haneczka019 Napisano 17 Listopada 2015 Zgłoś Napisano 17 Listopada 2015 czy ja wiem czy najdrozsze, na manhattanie sharujac pokoj trzeba byc gotowym na wydanie tych $2k miesiecznie los angeles wyglada conajwyzej srednio, jest klimatyczne ale i tak moim zdaniem nie umywa sie do san francisco (jesli chodzi o te uczucie bycia w kalifornii) Co robiąc?
haneczka019 Napisano 17 Listopada 2015 Zgłoś Napisano 17 Listopada 2015 share taki polish english Znam znaczenie słowa "share" i znaczenie słowa "szorując", ale jedno z drugim ma niewiele wspólnego .
KaeR Napisano 17 Listopada 2015 Zgłoś Napisano 17 Listopada 2015 czy ja wiem czy najdrozsze, na manhattanie sharujac pokoj trzeba byc gotowym na wydanie tych $2k miesiecznie Niekoniecznie. Można pokój wynająć za mniej niż połowę tej kwoty. Są mieszkania z zamrozonym czynszem i spokojnie można wynająć coś za dużo mniej.
Anubis ^^ Napisano 17 Listopada 2015 Zgłoś Napisano 17 Listopada 2015 Znam znaczenie słowa "share" i znaczenie słowa "szorując", ale jedno z drugim ma niewiele wspólnego . Sharować to mieć rumejta.
haneczka019 Napisano 17 Listopada 2015 Zgłoś Napisano 17 Listopada 2015 Sharować to mieć rumejta. No tak, dziękuję za wyjaśnienia .
katlia Napisano 17 Listopada 2015 Zgłoś Napisano 17 Listopada 2015 Wooohaaa, pieknie W IT jestem dobry ale pewnie sa lepsi, polecicie cos rozsadnego w tym rejonie znaczy ( california )? Zle do tego podchodzisz. Najpierw szukaj pracodawcow ktorzy sa toba zainteresowani i ktorzy sa w stanie zalatwic H1B.(Jest to czasochlonna i droga zabawa.) Potem mozesz decydowac o rejonach. California jest ogromna, nie ma sensu polecac ci okolic jezeli nie maz szansy tam zyc bo nie ma tam pracodawcow ktorzy chca inwestowac ciezkie pieniadze zeby sprowadzic pracownika z Europy. Wrzuc do Google "how to find a job on an H1B visa" i zacznij czytac.
ams74 Napisano 22 Listopada 2015 Zgłoś Napisano 22 Listopada 2015 @katlia Dziekuje za odpowiedz, wszelkie cenne rady przyjme z pokora Sie zastanawiem czy jest jakes roznica posiadajac podwojne obywatelstwo POL/BRYT...
katlia Napisano 22 Listopada 2015 Zgłoś Napisano 22 Listopada 2015 Nie. Czy masz obywatelstwo polskie, brytyjskie czy kanadyjskie, bedziesz mial mniej wiecej te same beriery do imigracji w USA.
ams74 Napisano 23 Listopada 2015 Zgłoś Napisano 23 Listopada 2015 Tez tak myslalem, no nic... dlugi proces ale mam nadzieje ze cos z tego bedzie
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.