Skocz do zawartości

Wiza B2

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Opisałeś swoją wizytę - ok. Jęczenie, że nie dostałeś wizy też ok, ale teraz to już masz typowy ból dupy.

Tak to dokładnie jest, ból dupy o to, że Ty tam jesteś, ja byłem, a inni z tego forum nie długo pojadą, a on nadal będzie razem z Megan snuł swoje teorie.

• Odpowiedzi 104
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź
Napisano

Tak to dokładnie jest, ból dupy o to, że Ty tam jesteś, ja byłem, a inni z tego forum nie długo pojadą, a on nadal będzie razem z Megan snuł swoje teorie.

Jakbym poszedl po turystyczna to bym tez zaliczyl pewnie odmowe, ale dla niego nie wszystko stracone. Przeciez moze pojsc ponownie, jak sie pozbiera do kupy.

Napisano

Przynajmniej odmowy będą tańsze. Aplikacja ESTA bodajże $14.

Zaakceptowana 14. Odrzucona 4.

5*14=70. Czyli różnica jest 90 zakładając, że ktoś otrzymuje wize na 10 lat. Nie wiem czy naprawdę jest nad czym rozpocząć, że mamy wizy. Mamy przez takich co laza do ambasady a nie powinni się nawet do ulicy pięknej zbliżać.

Napisano

Co ty z ta kulturą amerykańską? Jestem Polakiem i prędzej mi czujki wyrosną na głowie niz zacznę się zachowywać jak typowy Amerykanin. Skoro tu nie byłeś, to skąd wiesz jaka jest ich kultura? Zresztą wrzucasz ponad 300 milionów ludzi do jednego wora.

Opisałeś swoją wizytę - ok. Jęczenie, że nie dostałeś wizy też ok, ale teraz to już masz typowy ból dupy.

no wlaśnie zauważyłem że jesteś niekulturalnym Polaczkiem .. Wiem jaka jest ich kultura ba znam mase osób które tam były i opowiadaly więc nie myśl sobie że jak tam jestes i ci się udalo to już nikt nie może tam pojechać bo co poniektórzy za drugim razem dostali wizę i mieli okazję polecieć.... i nie jęczę tylko opisałem sytuację w ambasadzie to Ty jęczysz i robisz z igły widły.. Dlatego dobrze ktoś kiedyś powiedział Polak za granicą to cham do kwadratu , zero szacunku do innych Polaków.. A co do bólu dupy przemilczę nikt cię nie nauczył kultury ? to juz chyba jest za późno..

Słuchaj, odmowy wiz nie biorą sie z księżyca. Polacy sa narodem oszustów i kombinatorów. Masz teraz pretensje do kogoś ze sie w tym wszystkim połapał i powiedział głośno STOP??? Jedz na Podkarpacie lub do Nowego Targu i wystaw baner z podziękowaniami.

Ludzie mający dobre zamiary wizy dostają. Nie dostają ci którzy budzą choc cień watpliwości lub tacy których konsul sklasyfikował jako tych których nie stać na wyjazd do USA.

I to nie jest hejt, to jest prawda a ta jak wiadomo często jest bolesna.

pisałem o ludziach na tym forum opisałem sytuację w ambasadzie i juz kilka osób równo po mnie jedzie? zero kultury, tolerancji bo co bo jednemu i drugiemu się udało?? a co do ludzi z dobrym zamiarem to bym polemizował to jest jak loteria te wizy chybil trafił...

tak masz rację to jest taki okropny bol dupy że nie wiem jak się pozbieram.. Jakby innych krajów do zwiedzania nie było..

Napisano

no wlaśnie zauważyłem że jesteś niekulturalnym Polaczkiem ..

I zlodziedziejem... bo kazdy niekulturalny Polaczek to zlodziej. :P

Wiem jaka jest ich kultura ba znam mase osób które tam były i opowiadaly więc nie myśl sobie że jak tam jestes i ci się udalo to już nikt nie może tam pojechać bo co poniektórzy za drugim razem dostali wizę i mieli okazję polecieć....

Nic mi sie nie udalo. Nigdy nie mialem wizy turystycznej. Na wizy wydalem przez 12 lat $650. Chociaz jestem Polaczkiem, nigdy nie wrzeszczalem jaka to niesprawiedliwosc, ze musze tyle kasy wydac a amerykanie nic nie placa. A to tylko oplaty za wizy. Ponad 700 poszlo na pozwolenia na prace. Najblizsza dla mnie ambasada USA jest w Kanadzie, a latam do tej w Warszawie. Mozna sie denerwowac, ale takie Ameryki prawo. Nikt mnie pod pistoletem zmuszal do aplikowania, tak jak Ciebie.

