznie g...no wiesz. I tu cie zakończę bo o poloni wiem dużo a o amerykańskiej jeszcze więcej. Ja rozumiem ze moja odpowiedz boli, ale tak to czasem bywa ze spojrzenie prawdzie w oczy jest bolesne. A moja sytuacja finansowa nie ma nic wspólnego z tematem. Jesli twoja ci nie odpowiada to pamiętaj ze każdy jest kowalem swojego losu. Jakas oplata powinna zostac. Obecnie jest dosc wysoka, a za obecna wize zaplacilem jeszcze wiecej niz za turytyczna. Za wize kanadyjska placilem ok. $70 plus podroz do DC. Zdazalo mi sie placic za wizy do innych krajow. Wez pod uwage, ze 90% wiz jest rozpatrywanych pozytywnie a w tych 10% odrzuconych kilka procent nie powinno nawet przechodzic kolo ambasady. W ambasadzie po wize bylem 4 razy i swoje widzialem. Sam wielu odchodzacym z paszportem w reku wizy bym nie dal. Trafna odpowiedz. Niestety te 10% oraz ich rodziny którym udało sie do USA dostać nie bedą zadowolone. Ja dodam coś więcej. Do Kanady wiz nie ma, ale rozmowa na lotnisku jest dużo bardziej szczegółowa niż w USA. Zreszta w USA jest podobnie, z visa waiver masz "ostrzejsza" rozmowę niz bez. Ok, teraz sie zmieniło znowu trochę bo via waiver zaczyna sie odprawiać jak obywatele, w automatycznych kioskach ale X na wydruku także kieruje do pana i na rozmowę. Nie widzę żadnych podstaw i powodów do narzekania.
Magda10 Napisano 1 Sierpnia 2015 Zgłoś Napisano 1 Sierpnia 2015 Lx13, nawt nie chce mi się z tobą dyskutować. Dobrze, że masz pieniądze, szkoda tylko, ze klasy Ci brakuje.
Lx13 Napisano 1 Sierpnia 2015 Zgłoś Napisano 1 Sierpnia 2015 Nadal nie rozumiem do czego pijesz, co cie boli? Mój stan majątkowy jest tylko i wyłącznie moja prywatna sprawa. Nigdzie go tez nie ujawnilem. Stwierdziłem tylko pewien fakt na temat poloni amerykańskiej i oraz wizyty tychze przedstawicieli w Polsce.
katlia Napisano 1 Sierpnia 2015 Zgłoś Napisano 1 Sierpnia 2015 Polonia amerykanska ktora ja znam wcale nie jest podobna do tego co napisales. Radze poszerzyc horyzonty.
Lx13 Napisano 1 Sierpnia 2015 Zgłoś Napisano 1 Sierpnia 2015 Ja tez takiej nie znam, to chyba jakaś staropolska legenda. Patrzcie, nikt nie zna, nikt nie widział a wszyscy wiedza o co chodzi ;-) Znam jeszcze jedno, naprawdę stare przysłowie: uderz w stół a... ;-)
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.