Immunity Napisano 2 Października 2015 Autor Zgłoś Napisano 2 Października 2015 Jeżeli uda mi się wygrać GC w procesie losowym to jaki mam czas by tam dotrzeć / odebrać to itd. Jest to jakoś uregulowane? Obecnie trwa rejestracja a ja zaczynam studia magisterskie stąd moje pytanie, czy czekać na następne losowanie czy próbować?
kzielu Napisano 2 Października 2015 Zgłoś Napisano 2 Października 2015 Jeżeli uda mi się wygrać GC w procesie losowym to jaki mam czas by tam dotrzeć / odebrać to itd. Jest to jakoś uregulowane? Obecnie trwa rejestracja a ja zaczynam studia magisterskie stąd moje pytanie, czy czekać na następne losowanie czy próbować? Zadajesz pytania ktore byly zadane tysiac piecset razy. Masz 6 miesiecy od wydania wizy na wyjazd (a dokladnie od badan do tej wizy), pozniej musisz utrzymac rezydencje zeby jej nie stracic.
zielonywkarty Napisano 2 Października 2015 Zgłoś Napisano 2 Października 2015 Zadajesz pytania ktore byly zadane tysiac piecset razy. Masz 6 miesiecy od wydania wizy na wyjazd (a dokladnie od badan do tej wizy), pozniej musisz utrzymac rezydencje zeby jej nie stracic. to prawda ale jest to forum i trzeba sie z tym liczyc ze ktos wpada zadaje pytanie i mu sie nie chce wertowac tematow
Immunity Napisano 2 Października 2015 Autor Zgłoś Napisano 2 Października 2015 to prawda ale jest to forum i trzeba sie z tym liczyc ze ktos wpada zadaje pytanie i mu sie nie chce wertowac tematow Utrzymać rezydencję? Masz na myśli zameldowanie?
kzielu Napisano 2 Października 2015 Zgłoś Napisano 2 Października 2015 Utrzymać rezydencję? Masz na myśli zameldowanie? Nie, rezydencje. Zielona karta jest do mieszkania w US i trzeba spelnic warunki odnosnie dlugosci przebywania w US zeby jej nie stracic.
Immunity Napisano 2 Października 2015 Autor Zgłoś Napisano 2 Października 2015 Nie, rezydencje. Zielona karta jest do mieszkania w US i trzeba spelnic warunki odnosnie dlugosci przebywania w US zeby jej nie stracic. Dzięki bardzo. Czyli obywatelstwo brytyjskie nic mi nie daje :-) Co jeśli przyjadę tutaj jako turysta na 90 dni mogę tak? Czy pół roku? Czy przed końcem okresu mogę złożyć wniosek o przedłużenie o kolejne pół roku? Coś takiego słyszałem więc wolę dopytać :-)
KaeR Napisano 2 Października 2015 Zgłoś Napisano 2 Października 2015 Dzięki bardzo. Czyli obywatelstwo brytyjskie nic mi nie daje :-) Co jeśli przyjadę tutaj jako turysta na 90 dni mogę tak? Czy pół roku? Czy przed końcem okresu mogę złożyć wniosek o przedłużenie o kolejne pół roku? Coś takiego słyszałem więc wolę dopytać :-) Bez wizy na brytyjski paszport 90 dni bez przedluzania. Z wiza DO pol roku z mozliwoscia przedluzenia do pol roku.
rzecze1 Napisano 2 Października 2015 Zgłoś Napisano 2 Października 2015 Czy chcąc osiedlić się i żyć w Stanach Zjednoczonych, posiadając brytyjskie obywatelstwo daje mi jakieś możliwości w porównaniu do polskiego? Mam jakieś większe szanse, czym to się różni? Bardzo zależy mi na odpowiedziach a w internecie znalazłem informacje z lat 2011 - 2012, więc jestem do tyłu a mogło się dużo zmienić. Dziękuję. Nie, paszport brytyjski nic w tym aspekcie nie daje, jakby było inaczej juz dawno bym miał Obecnie nawet, to pochodzenie polskie daje nieco więcej mozliwości, jakoze Brytyjczycy są wykluczeniu z Loteri Wizowej (piszę "pochodzenie" bo akurat w przypadku loterii paszport nie ma znaczenia).
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.