Skocz do zawartości

Emigracja Do Stanów Po Przesiedzeniu Wizy Turystycznej Niepelnoletni

kosekasd

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Witam serdecznie moje pytanie odnosi sie tego czy po przesiedzeniu wizy (rok) w stanach moge ponownie wrócić na tej samej? gdy byłem w USA miałem 13 lat w chwili powrotu 15, teraz mam lat 17 chciałbym ponownie wrócić jednak nie do końca orientuje sie czy moge... czy musze wyrabiać nowa wizę?

dodam jeszcze iż jestem w trakcie sponsorowania na zielona kartę, czy wyjazd do USA nie zaszkodzi nic w ubieganiu sie o kartę?

Napisano

Witam serdecznie moje pytanie odnosi sie tego czy po przesiedzeniu wizy (rok) w stanach moge ponownie wrócić na tej samej? gdy byłem w USA miałem 13 lat w chwili powrotu 15, teraz mam lat 17 chciałbym ponownie wrócić jednak nie do końca orientuje sie czy moge... czy musze wyrabiać nowa wizę?

dodam jeszcze iż jestem w trakcie sponsorowania na zielona kartę, czy wyjazd do USA nie zaszkodzi nic w ubieganiu sie o kartę?

Wiza jest automatycznie uniewazniana w momencie przesiedzenia nawet o 1 dzien. Wyjazd do US nie zaszkodzi, nielegalny pobyt zdecydowanie moze - zalezenie od wieku, dlugosci przesiedzenia i kategorii sponsorowania.

Napisano

jako osoba nieletnia nie masz zakazu wjazdu co nie znaczy ze wize nie imigracyjna dostaniesz bez problemu,roznie z tym bywa,jedni dostaja a inni juz nie ;)

a co do wizy imigracyjnej to sa inne zasady i jak nie masz zakazu wjazdu to pozostaje spelnic zasady tej wizy :) plus ze byles grzeczny na terenie USA,w Polsce

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...