Rozumiem, ze jestes rozgoryczony i nawet po wprowadzeniu ruchu bezwizowego jestes spalony, ale Twoje argumenty sa wyjete z tylniej czesci ciala tam gdzie koncza sie plecy. Wprowadzic wizy dla Amerykanow bo smia odrzucic podanie jednej osoby na 10. Amerykanie tak naprawde poszli nam na reke podnoszac pulap odmow do 10% i tym sposobem weszli prawie wszyscy do VWP. Nawet wtedy sie nie zalapalismy, wlasnie posrednio dzieki takim ludziom jak Ty. Moze bym nawet uwazal, ze rzeczywiscie jest jakos trudno ta wize dostac, ale wiele moich znajomych ja bez problemu dostalo i cala moja najblizsza rodzina je posiada, choc w przypadku niektorych bylem zaskoczony. Moja siostra ma ojca w stanach, moja mama jest na typowej polskiej emeryturze o rownowartosci moze $500, moj brat nie mial pracy. Moze wlasnie trzeba byc Polaczkiem, zamiast siedziec w pierwszym rzedzie na konkursie Szopenowskim i beze jesc widelczykiem. ;P

A co do bólu dupy przemilczę nikt cię nie nauczył kultury ? to juz chyba jest za późno..

Tu sie akurat zgodze. :P

Napisano

I zlodziedziejem... bo kazdy niekulturalny Polaczek to zlodziej. :P

Nic mi sie nie udalo. Nigdy nie mialem wizy turystycznej. Na wizy wydalem przez 12 lat $650. Chociaz jestem Polaczkiem, nigdy nie wrzeszczalem jaka to niesprawiedliwosc, ze musze tyle kasy wydac a amerykanie nic nie placa. A to tylko oplaty za wizy. Ponad 700 poszlo na pozwolenia na prace. Najblizsza dla mnie ambasada USA jest w Kanadzie, a latam do tej w Warszawie. Mozna sie denerwowac, ale takie Ameryki prawo. Nikt mnie pod pistoletem zmuszal do aplikowania, tak jak Ciebie.

Rozumiem, ze jestes rozgoryczony i nawet po wprowadzeniu ruchu bezwizowego jestes spalony, ale Twoje argumenty sa wyjete z tylniej czesci ciala tam gdzie koncza sie plecy. Wprowadzic wizy dla Amerykanow bo smia odrzucic podanie jednej osoby na 10. Amerykanie tak naprawde poszli nam na reke podnoszac pulap odmow do 10% i tym sposobem weszli prawie wszyscy do VWP. Nawet wtedy sie nie zalapalismy, wlasnie posrednio dzieki takim ludziom jak Ty. Moze bym nawet uwazal, ze rzeczywiscie jest jakos trudno ta wize dostac, ale wiele moich znajomych ja bez problemu dostalo i cala moja najblizsza rodzina je posiada, choc w przypadku niektorych bylem zaskoczony. Moja siostra ma ojca w stanach, moja mama jest na typowej polskiej emeryturze o rownowartosci moze $500, moj brat nie mial pracy. Moze wlasnie trzeba byc Polaczkiem, zamiast siedziec w pierwszym rzedzie na konkursie Szopenowskim i beze jesc widelczykiem. ;P

Tu sie akurat zgodze. :P

ja nie wrzeszcze że jest niesprawiedliwość powtórzę po raz kolejny że opisałem sytuację w ambasadzie odnośnie wizy B2 tak jak w założonym temacie tak że czytaj ze zrozumieniem..a druga sprawa myślę że opłata za wizę jest sporo przesadzona no ale kto zabroni amerykanom.... Co do wiz dla amerykanów bardziej chodziło mi oto żeby postali sobie pod ambasadą polską ,odciski palców, czekanie itd no i zapłacili nie małą kwotę wtedy zrozumieli by jak to jest ...Sterta głupich pytań typu numer lotu daty wylotu itd... A skąd ja mam to wiedziec jak na stronie ambasady napisane jest żeby nie podejmować wcześniej decyzji o zakupie biletów itd bo nie wiadomo czy wiza zostanie przyznana? chyba trzeba by było byc nie spełna rozumu żeby wywalić kilka tysi na bilet i drugie tyle na hotel a potem starać sie o wizę !? a co do załapania się do VWP to nie dzięki takim ludziom jak ja bo piszesz głupoty tylko dzięki konsulom.. Nie było podstaw żeby nie przyznać mi wizy a jednak jej nie otrzymałem.. Ale w okienku były dwie miłe panie , usmiechnięte i jeden buc w okularach który wyglądał jakby mu kota zgwałcili i niestety właśnie do niego trafiłem... A moje rozgoryczenie wynika z tego że np dwóch braci czeczenów którzy dokonali zamachu w Bostonie zostało wpuszczonych , dostali wizy, dużo muzułmanów jest wpuszczanych i jakos sie nie boją i przyznają im wizy.. Tak jak piszesz twój brat nawet nie mial pracy więc nic go tu nie trzymało tez dostał wizę.. To jest po prostu loteria i tyle... Nie ma na to reguły..

