Skocz do zawartości

Wycieczka Do Usa

cesar

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Opłaca się Wam jechać z Kalifornii do Florydy? Wydaje mi się, że lepiej lecieć, i dwa razy wynająć samochód - w Kalifornii i w Florydzie.

Opłaca? My chcemy zobaczyć coś więcej, niż tylko Kalifornię i Florydę :) I mamy roadtrip z Kalifornii na Florydę ;)

- Los Angeles

- Las Vegas

- Grand Canyon

- Monument Valley

- Roswell

- San Antonio

- Houston

- Nowy Orlean

- Orlando

- Miami

- Key West

Ja się zastanawiam nad lotem między Nowym Orleanem a Orlando, ale nie wiem, czy uda mi się do tego przekonać moje współpasażerki ;)

Zresztą ja nie prowadzę, więc mi tak naprawdę wszystko jedno :P

• Odpowiedzi 29
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź
Napisano

Daj spokoj, Nissanem Altima z LAX na Floryde? Przeciez potem trzeba miesiac urlopu zeby kosci poskladac nazad! ;)

My i tak będziemy potrzebować czegoś większego ;)

Jedziemy w 3 lub 4 i każda będzie miała swoje manele :P

Napisano

Opłaca? My chcemy zobaczyć coś więcej, niż tylko Kalifornię i Florydę :) I mamy roadtrip z Kalifornii na Florydę ;)

- Los Angeles

- Las Vegas

- Grand Canyon

- Monument Valley

- Roswell

- San Antonio

- Houston

- Nowy Orlean

- Orlando

- Miami

- Key West

Ja się zastanawiam nad lotem między Nowym Orleanem a Orlando, ale nie wiem, czy uda mi się do tego przekonać moje współpasażerki ;)

Zresztą ja nie prowadzę, więc mi tak naprawdę wszystko jedno :P

Kiedy pisałam opłaca się, chodziło mi o czas, który poświecicie na przejechanie tego odcinka. W zeszłym miesiącu jechałam samochodem z Utah do Alabamy, 2200 mil czyli 3500 km. Zajęło to 3 dni, ale pomimo tego, że nie prowadziłam było to wykańczające. I tak jak napisał @antyopole, potrzeba mi było z tydzień, żeby rozprostować kości.

Napisano

Heh. W niedzielę LECĘ do Las Vegas i już mnie wkurza że będę siedział w samolocie 2 godziny bezczynnie. Dodać do tego należy dojazd, zostawienie auta na parkingu,autobus na terminal. Też mnie się zachciało. ...

Aaa <neole>, nie jestem "anty" ;-)

Napisano

Kiedy pisałam opłaca się, chodziło mi o czas, który poświecicie na przejechanie tego odcinka. W zeszłym miesiącu jechałam samochodem z Utah do Alabamy, 2200 mil czyli 3500 km. Zajęło to 3 dni, ale pomimo tego, że nie prowadziłam było to wykańczające. I tak jak napisał @antyopole, potrzeba mi było z tydzień, żeby rozprostować kości.

No my planujemy na tę trasę jakieś 3 tygodnie.

Napisano

Heh. W niedzielę LECĘ do Las Vegas i już mnie wkurza że będę siedział w samolocie 2 godziny bezczynnie. Dodać do tego należy dojazd, zostawienie auta na parkingu,autobus na terminal. Też mnie się zachciało. ...

Aaa <neole>, nie jestem "anty" ;-)

Dobra książka sprawę załatwi :) a co do pobytu w Vegas to hmmm moze uda ci sie jakieś fajne show zahaczyć w przeciwnym razie, nie zazdroszczę. Miłych upałów życze :)

Napisano

Dobra książka sprawę załatwi :) a co do pobytu w Vegas to hmmm moze uda ci sie jakieś fajne show zahaczyć w przeciwnym razie, nie zazdroszczę. Miłych upałów życze :)

Na latanie mam Trylogie w telefonie. Nie jade na wycieczke tylko sluzbowo wiec nie ma czasu na zabawe chociaż w programie targow jest wystep CHICAGO i zgodnie z tym co było we wczorajszym e-mailu "bar open i przekąski"...

• 1 miesiąc później...
Napisano

To znów ja :D

Ostatnio wpadł mi do głowy pewien pomysł, a mianowicie wylotu na Hawaje w okresie świątecznym i powrotu po nowym roku. Wylot 22/23 Grudnia powrót 4/5 Stycznia i mam pytanie do osób które na Hawajach juz były,

Ile mniej więcej taka wycieczka może nas kosztować? Na pewno nie będziemy mieszkac w hotelu, mamy zamiar wynając jakis domek na ten okres.

Napisano

ty tak na poważnie? A skąd my mamy wiedzieć skąd chcesz lecieć, na której wyspie chcesz być czy jaki standard mieszkaniowy preferujesz....

kilka chwil w google i wszystko wiesz

Dla porównania

ktoś kto leci z philadelphia na kauai i chce miec 2bd oceanfront za dwie osoby zapłaci $1600 za bilety i $15,000 za wynajecie domu http://www.vrbo.com/211846

ktoś inny chce poleciec z San Francisco na Oahu więc za 2 osoby w tym okresie zapłaci miej wiecej $900 a wystarczy mu 1bd oddalony o kilka kilometrów od najbliższej plaży http://www.vrbo.com/121900za $1600

róznica pomiedzy tymi dwoma opcjami, bagatela $14,000 ;)

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...