Damianq Napisano 21 Sierpnia 2015 Zgłoś Napisano 21 Sierpnia 2015 Troszkę to dziwne się mi wydaje. W USA też będziesz musiała na pewno przejść przez bramki i w tedy Cie mogą cofnąć. Pierwsze słysze, że taka odprawa może się odbyć przed wylotem.
kzielu Napisano 21 Sierpnia 2015 Zgłoś Napisano 21 Sierpnia 2015 Troszkę to dziwne się mi wydaje. W USA też będziesz musiała na pewno przejść przez bramki i w tedy Cie mogą cofnąć. Pierwsze słysze, że taka odprawa może się odbyć przed wylotem. To sie doedukuj please... Jest kilkanascie lotnisk poza US na ktorych odbywa sie CBP pre-clearance.
Damianq Napisano 21 Sierpnia 2015 Zgłoś Napisano 21 Sierpnia 2015 To sie doedukuj please... Nie musisz być nie miły. Moim hobby nie jest sprawdzanie jak wygląda odprawa na lotniskach świata. Fajnie się dowiedzieć, że coś takiego istnieje jednak nie w takiej formie. Wyedukowany jestem, ale w innej dziedzinie. Jeśli chcesz to możemy porozmawiać o mojej branży i gwarantuje Ci, że zaczniesz jąkać sie przy pierwszym zdaniu. Zachowujesz się jak byś pozjadał wszystkie rozumy, a ludzie na około to idioci. Zejdź na ziemie i zrozum, że nie wszystko w życiu trzeba wiedzieć.
kzielu Napisano 21 Sierpnia 2015 Zgłoś Napisano 21 Sierpnia 2015 Nie musisz być nie miły. Moim hobby nie jest sprawdzanie jak wygląda odprawa na lotniskach świata. Fajnie się dowiedzieć, że coś takiego istnieje jednak nie w takiej formie. Wyedukowany jestem, ale w innej dziedzinie. Jeśli chcesz to możemy porozmawiać o mojej branży i gwarantuje Ci, że zaczniesz jąkać sie przy pierwszym zdaniu. Zachowujesz się jak byś pozjadał wszystkie rozumy, a ludzie na około to idioci. Zejdź na ziemie i zrozum, że nie wszystko w życiu trzeba wiedzieć. Try me.. To Ty napisales ze "na pewno" bedzie musiala przejsc przez bramki.... Ja generalnie w wiekszosci przypadkow jak gowno wiem to sie nie odzywam...
paniodbiologii1 Napisano 21 Sierpnia 2015 Zgłoś Napisano 21 Sierpnia 2015 Kochani, nie ma się co spierać o pierdoły. Mieszkam w Dublinie już wystarczająco lat, aby wiedzieć co tu jest a czego nie ma. W Dublinie jest odprawa imigracyjna do US i nie trzeba kilometrów i godzin przez ocean, aby się do wiedzieć czy nas cofną. (generalnie gdyby się tak stało, to 15 minut i jestem w domu z powrotem z 3 tygodniowym holidayem do wykorzystania )Po takiej odprawie w Stanach już lądujesz jak na lotnisku krajowym Przez to się pytałam czy lepiej aby brat z rodzina przyleciał do mnie i ode mnie zacząć całą eskapadę czy może jest juz tez tak w Wawie. Nie byłam na lotnisku w Wawie ponad 10 lat, czyli kiedy ostatnio leciałam do USA, więc nie mam pojęcia i myślałam, że może ktoś z was coś wie, na 100% że albo jest albo i nie ma i wtedy mozna planować. Generalnie najbardziej interesują mnie bilety dla dzieci, jakie linie jakie zniżki czy komfort lotu. O Rayanie mogę napisać książkę, ale Rayanair mimo hucznych deklaracji z tamtego roku nie zamierza latać do USA.
rzecze1 Napisano 21 Sierpnia 2015 Zgłoś Napisano 21 Sierpnia 2015 Hey, W Dublinie masz generalnie komfortowa sytuacje, jedne z najtanszych lotnisk wylotowych do USA. Za 360 funtow mozesz poleciec do Los Angeles, do Nowego Jorku zaczynaja sie od lekko ponad 200 (co prawda funt teraz stoi dosc dobrze, zatem to tez moze wplywac troche na moja perspektywe). Niestety bez przesiadek bedzie trudno, do Chicago z tego co kojarze nie lata chyba nic poza sezonem, a w sezonie z natury bilety bezposrednie sa drozsze. Jak bede mial chwile to popatrze, wszystko jednak zalezy od dat, dzien roznicy robi czasem ogromna roznice. Zreszta, polecam Google flights, dobre, interaktywne narzedzie, mozna sie pobawic. Co do zas przelotu dzieci sie nie wypowiem, bo nie znam.
rzecze1 Napisano 21 Sierpnia 2015 Zgłoś Napisano 21 Sierpnia 2015 A, a co do Wawy to na 100 procent nie ma odprawy paszportowo-celnej. Zreszta, wyobrazcie sobie jakby byla - niektorych w Chicago to by chyba na noszach wynosili, "dopiero na plycie a my juz w Ameryce", a tak widomo, stres i w ogole, zatem pion trzeba trzymac.
barkley1 Napisano 22 Sierpnia 2015 Zgłoś Napisano 22 Sierpnia 2015 Czy na JFK po przylocie jest możliwość podejścia do oficera w okienku po za kolejnością żeby nie czekać w kolejce gdy ma się małe dziecko? W wawie przy odprawie rodziny z dziećmi mają stanowisko do odprawy po za kolejnością czy w Usa też może jest coś podobnego?
andyopole Napisano 22 Sierpnia 2015 Zgłoś Napisano 22 Sierpnia 2015 Osobnego okienka dla dzieciatych nie widziałem nigdzie, może dlatego że już wyrosłem z nianczenia i nie zwracam na to uwagi.. Widziałem natomiast jak porządkowi "wyjmowali" z kolejki mamuśki z dzieciakami i podprowadzali je na początek kolejki.
Magdalena S Napisano 22 Sierpnia 2015 Zgłoś Napisano 22 Sierpnia 2015 na jfk, jak pewnie na prawie kazdym lotnisku masz okienka dedykowane np dla osob majacych krotka przesiadke. Mozna sie zawsze oficera spytac, czy majac male dzieci mozna podejsc do tych okienek. Zazwyczaj jest tam tylko kilka osob
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.