kosekasd Napisano 27 Października 2015 Zgłoś Napisano 27 Października 2015 Witam serdecznie moje pytanie odnosi sie tego czy po przesiedzeniu wizy (rok) w stanach moge ponownie wrócić na tej samej? gdy byłem w USA miałem 13 lat w chwili powrotu 15, teraz mam lat 17 chciałbym ponownie wrócić jednak nie do końca orientuje sie czy moge... czy musze wyrabiać nowa wizę? dodam jeszcze iż jestem w trakcie sponsorowania na zielona kartę, czy wyjazd do USA nie zaszkodzi nic w ubieganiu sie o kartę?
youhrBro Napisano 27 Października 2015 Zgłoś Napisano 27 Października 2015 Możesz zostać Dreamerem w tym wieku Obama zaczął być rozrzutny i wydają więcej aplikacji na program DACA z tego co wiem: http://unitedwedream.org/about/projects/deferred-action/ Możesz dostać nr. SSN, tymczasowe pozwolenie na pracę, prawo jazdy itd.
Joanna30 Napisano 27 Października 2015 Zgłoś Napisano 27 Października 2015 Ale OP nie spełnia warunków na DACA.
kzielu Napisano 27 Października 2015 Zgłoś Napisano 27 Października 2015 Witam serdecznie moje pytanie odnosi sie tego czy po przesiedzeniu wizy (rok) w stanach moge ponownie wrócić na tej samej? gdy byłem w USA miałem 13 lat w chwili powrotu 15, teraz mam lat 17 chciałbym ponownie wrócić jednak nie do końca orientuje sie czy moge... czy musze wyrabiać nowa wizę? dodam jeszcze iż jestem w trakcie sponsorowania na zielona kartę, czy wyjazd do USA nie zaszkodzi nic w ubieganiu sie o kartę? Wiza jest automatycznie uniewazniana w momencie przesiedzenia nawet o 1 dzien. Wyjazd do US nie zaszkodzi, nielegalny pobyt zdecydowanie moze - zalezenie od wieku, dlugosci przesiedzenia i kategorii sponsorowania.
sly6 Napisano 28 Października 2015 Zgłoś Napisano 28 Października 2015 jako osoba nieletnia nie masz zakazu wjazdu co nie znaczy ze wize nie imigracyjna dostaniesz bez problemu,roznie z tym bywa,jedni dostaja a inni juz nie a co do wizy imigracyjnej to sa inne zasady i jak nie masz zakazu wjazdu to pozostaje spelnic zasady tej wizy plus ze byles grzeczny na terenie USA,w Polsce
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.