Lorenz1000 Napisano 20 Listopada 2015 Zgłoś Napisano 20 Listopada 2015 Hej! Mam kilka pytań odnośnie pracy jako policjant w USA, a konkretniej to w LAPD. Gdybym skończył Liceum LO w Polsce, to by się zaliczało jako ukończone High-School, jeśli tak to czy by przyjęli mnie do policji? To pytanie jest dla mnie ważne. Jak też łatwo można dostać tam obywatelstwo? Na razie więcej pytań nie mam. Pozdrawiam! Ps. Szukałem wszędzie, i nie znalazłem odpowiedżi na pytanie.
KaeR Napisano 20 Listopada 2015 Zgłoś Napisano 20 Listopada 2015 Trzy sekundy szukania: http://forum.usa.info.pl/topic/24061-policjant-w-usa/?hl=policjant Tych tematow jak pamietam bylo na forum wiecej. Polecam uzyc wyszukiwarki. Jesli bedziesz tak szukal przestepcow jak informacji, to Panie uchowaj. ;P
Lorenz1000 Napisano 20 Listopada 2015 Autor Zgłoś Napisano 20 Listopada 2015 Trzy sekundy szukania: http://forum.usa.info.pl/topic/24061-policjant-w-usa/?hl=policjant Tych tematow jak pamietam bylo na forum wiecej. Polecam uzyc wyszukiwarki. Jesli bedziesz tak szukal przestepcow jak informacji, to Panie uchowaj. ;P Ten temat już wcześniej przerabiałem, nie znalazłem tam odpowiedżi albo jestem ślepy. ;D - A zobaczymy, zobaczymy jak będę szukał przestępców, na razie muszę znależć odpowiedź.
kzielu Napisano 21 Listopada 2015 Zgłoś Napisano 21 Listopada 2015 Czytałes to http://www.joinlapd.com/recruitment.cfm?section=qualifications ? Wszystko czarno na białym napisane. Liceum spoza US nie wystarcza, poza tym musisz spelnic drobne wymaganie bycia obywatelem ( masz plan jak spełnić ?) i mieć 20.5 roku do czego Ci sporo na oko brakuje ...
katlia Napisano 21 Listopada 2015 Zgłoś Napisano 21 Listopada 2015 Jak też łatwo można dostać tam obywatelstwo? Latwo nie jest. Wygrywasz zielona karte w loterii albo imigrujesz przez malzenstwo z obywatelem/obywatelka USA.
andyopole Napisano 21 Listopada 2015 Zgłoś Napisano 21 Listopada 2015 Wybierz inną profesję. Łatwiej zostać złodziejem a kontakt z policjantami gwarantowany. ;-)
Lorenz1000 Napisano 21 Listopada 2015 Autor Zgłoś Napisano 21 Listopada 2015 Czytałes to http://www.joinlapd.com/recruitment.cfm?section=qualifications ? Wszystko czarno na białym napisane. Liceum spoza US nie wystarcza, poza tym musisz spelnic drobne wymaganie bycia obywatelem ( masz plan jak spełnić ?) i mieć 20.5 roku do czego Ci sporo na oko brakuje ... Dziękuję! Próbowałem właśnie znależć ów temat dotyczący rekrutacji, lecz nie mogłem znależć.
Rubicon Napisano 21 Listopada 2015 Zgłoś Napisano 21 Listopada 2015 Hej! Mam kilka pytań odnośnie pracy jako policjant w USA, a konkretniej to w LAPD. Gdybym skończył Liceum LO w Polsce, to by się zaliczało jako ukończone High-School, jeśli tak to czy by przyjęli mnie do policji? To pytanie jest dla mnie ważne. Jak też łatwo można dostać tam obywatelstwo? Na razie więcej pytań nie mam. Pozdrawiam! Ps. Szukałem wszędzie, i nie znalazłem odpowiedżi na pytanie. Poza zdobyciem zielonej karty musial bys pomieszkac w USA przez kilka lat abu zbudowac sobie reputacje. Nie ma opcji ze przyjedziesz do USA i policja przyjmie sie z otwartymi rekoma. Przed zatrudnieniem w policji sprawdzana jest bardzo dokladnie przeszlosc kandydata...kontaktuja sie z rodzina kandydata, bylymi wspolokatorami, poprzednimi pracodawcami a czesto nawet nauczycielami ze szkol do jakich uczeszczal kandydat. Sprawdzaja tez historie kredytowa, to jak kandydat zyje w stosunku do obecnych zarobkow. I jesli kandydat pochdzi z kraju innego niz USA to oczywisce tez sprawdzaja jego przeszlosc w kraju pochodzenia...dzwonia do rodziny, znajomych, szkol itp - wszystko oczywiscie z tlumaczem. Do tego zwracaja szegolna uwage na znajomosc jezyka....policja nie zatrudni nikogo kto w stresie nie bedzie w stanie zrozumiec konunikatow podawanych przez radio czy nie bedzie w stanie dokladnie przekazac informacji. Sam proces rekrutacji i testow czesto trwa ponad rok. Wiec jak widzisz nie jest to takie hop siup.
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.