Skocz do zawartości

Emigracja Do Usa I Wiza B1 Dla Dziecka

maverick96

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Witam!

Mam dość nietypową sytuację. Podjęliśmy z żoną decyzję o wyjeździe do USA. Ja jestem obywatelem, jesteśmy małżeństwem 7 lat i mamy jedno dziecko. Niestety tak się układa, że już za miesiąc muszę być w USA u cioci która tam mieszka. Mam propozycję, aby żona i dziecko wystąpili o wizę turystyczną B1. Oczywiście o pracy na tej wizie nie ma mowy, a petycję I-130 i tam miałem w tym miesiącu złożyć. Moje pytanie brzmi: co ze szkołą dziecka na wizie B1? Czy będzie mogła normalnie chodzić do szkoły w USA?

Pozdrawiam

Napisano

Witam!

Mam dość nietypową sytuację. Podjęliśmy z żoną decyzję o wyjeździe do USA. Ja jestem obywatelem, jesteśmy małżeństwem 7 lat i mamy jedno dziecko. Niestety tak się układa, że już za miesiąc muszę być w USA u cioci która tam mieszka. Mam propozycję, aby żona i dziecko wystąpili o wizę turystyczną B1. Oczywiście o pracy na tej wizie nie ma mowy, a petycję I-130 i tam miałem w tym miesiącu złożyć. Moje pytanie brzmi: co ze szkołą dziecka na wizie B1? Czy będzie mogła normalnie chodzić do szkoły w USA?

Pozdrawiam

Nie bedzie. I nie B-1 a B-2. Propozycja lekka bez sensu, klasyczny visa fraud - w ambasadzie powiesz ze chcesz wize _turystyczna_ zeby rodzina z Toba mieszkala w czasie oczekiwania na I-130 ? Sprobuj, zobacz co powiedza...

Napisano

a co do wizy to moze bez Ciebie zona isc po wize turystyczna lecz co bedzie z wiza to zobaczycie

co do dziecka to Ty jako obywatel mozesz isc,Twoje dziecko narazie nie ma takiej mozliwosci,tak chodza osoby na wizach roznych,czy tez sa nielegalnie to jest jednak temat rzeka tego postepowania.

Napisano

W sumie sprawa sam sie roztrzygnęła. Za miesiąc witamy w USA. Rodzina niestety zostaje w PL ale zaraz po przylocie składam I-130. Tylko teraz nasuwa mi się drugie pytanie? Czy na dziecko muszę osobno składać petycję, czy razem z żoną?

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...