Skocz do zawartości

Praca Jako Policjant W Usa.

Lorenz1000

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Hej!

Mam kilka pytań odnośnie pracy jako policjant w USA, a konkretniej to w LAPD. Gdybym skończył Liceum LO w Polsce, to by się zaliczało jako ukończone High-School, jeśli tak to czy by przyjęli mnie do policji? To pytanie jest dla mnie ważne. Jak też łatwo można dostać tam obywatelstwo? Na razie więcej pytań nie mam. ;)

Pozdrawiam!

Ps. Szukałem wszędzie, i nie znalazłem odpowiedżi na pytanie.

Napisano

Trzy sekundy szukania: http://forum.usa.info.pl/topic/24061-policjant-w-usa/?hl=policjant

Tych tematow jak pamietam bylo na forum wiecej. Polecam uzyc wyszukiwarki. Jesli bedziesz tak szukal przestepcow jak informacji, to Panie uchowaj. ;P

Ten temat już wcześniej przerabiałem, nie znalazłem tam odpowiedżi albo jestem ślepy. ;D - A zobaczymy, zobaczymy jak będę szukał przestępców, na razie muszę znależć odpowiedź. ;)

Napisano

Hej!

Mam kilka pytań odnośnie pracy jako policjant w USA, a konkretniej to w LAPD. Gdybym skończył Liceum LO w Polsce, to by się zaliczało jako ukończone High-School, jeśli tak to czy by przyjęli mnie do policji? To pytanie jest dla mnie ważne. Jak też łatwo można dostać tam obywatelstwo? Na razie więcej pytań nie mam. ;)

Pozdrawiam!

Ps. Szukałem wszędzie, i nie znalazłem odpowiedżi na pytanie.

Poza zdobyciem zielonej karty musial bys pomieszkac w USA przez kilka lat abu zbudowac sobie reputacje. Nie ma opcji ze przyjedziesz do USA i policja przyjmie sie z otwartymi rekoma. Przed zatrudnieniem w policji sprawdzana jest bardzo dokladnie przeszlosc kandydata...kontaktuja sie z rodzina kandydata, bylymi wspolokatorami, poprzednimi pracodawcami a czesto nawet nauczycielami ze szkol do jakich uczeszczal kandydat. Sprawdzaja tez historie kredytowa, to jak kandydat zyje w stosunku do obecnych zarobkow. I jesli kandydat pochdzi z kraju innego niz USA to oczywisce tez sprawdzaja jego przeszlosc w kraju pochodzenia...dzwonia do rodziny, znajomych, szkol itp - wszystko oczywiscie z tlumaczem. Do tego zwracaja szegolna uwage na znajomosc jezyka....policja nie zatrudni nikogo kto w stresie nie bedzie w stanie zrozumiec konunikatow podawanych przez radio czy nie bedzie w stanie dokladnie przekazac informacji. Sam proces rekrutacji i testow czesto trwa ponad rok. Wiec jak widzisz nie jest to takie hop siup.

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...