Skocz do zawartości

Małżeństwo A Rodzaj Wizy

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

No to nic, trzeba będzie się starać o "turystę", pobumelować z 2 miechy, machnąć pierścionkiem przy świadkach a potem ciułać tą kosmiczną ilość dolarów na AOS... Oby...

Na początku to może być 214B, ale to nie, że jakiś uprzedzony jestem :)

Czasem nawet tęskno mi za megan, to lepsze niz telenowela było :) Ciekawe co jej wróżbita Maciej przepowiedział.....

Chyba nam się nowy serial zaczyna :rolleyes:

Napisano

Niech się panna do roboty przyłoży bo na wiosnę właśnie Toyote kupić chcialem. ;-)

Ja wlasnie kupilem 2 tygodnie temu, tyle ze moja skladana w Japonii :)

Napisano

To wiza narzeczenska jest teraz absurdalna? Eh... Ja szczescie nie zycze, szegolnie jak masz zamiar popelnic visa fraud :)

Napisano

Witajcie.

Tak się stało, że zakochałem się z wzajemnością w amerykance i ta chce mnie na gwałt (nomen omen) sprowadzić. Przejrzałem to i owo na ten temat, ale tu nachodzi mnie pytanie: czy lepiej wjechać na wizie turystycznej która jest dosyć tania i ożenić się z marszu, czy bawić w absurdalnie drogą dla nas obu wizę narzeczeńską? I co konsul powie na takie "skypowe narzeczeństwo"? Chciałbym wyjechać z tego kraju bez godnej pracy i perspektyw na rozwój na stałe, liczę na Wasze odpowiedzi.

Ja wzielam slub na turystycznej, ale powiedzmy ze moja sytuacja byla wyjatkowa. po 1, bylam juz w stanach dluzszy czas, po 2 swojego meza poznalam "face to face" duzo wczesniej i mielismy dosyc duzo czasu na poznanie sie osobisice, po 3 zaraz po slubie wrocilam do PL i grzeczenie czekalam w kraju na wize malzenska, po 4 i najwazniejsze - wylatywalam do US bez zalozenia "wyjde za maz" - zareczyny i slub wyszly spontanicznie. Przed podjeciem jakichkolwiek krokow odbylismy rozmowy z kilunastoma prawnikami.

Ogolnie nie polecam takiego rozwiazania - trzeba mocno sie napracowac zeby udowodnic prawdziwosc malzenstwa... Bedzie to szczegolnie trudne w Twoim przypadku, jesli jeszcze sie nie spotkaliscie etc.

• 3 tygodnie później...

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...