Napisano

ja nie wrzeszcze że jest niesprawiedliwość powtórzę po raz kolejny że opisałem sytuację w ambasadzie odnośnie wizy B2 tak jak w założonym temacie tak że czytaj ze zrozumieniem..

No wlasnie czytam i jak ktos przesledzi watek, to widac, ze dyskutujesz. Sam napisales nizej, ze jestes rozgoryczony.

Co do wiz dla amerykanów bardziej chodziło mi oto żeby postali sobie pod ambasadą polską ,odciski palców, czekanie itd no i zapłacili nie małą kwotę wtedy zrozumieli by jak to jest

Po pierwsze byles pod polska ambasada w DC? To nie wyglada jak ambasada USA w Polsce, przynajmniej wydzial konsularny. Wchodzisz do srodka z ulicy. Biorac pod uwage ilu amerykanow jest chetnych, wprowadzanie czytnikow, bramek i innych utrudnien byloby glupota.

a co do załapania się do VWP to nie dzięki takim ludziom jak ja bo piszesz głupoty tylko dzięki konsulom..

Oczywiscie. Przeciez nikt co dostal odmowe, nie bedzie pisal, ze wyglada jak prostaczek czy wypisz wymaluj pasuje do profilu przedluzacza pobytu. Nie wymieniajac pseudonimow, ludzie naprawde nie jechali z zamiarem zostania, a juz po przylocie postanowili zostac. Nie bede publikowal rozmow z priva, bo tu sie ludzie wstydza przyznac.

Nie było podstaw żeby nie przyznać mi wizy a jednak jej nie otrzymałem.

Widocznie byly jakies podstawy.

A moje rozgoryczenie wynika z tego że np dwóch braci czeczenów którzy dokonali zamachu w Bostonie zostało wpuszczonych , dostali wizy, dużo muzułmanów jest wpuszczanych i jakos sie nie boją i przyznają im wizy.. ..

Powiem CI wiecej, jest odlozone na bok kilka tysiecy zielonych kart dla ludzi z krajow takich jak Afganistan. W USA zyje tych muzulmanow pewnie z kilka milionow a dwoch zrobilo zamach. Ilu rodowitych amerykanow zrobilo strzelanki?

Znam wielu ludzi z krajow muzulmanskich. Mam do nich zaufanie w przeciwienstwie do naszych religijnie zatrzetrzewionych rodakow.

To jest po prostu loteria i tyle... Nie ma na to reguły..

Tez bym tak pisal po odmowie.

Napisano

Nergil, ty najwyraźniej wszystko mierzysz swoją miara a to blad. Kilka przykładów i faktów.

1. Mówisz ze Amerykanie musza sie przekonać jak to jest stać w kolejce. Może i tak, ale nadal to więcej Polaków jedzie do usa niz Amerykanów do polski :)

2. Amerykanin przylatujący do polski lub wogole do Europy musi odpowiedzieć na stek tak samo wg ciebie bzdurnych pytań jak każdy człowiek chcący wlecieć do USA. Niedawno, na lotnisku w Brukseli, pewien Amerykanin został wysłany na tzw secondary - tak, w Europie tez to mamy - bo oficerów nie pasowało jego wytumacżenie co do jego planów w Europie.

3. Odnośnie tego powyżej. Wież jak cieżko jest zdobyć wize do Europy? Tak cieżko ze mój bratanek stwierdził ze wyrobi sobie polski paszport żeby przylecieć do Europy bo mu sie to bardziej opłaca. Tak, ma obywatelstwo ale nie miał polskiego paszportu bo mu amerykański wystarczał. Jak widać nie koniecznie.

I odnośnie Polaków. Wiesz, jak ktoś ma całe życie wypisane na twarzy to juz to czasami wystarczy żeby załapać odmowę.

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...