Skocz do zawartości

Usa: Izba Reprezentantów Za Ograniczeniem Ruchu Bezwizowego

sly6

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Jakies dodatkowe info o zmianach w K-1? Bo widzialem, ze Obama zarzadzil review procesu K-1 po strzelaninie w San Bernardino.

Napisano

nie wiem. mysle, ze bardziej trzeba sie zajac przyczyznami radykalizowania sie ludzi. tak generalnie.

tylko konia z rzedem temu, co wymysli rozwiazanie

Napisano

nie wiem. mysle, ze bardziej trzeba sie zajac przyczyznami radykalizowania sie ludzi. tak generalnie.

tylko konia z rzedem temu, co wymysli rozwiazanie

Mnie osobiscie wyjatkowo irytuja pakistanczycy. Do ludzi strzelaja, Bin Ladena przechowywali, ameryki nie nawidza ale jak poczytasz VJ to jeden z drugim malo sie nie zesra zeby sie tu zjawic...

Napisano

kurde, nie wiem.moze powinnam miec jakies narodowe uprzedzenia, ale jakos nie mam. pakistanczykow kilku poznalam w uk, ale tutaj chyba nikogo nie znam. mala mam wiedze na ich temat. staram sie za to delikatnie omijac naszych rodakow --- po spieciu, ktore mialam ostatnio w sprawach lgbt z kims, kto przedstawia sie jako redaktor polonijnego pisma w nujorku, a poglady ma jak prz3cietny polak -turysta w skarpetach i klapkach kubota w kurorcie w egipcie, mam bardzo powazne problemy z akceptacja wlasnej nacji.

Napisano

Z tego samego powodu ja tez nie rozmawiam na tematy polityczno/spoleczne z polakami ktorzy nie sa juz "sprawdzeni." Jeszcze moge zrozumiec obawy na temat glbt, bo w Polsce sie tak malo tego widzi (jezeli w ogole) i propaganda jest tak ostra, ze ludzie naprawde nie wiedza co myslec. Nie znaja rodzin dwoch gejow ktorzy adaptowali dzieci i zyja otwarcie jako geje, cos co sie w USA widzi od lat.

Ale naprzyklad tematy jak aborcja, in vitro, nawet glupie vasectomies (tak tu popularne wsrod facetow), nie mowiac o zydach, uchodzcach, murzynach, republikanach itp -- to sa tematy tabu ktorych nie dotykam.

Co do Pakistanczykow - to w duzej mierze wina amerykanow. USA uzbrajalo i popieralo Pakistan od dzesiatek lat, zupelnie ignorujac rosnacy tam ekstremizm. (Tak samo jak Taliban w Afghanistanie i faszyzm w Iranie za szah'a) Tak jak w Indii, jest tam ogromna klasa wyksztalconych, wspanialych ludzi ktorzy maja wartosci podobne do tych na zachodzie. Niestety, ostantio oni robia sie mniejszoscia w Pakistanie.

A nikt w USA nie dyskutuje otwarcie na temat pewnie najgorszego spoleczenstwa, ktore jest najbardziej zwiazane z terrorem, nasi "alianci," Arabia Saudyjska...

(Sorry, troche off-topic sie zrobilo)

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...